Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste někdy chtěli vidět Bradavice prosté čar a kouzel, s (ne)latentním sexuálním podtextem, pouze s ženským osazenstvem, pak jsou Trhliny přesně film pro vás. Snad jedinou výtku bych měl k motivaci postavy Evy Green, která mi tak nějak zůstala utajená, přičemž jsem stále čekal na nějakou tu vysvětlující scénu. Jinak skvělé drama, s opravdu výborným mladým hereckým obsazením a hodně pěknou atmosférou. 8/10 ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nepřečetl obsah dopředu, neměl jsem ani ponětí, o čem Trhliny budou. No... a byl to trochu šok. Ne, není to nic nového pod sluncem, podobný příběh tu byl již stokrát a na sto způsobů, nicméně z tohoto filmu mi běhal mráz po zádech. Eva Green se do role učitelky náramně hodila, nemluvě pak o hereckém výkonu Juno Temple. Nechce se mi naznačovat cokoliv z příběhu, neboť i malé trknutí může zkazit dojem, ten neopakovatelný dojem, který může vzbudit jen pichlavé britské drama. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Úchvatné drama, kde jeden herecký výkon přebíjí druhý - nejlepší rozhodně byly Eva Green a Juno Temple. Spletitý příběh, nádherná hudba a prostředí britského venkova. Na jednu stranu se zdá být film zbytečně dlouhý, ale pomalý vývoj postupně rozvíjí jednotlivé charaktery, a mě jako diváka to v nejednom směru uchvátilo. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečně plytká demence s uměle vyvolanými dramatickými scénami, kde přehrávající a nevěrohodná Eva Green představuje doslovný charakter, a sice lesbické učitelky na dívčím intru. Není zde žádný prostor pro vícevrstevnatost problému a komplexnost postav, které jsou neskutečně ploché. Mělo mi dojít už na začátku, kdy režisérka nechá mladé děvy skákat ze skokanského můstku stokrát a ještě k tomu ZPOMALENĚ, že tohle bude zas nějaký pokus o umění. Bohužel děsivě předvídatelný a rádoby neotřelá zápletka je už stokrát (a lépe) ztvárněná jinde. Aspoň to slow motion si mohla ušetřit, film mohl být klidně o nějakých osm minut kratší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem fádní. Do uzavřené společnosti pronikne vetřelec, který dosavadní status quo obrátí naruby. Nijak zvláštní mi nepřišlo ani prostředí dívčího internátu první poloviny minulého století. Ostatně dívíčí prostředí je pro podobný námět jako dělané. A konečně výraznější dojem na mě neudělalo ani zpracování, protože mi připadalo, že Jordan Scott nejde nijak zvlášť do hloubky, což neplatí jen pro dívčí charaktery, ale částečně i pro postavu Miss G. Ale bavilo mě obsazeění. I přesto, že postavy byly dané a víceméně nebyl prostor pro nějaké výraznější vybočení, zahrála ústřední trojice v čele s Evou Green výrazně nad standard a z víceméně průměrného filmu udělaly něco víc. 65% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)
  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • Kniha, ktorú Di (Juno Temple) číta pri odchode, je v taliančine. Nad obrázkom šiestich dievčat je „Biblioteca dei ragazzi“, čo znamená „Detská knižnica“. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama