Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horror roku. - Čistá esence horroru. Film ve kterém je na prvním místě atmosféra a až někde daleko za ní se krčí příběh (stejně jako svého času u Fulciho). Vynikající herci, podpořeni nádhernou kamerou a hudbou, to vše v prostředí nehostiném jak Finanční úřad. Bláto, zima, voda, osamělá sauna a monstrum z říše snů. O několik stupňů výše, než celá ta adorovaná evropská buransko-mučící produkce. Ovšem pouze pro skalní fandy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Divný horor s divným příběhem a ještě divnějšími herci. Atmosféra je opravdu neskutečná a to prostředí nemá chybu, spolu s chladným filtrem i mrazivou hudbou mě to dokázalo udržet v pozoru, ale jinak opravdu nevím, co si mám myslet. Tohle je na mě příliš velký a abstraktní hardcore. Hlavně se mě neptejte o čem to bylo. Stejně jako s pochopením, mám teď problém s hodnocením, protože bych dal nejradši celou škálu. Tohle je něco, co se snad ani nedá hodnotit. Musím říct, že poprvé jsem po dokoukáni hororu totálně zmatenej. Absolutně nevím, čeho se chopit. Vím jen, že až budu mít náladu si to zopakovat, tak se budu muset víc soustředit a snad budu i víc v obraze. Momentálně jsem mimo a z hodnocení se vylžu 3 hvězdičkami. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, jak mohlo pár českých herců napadnout, že si s finskými kamarády natočí tenhle neuvěřitelně zvláštní horor. Na druhou stranu to nebylo vůbec špatné. Jen jsem většinu času měl problém pochytit, oč se ve filmu vůbec jedná. To všecko mi vysvětlil až samotný obsah filmu, co je napsaný zde, jinak bych se v tom asi ztratil. Každopádně atmosféra byla perfektní a Finové ukázali, že když chtějí, dokáží zabrousit do své minulosti, na kterou neradi vzpomínají. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No teda nevím, většinu stopáže vidíme jakési lidi , co se dostaly "někam" kde je "něco" a ty lidé se snaží zjistit co to "něco" vlastně je. Hned ze začátku musím pochválit kameru která je naprosto úchvatná snímá každý detail. Dále bych chtěl pochválit herce a hudbu. Heric předvedly dokonalý výkon a hudba jen podkreslovala atmosféru u které nemůže nikdo nic vytknout. Nicméně film se děsně i na svou stopáž táhne, a může i uspat. Na Saune je nejhorší cokoliv oní číst, protože když o tomhle filmu slyšíte poprvé a zkouknete ho budete mile překvapeni, ale jakmile na něj(jako v mém případě) slyšíte chválu a nic jiného tak vás zklame. Saunu musím bohužel dát do průměrnosti. Ale rozhodně se jedná o kvalitní historický horor. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

PROBOHA, čím se Češi v tomto filmu přičinili? Tím, že zde hráli nějací neznámí Češi? Dalo se čekat, že pokud film bude mít něco společného s ČR, tak bude stát za hovno. A potvrdilo se to! To byl "SHIT". Na Saunu jsem se díval s třemi přestávkami - to se prostě nedalo vstřebat! NUDA, NUDA, NUDA a ke všemu odporné herecké obsazení...... a s horrorem to nemělo nic společného! To byl jakýsi pomatený rádoby historický film........ HRŮZA! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)
  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)

Reklama

Reklama