Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jisté režii, krásné kameře a výborným hereckým výkonům bohužel šlape na paty jen jasně daný příběh, který se ani na chvíli neodchýlí od očekávané klasiky a bez momentu překvapení tak "Trhlinám" roztrhá šanci na čistý zápis. I tak ale film obsahuje silné a nezapomenutelné scény. A María Valverde je jeden z největších talentů, jaký jsem za poslední dobu viděl. ()

Saraswati 

všechny recenze uživatele

Za veľmi nevinnou a nežnou formou sa skrýval drsný a drastický obsah. Hoci môže divák z obsahu čo-to vydedukovať už pri zmienke, že ide o príbeh z dievčenskej internátnej školy, neuberá to nič na jeho sile. Všetky herečky boli skvelé a kraľovala im Eva Green, ktorá vyžarovala magickú príťažlivosť a zároveň v jej pohľade bolo od začiatku čosi diabolské. Nuž, zradné kúzlo učiteliek... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Psychopatická až thrillerová zložka filmu pridáva, hoci nie som fanúšik lesbických až pedofilných trojuholníkov až kosoštvorcov. Ale mohlo to byť aj vyhranenejšie, nie tie kosoštvorce, ale tá thrillerovosť. Inak ale úloha ako stvorená pre uhrančivú Evu Green, jej to jej veriť na prvý pohľad. Krásna a nebezpečná, úlohy femme fatale a poruchy osobnosti jej proste sedia. Na postavách ale bolo vidieť, že sú staršie než postavy, ktoré majú stvárňovať. Takže sme videli dievčenské kreácie v ženských telách. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Film Trhliny mě nijak zvlášť neuchvátil, možná jen tím, že jsem od něho očekávala zázraky, ale ty se nakonec nekonaly. Hlavní role velmi pěkně zahraná, ovšem téma dívčí školy skýtalo mnoho míst, kdy se prakticky nic nedělo a jen jsem čekala, kdy už se to pohne, ta místa nešla ani nějak prorozjímat čímsi hlubším. Knihu jsem nečetla a možná v ní by se dala najít náplň pro ona inkriminovaná místa a narážky, které nebyly nijak dotažené jako rozdílnost náboženství mezi nově příchozí a ostatními, čili úplně zbytečné. Ve většině případů bývá lepší nejdřív vidět film a pak přečíst knihu, v opačném pořadí bývám pravidelně zklamaná, tenhle film mě dokázal zklamat i bez předchozí četby a rozhodně podruhé už se na něj nepodívám, ke knize bych se nechala přemluvit. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Eva Green je královnou podivných filmů. Cracks - výborné drama o Miss G. a jejích chovankách, které by udělaly cokoliv, aby ji potěšily. Idylku naruší příjezd španělské dívky Fiammy, ve které Miss G. najde nebývalé potěšení, což se samozřejmě nelíbí ostatním dívkám a tak je jen otázkou času, kdy závist vyústí v tragédii..Eva Green výborná jako vždy, zato Juno Temple je docela protivná. Nejvíce se mi líbila asi atmosféra a britské prostředí, přestože se v první polovině filmu neustále jen skáče do vody za zvuků klavíru, jak tu někdo zmínil. Konečně film, u kterého jsem se-přes má nevelká očekávání- vůbec nenudila. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Báseň, kterou Poppy (Imogen Poots) recituje, je „Ozymandias“, jejímž autorem je Percy Bysshe Shelley. (sirjohn)
  • Slečna G (Eva Green) fajčí cigarety s filtrom, ktoré v čase natáčania filmu (30. roky 20. storočia) neboli dostupné. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama