Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, s jakým záměrem tvůrci film točili, když už na papíře musel vypadat jako volovina. Příběh je chudý a herci spolu s postavami opravdu špatní. Dalším velkým minusem jsou vraždy, které jsou nezajímavé a monotónní. Velkej průser je i digitální krev, která nemá ve filmu co dělat. Na druhou stranu musím s udivením říct, že jsem se nenudil (alespoň za to je ta jedna hvězda). Craven má to štěstí, že tenhle rok natočil i prvotřídní pokračování Vřískotu, jinak by si u mě zkazil reputaci. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Na návrat mistra hororu Wese Cravena jsem čekal jako panna na oc*s a ono to dopadne takhle ? Člověku se ani nechce věřit, že tohle režíroval Craven. Naprosto dementní scénař, který musel Craven napsat buď ožralej, nadrogovaný a nebo kombinace obojího ? Herecké výkony na úrovní českých seriálů. Pfuj na tohle chci co nejrychleji zapomenout a snad Wes dostane rozum a buď se na další kariéru vykašle a nebo zase začne točit pořádné horory. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi Craven laskavě vysvětlit, jaký smysl má tento film? Nemyslím z pohledu diváků, tam je to jasné - vyjukat pár puberťaček, aby se v kině mohly přitisknout ke svým puberťákům, ale jaký smysl to má přímo pro Cravena? Kdybych byl režisérem, tak si vůbec (ani v těch nejděsivějších snech v Elm street) nedovedu představit, že by můj režisérský růst vypadal nějak takhle: Natočím horor o zabijákovi ze snů, co vraždí teenagery na střední škole, kteří spolu mají něco společné. Po několika letech (a filmech) natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 2. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 3. Pak natočím vlkodlačí horor, který se odehrává na střední škole mezi teenagery a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak před tím než vypustím do světa horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 4, ještě natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole, které něco spojuje a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Je tohle normální???????????????? A vůbec ten dědek už by měl přestat točit, beztak má nějakou úchylku na žluté školní autobusy.////// Scény s výkladem o Kondorovi nebo "Fang zone" jsou naprosto WTF. A mezi první a druhou vraždou je půlhodinová (!!!!!!) prodleva. A vůbec..... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme nalhávat, My Soul to Take se Cravenovi vůbec nepovedl... Vraždy jsou neinvenční, chování postav směšné (hlavně ten dívčí "gang", ten mě dostal), děj víceméně žádný, zato pořádně natahovaný... Ale na druhou stranu, začátek byl velmi slušný a párkrát jsem se i zasmál... Ale co už, Carven je pro mě prostě hororová ikona a i když se mu ne vždy podaří natočit slušný horor, tak jsem rád, že mi ukázal, že i Hory mají oči, jaké je to bydlet v Posledním domě nalevo, jak vypadá Had a duha a hlavně, že v Jilmové ulici se opravdu nevyplatí usínat... To by vás pak mohl ve snu navšívit sympatický vtipálek se spáleným obličejem v červeno-zeleném svetru, kloboukem na hlavě a s rukavicí s břity na ruce... A to už byste se ani nemuseli probudit... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není to monstrum, je duševně nemocný......... Osobnosti zemřou, když zemře pacient, duše žijí dál - je to jen pověra ? Prvních deset minut pěkně navnadilo : krev, akce, dobrý děj - boj se rozparovače. Scéna z kondorem byla zajímavá a veselá (33 minuta). Okolo 60 minuty to začalo dostávat obrysy. DIALOG : BAD (Max Thieriot) - Dáš si něco k pití ? ALEX (John Magaro) - Máš jed na krysy ? BAD - Ne, právě došel. Přinesu ti vodu........... Další urban legend tentokráte z Livertonu ožívá na filmovém plátně. Možná je to tak trochu průměr, ale dá se to na delší dobu zapamatovat. CITÁT - Chcípni, chcípni,chcípni.......... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)

Reklama

Reklama