Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak první půlku mě nehorázně srali ty uřvaný parchanti, co se furt přeřvávali a nebylo jim rozumět skoro ani jedno slovo, bylo mi líto toho tlustýho kluka, jak se kněmu chovali.. pak se to naštěstí příběhove proměnilo v celkem fajn dobrodružství se sice směšnýma záporákama, ale vizuál musím fakt pochválit.. z tý party byl jedinej snesitelnej asi ten tlouštík, a taky se mi libil ten hnusák v suprmanským triku. Horší průměr a celkem zklamání. Čekal jsem že se víc zasměju, ale spíš mě to víc sralo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nejedná se o židy, kteří propadli roštem! A nejedná se ani o kdovíjak dobrý film, protože všechny charaktery (u dětí by to tak nevadilo, ale především dospělí) se chovají jako infantilní trotlové a celé mi to přišlo tak pro zanedbané dvanáctileté olizovače chemoprenu. Naštěstí to aspoň dobře uteklo. 50% ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • V originální verzi filmu si Mickeyho matka najme Hispánku jménem Rosalita. Kecka pak pomáhá paní Welschové překládat pokyny do španělštiny. Ve španělsky dabované verzi byla najata Italka jménem Rossanna. Italština španělského dabéra byla prý lepší, než španělština použitá Corey Feldmanem. (mi-ib)
  • J. Michael Riva, který tvořil mapu pokladu do filmu, použil k tomu, aby vypadala dosti staře, kávu z hotelu a vlastní krev. (mi-ib)
  • Make-up Johna Matuszaka trval 5 hodin. Mrkací oko, které bylo mimo jeho obvyklého umístění, bylo ovládáno dálkově. Proto musel někdo odpočítávat mrkání, aby John mrkal synchronizovaně. Při natáčení na lodi bylo nutné, aby se John nenamočil. Bohužel se namočil, což o den zdrželo natáčení. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama