Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři, Ben a Clint, se připojí k honákům dobytka na cestě z Texasu do Montany. Cestou zachrání dívku Nellu před indiány a ona se rozhodne jet s nimi. Ben a Nella se do sebe zamilují, ale Ben o ni příliš neusiluje a Nella se brzy setká s předákem honáků. Dokáže se mezi těmi dvěma správně rozhodnout? A podaří se dostat stádo včas do Montany? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

pm 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takhle předvídatelná a hloupoučká milostná zápletka ničemu nepřidá. A není to pravda Červená řeka, ale mám nad míru ráda příběhy, v nichž chlap respektuje chlapa. Navíc filmy s Clarkem Gablem se prostě dají sledovat za každé doby a nálady, i když nejsou třeba nijak světoborné, je totiž úplně jedno, zda hrál v romanci, komedii, westernu nebo muzikálu... všechny tyto kousky mají jednu zlatem nevyčíslitelnou přednost: jeho. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Naivní vyobrazení divokého západu. Učísnutej a hladce oholenej Clark Gable si tam jezdí, občas odstřelí pár rudochů, kteří nic nedělaj a jdou si pro to. Pak tam žoviálně balí babu a když se setmí tak se přenocování v drsné divočině nemusí bát. To oni tam totiž bejvaj prázdný sruby normálně. Pak tam jen tak mimochodem přižene až z Texasu největší stádo dobytka. Navíc ta romance je tak průhledná, že každýmu muselo dojít, jak to skončí. Na druhou stranu ale neříkám, že to byla nuda. Slovní přestřelky mezi Gablem a Jane Russellovou jsou vtipný. Např. ona na něj vyplázne jazyk, načež on řekne: "Vyplázněte ho ještě víc a já vám ho uříznu :)" A i celkově je ten Clark Gable cool, i když špinaví kovbojové ze spaghetti westernů by ho zabili, znásilnili a snědli ne nutně v tomto pořadí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clark Gable zde vypadá ještě starší, než kolik mu ve skutečnosti bylo, ale nic mu to neubírá na tom, jak dokázal zahrát i celkem klasickou postavu mužného kovboje, který dokáže okouzlit ženu a možná kvůli ní i trochu změknou. Honácké westerny celkově nejsou špatné, což je asi dáno tou cestou, kdy se může stát cokoli. Tady se zase tolik překvapivého neděje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,000,000Tržby Celosvetovo $-║ podarený western, taká fajn oddychovečka, ktorá pobaví, príde na pár dobrých prestreliek, nejaký ten dramat, či dobré frky, výborná súhra v podaní Clark Gable a Jane Russell, dobre to miestami okoreňujú /80%/ ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Starej nostalgickej honáckej western, kde uvidíte tisícihlavé stádo krav bez pomoci nějaké digitální animace. Všechno prostě pravé krávy. Děvče Nella by si písničku o broskvičkách teď mohla zazpívat tak maximálně v červenejch lucernách. Dialogy odpovídající době natáčení nás už jen rozesmějí. Nejtvrdší nadávky - ty starej kojote, ty skunku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Clark Gable v jedné scéně stál na bedně, aby vypadal vyšší než Robert Ryan. (Mol)
  • Průměrná délka záběru činí 11 vteřin. (Mol)
  • Clark Gable před natáčením držel dietu. Shodil tak 11 kg. (Mol)

Reklama

Reklama