Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (341)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy pohádek... a obecně filmů o velké osudové lásce vůbec. Světlá vzpomínka na dětství kdy jsem ji viděl poprvé, a až do dneška i naposledy, mi za ty roky ani trochu nevybledla. Příběh o prokleté lásce dvou lidí, dokonalého Rutger Hauera a nesmírně krásné Michelle Pfeiffer nezestárl ani o den. K čertu s digitálními tiky a vyleštěným vizuálem - TAKTO má vypadat správně atmosférická středověká romantika. 8/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se na tento fantasy rest těšil, ale nemohu zastírat zklamání. Hlavní premisa příběhu vypadá na papíře jako vynikající romance, ale na plátně se to moc nepromítlo. Počátek působí velmi rozpačitě, velmi jednoduše a v zásadě se toho za celý film moc nestane. Proměny hrdinů do zvířat, kdy jsou odkázání díky kletbě se míjet, nepřineslo žádné emoce. Herci vlastně nemají tolik co hrát, dialogy pohádkovsky vystavěny a role Matthew Brodericka mě postupem času ubíjela. Hauer to s kuší zvládá bravurně, nicméně akce ničím extra neosilní. Výprava, kulisy se povedly a vizuálně tomu nelze co vyčítat. Trošku jsou mi záhadou nominace v oscarových kategorií, neboť hudba k tomuto žánru byla absolutně mimo a když si vybavím v podobném duchu Highlandera, jsou to nebe a dudy.......5/10 ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Fantasticka stredoveka pohadka. Vyborni herci, hudba dokonale mimo ale presto funkcni, rozumna davka mysticna, ale stale si drzici stredoveky realismus, nesmrtelny pribeh a pusobiva kolekce historickych zbrani. Obzvlast Navarrova double crossbow a hlavne - ten velky a nadherny... ZWEIHANDER!!!! 9/10 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nostalgická romantika, která mě v dětství dokonce rozplakala. Celkem pěkný příběh a krásné obrazy (s takovým mile nostalgickým nádechem) se mi líbí i po tolika letech. Michelle je tu nádherná snad ještě víc, než jindy - a Rutger je jako vždy neodolatelný. Dnes už se sice můžu zasmát podivnému hudebnímu 80's podkladu (který má však stejně nějaké to kouzlo) nebo jednomu či dvěma hereckým úletům (Michelle) - ale i přesto je to stále docela příjemná podívaná (a navždy guilty pleasure z dětství). ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

krásne vyrozprávaný romantický až rozprávkový príbeh. Oceňujem osadenie deja do takmer neporušenej stredovekej krajiny (neviem, kde sa točili exteriéry -ale voľba bola perfektná). Ten kameramanov trik s premenou oka ľudského na vtáčie a naopak dodnes spôsobuje, že sa na Pfeifferku pozerám vždy najskôr ako na ženu s jastrabími očami, až potom ako na herečku. :). S ľahkosťou dávam 4b. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)
  • Osudové zatmění je zobrazeno, jak začíná s měsícem na levé straně Slunce. Pokud zatmění Slunce nastane uprostřed dne, tak v severní zeměpisné šířce se měsíc pohybuje zprava doleva přes Slunce. (Rattus Rattus)
  • V jedné scéně řekne Navarre Philippovi, aby jel na koni do hradu a plácne jeho koně, aby jel rychleji. Nicméně, když se poprvé tato scéna točila, Rutger Hauer (Navarre) koně plácl tak silně, že odstartoval na kopec, až úplně zmizel za horizontem. Kůň byl na Matthewa Brodericka moc silný, než aby ho mohl zastavit. Jediné, co ostatním tedy zbývalo, bylo sedět a čekat, než se vrátí zpátky. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama