Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro mě těžko hodnotitelný film.Historický hororJako určitě to má něco do sebe,ale chápu že pro mnoho lidí bude těžko koukatelný.Za sebe ale můžu říct že mě neurazil,ale že by mě nějak extra nadchnul to se taky říct nedá.Takže ho ani radši doporučovat nebudu.Každopádně zajimavý pozdrav z Finska,ale jak pro koho. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nesmírně atmosférické a překvapivě i po většinu doby děsivé, ovšem špatně použitá hudba mnohé scény vyloženě zabíjí. Navíc mám pocit, že končit to v momentě závěrečného vstupu do sauny, vyzněl by závěr podstatně působivěji než takto. Avšak i přes předchozí výtky se jedná o bezesporu kvalitní horor s potenciálem způsobovat útlocitným duším nepříjemné noční můry. Silné 3*. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Náročný film vyžaduje náročné komentáre a tie som si požičal z uplynulého týždňa: Nejlepší film všech dob!!........skareda bola ta ryba velmi .......buď som to nepochopil, alebo je to blbosť :).......Nemal som qualitnú nahrávku, takže som si to nemohol naozaj VYCHUTNAT !......For Me 70% ........sweet :)........Všechny tyhle filmy by se měly kopnout do prdele!.....rasisti....Každý díl je celkem stejný takže nevím co sem psát.....Neni to zrovna megaprdel, ale taková standartní příjemná prdel.....700. hodnocený film......Nemámslov......POOOOHOOOODA.... akože fakt som sa bál....Kdybych to viděl o pět sekund později, než jsem to viděl, tak by se mi to líbilo stejně jako teď.....Ach jo!.....Tak asi tak. Pre mňa za mňa 75 percent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mna snímek „Sauna“ jsem se koukal i díky české stopě, která by v něm měla být poznat, ale hraje zde v podstatě pouze Ivo Kubečka. Český vliv je pak znát snad jen v těch financích, které na produkci filmu šly. Celkově je to nakonec jedno, protože získáváte snímek, který na vás dokáže nějakým způsobem zapůsobit. Nemusí vás nadchnout nebo více oslovit, ale přesto se mu to může povést. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Sauna je hranice mezi filmem a uměním. Kdyby se mě někdo zeptal, do jakého žánru bych film zařadil, pravděpodobně bych mu neodpověděl. Ano, má to prvky hororu. Ale hororem bych to přímo nenazval. Je to atmosférické, strašidelné, depresivní a má to skvělý hudební podkres. Co mě ale totálně dostalo na kolena, byla práce s postavami, herecké výkony a především pointa. Závěr byl taky úchvatný. Ovšem si budu muset dopřát ještě mimimálně jedno shlédnutí, abych film plně pochopil. Ale tuším, že jsem objevil další Fontánu. První shlédnutí- 90%..... Druhé shlédnutí- 95%.... Třetí shlédnutí- 100% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)
  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)

Reklama

Reklama