Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

  • Švédsko Låt den rätte komma in (více)
Ukázka z filmu

Outsiderský hrdina filmu, dvanáctiletý Oskar, žije na švédském sídlišti. Zde se setkává se stejně starou dívkou Eli, která se právě přistěhovala. Záhadná Eli ho svým podivným chováním přitahuje. Obě samotářské děti se sblíží. Jejich přátelství čeká osudová zkouška. Oskar totiž zjistil, že tajemná Eli je upírka... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (776)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Upíří horor, který díky dětským hlavním představitelům získává nový rozměr koukatelnosti a poutavosti. Příběh o dvanáctiletém bělovlasém klukovi, který je obětí školní šikany svých spolužáků a malé stejně staré černovlasé upíří dívce, který se odehrává na pozadí zasněženého švédského sídliště, kde není až zas tak mnoho scén, které by někoho děsily, ale přesto se na film velice pěkně dívá. Přátelství a romantika spolu s velice realistickou krví, bez použití extrémních efektů a fascinujících triků. 80 % ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása – pro Evropana snadněji ztotožnitelná, než hýřivá americká přeplácanost. Skloubit takovým způsobem protichůdné pocity křehké zranitelnosti se žhavou vášní, navodit atmosféru horoucího vzplanutí dvou zcela odlišných bytostí. Skandinávská symbolika jasného dne a temné noci v romantickém splynutí na lehounké sněhové podušce potřísněné kapkami rudého vykoupení. Chceš poznat slast okamžiku – zamilovaní chlad nevnímají. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela zklamalo. Je sice plus, ze i kdyz tu mame jakousi upirskou romantiku, rozhodne to neni homousarna ala Stmivani, ale to je jedno z mala plus. Film se odehrava v zasnezenym Svedsku, coz znamena, ze to filmu dodava na syrovosti a realisticnosti, ale zaroven to pusobi desne lacine a vizualne chude. Navic Alfredson neumi natocit atmosferickou scenu, hodinovej dej je roztazenej na dve hodiny, takze tu jsou dlouhy zabery, kdy postavy jen tak cumi, pripadne se deje neco, co dej absolutne neposouva dopredu a cely se to tak silene tahne. Obcas to je sprestreny sice nejakou libovou brutalitkou, ale trochu to pusobi dojmem, ze to sem Alfredson dal protoze musel, spis nez ze by opravdu chtel, takze to ani nedokaze poradne udelat nejaky napeti a sup, uz sme zase zpatky v tahnoucim se deji o nicem. Obcas to je navic docela zmateny a misty nelogicky, Alfredson si prizpusobuje pravidla jak se mu to zrovna hodi. Zachranujou to akorat perfektni detsky herci. Takze celkove neco trochu jinyho, ne uplne okoukanyho, ale bohuzel utahany a natoceny nezajimave, reziser se nedokazal rozhodnout, co to vlastne toci a jako celek to proste nefunguje. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skutečně mrazivá dospělá lovestory o ztrátě nevinnosti a zakázané lásce, jejíž aktéři jsou znepokojivě mladí. Nepolevující atmosféra a zajímavě načnuté souvislosti, které ukáží divákovi tak akorát, aby si pak už domýšlel sám, jsou asi hlavní klady tohodle zvláštního filmu. Stejně tak nejděsivější momenty odehrávající se vlastně zcela mimochodem... Vyššímu hodnocení ale brání přílišené nedotaženosti ve vnitřní logice filmu.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Slibný námět byl rozvinut v nejistý výsledek, občas bolestně balancující na hranici hororu, dramatu, dětského filmu a komedie. Jako kdyby tvůrce měl v plánu dva filmy (chytrý a nedětský rodinný film ve stylu Most do země Terabithia a neakční upířinu sázející spíše na postavy a reálie švédských sídlišť), ale peníze měl jen na jeden. Atmosféru film má, bohužel jej shazují ony komické výstupy a nevěrohodně napsané charaktery, výsledný dojem tak zvedá především sympatické úvodní dětské duo a s láskou fanouška 70s italských hororů zpracované gore efekty. (43. MFF KV - 4.7.08) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (21)

  • Téměř každá scéna ve filmu obsahuje rudou barvu jako odkaz na barvu krve, jediné jídlo, které může Eli (Lina Leandersson) konzumovat. (milealelia)
  • Název filmu také odkazuje na to, že podle některých legend může upír vstoupit do domu jen pokud je pozván. (cubajz)
  • Hudbu k filmu nahrával Slovenský filharmonický orchester. (BathoryMan)

Související novinky

Ať vejde ten pravý v seriálové podobě?

Ať vejde ten pravý v seriálové podobě?

17.03.2021

Stanice Showtime se pokusí přinést na televizní obrazovky novou adaptaci knihy „Ať vejde ten pravý“ spisovatele Johna A. Lindqvistda. Showrunnerem a výkonným producentem seriálové verze bude Andrew… (více)

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

V létě přiběhnou vlkodlaci z Dánska

V létě přiběhnou vlkodlaci z Dánska

25.02.2014

Součástí nedávno ukončeného filmového festivalu v Berlíně je i obchodování s novými filmy, které jsou v různých fázích postprodukce, natáčení, nebo se ještě točit vůbec nezačaly. Jeden z… (více)

Reklama

Reklama