Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

vteco 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná jízda, která působí jako povedená dětská verze Indiana Jonese. Hlavní postavy v podobě party kluků jsou zvládnuty skvěle, mají dobré hlášky a vhodně se doplňují. Co ale rozhodně nelze pochválit je přemrštěná ukřičenost, jenž se po chvíli stane opravdu otravnou. Naopak příběhová linka zaujme, stejně jako různorodé prostředí nebo výborný výběr padouchů a nestvůry, kterou si snad nejde neoblíbit. [75%] ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Chápu vás všechny a vaše vysoká hodnocení, protože je to pro vás podobně jako pro mou ženu nostalgie z dětství. Ale vzhledem k tomu, že já jsem cirka do svých třiceti let neměl tušení, že něco jako Rošťáci existuje, tak je to pro mne logicky přinejlepším roztomile nesmyslná, osmdesátková, papundeklovaná podívaná, kterou už nikdy znovu vidět nemusím... 60% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Roztomile dobrodružný snímek s příjemnými dětskými herci, kteří tomu dodávají tu správnou atmosféru při honbě za pokladem. Film je hodně nedokonalý, asi se režisér nechtěl zatěžovat přetáčkami... :D No já bych s tlupou dětí asi taky neměl trpělivost. :D A další nepříjemná věc je moc nepovedený dabing, který se úplně netrefuje do úst, jinak to byla docela sranda. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím z pohledu dětského diváka, jelikož v době, kdy jsem ho viděl, mě bylo 11 let. Byla to VHS z půjčovny:) Příběh snímku byl důmyslně promyšlen a napětí by se dalo "krájet". Některé scénky ovšem působily "fádně". Výkony hlavních hrdinů byly celkem příjemné, když vezmeme v potaz, že to byly děti. Poklad i pirátská loď, vlastně celkově to prostředí působilo "opravdově" a v některých pasážích dokonce byly i "lekačky". Nevím no, budu hodnotit průměrně, možná by si film zasloužil čtyři hvězdy, ale to bych ho musel ještě jednou vidět. A to se myslím už nestane, jelikož naše televizní stanice ho krutě opomíjejí. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Richard Donner se ve filmu obevil ve scéně, kdy rošťáci vylezáji z jeskyně, jako šedovlasý šerif, který s kolegy přijíždí na čtyřkolkách. (Don_Salieri)
  • Když se Fratelliovi bratři hádají, Anne Ramsey opravdu pohlavkuje Roberta Davi. Bylo jí totiž řečeno, ať jej uhodí, co nejvíc může. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama