Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (807)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Shane Black si na svojom prvom scenári dal naozaj záležať a v spolupráci s Richardom Donnerom vztýčil základný etalón parťáckych filmov. Po Lethal Weapon sa jednoducho svet akčných filmov zmenil. A bolo to rozhodne k lepšiemu. Prvý diel z klasickej akčnej série o dvojke polišov, ktorí sa skvele dopĺňajú. Bol som však sklamaný, že film trpí typickým neduhom akčných filmov hollywoodskej produkcie, a to tým, že hlavní hrdinovia sa tu vyhnú všetkým guľkám a dokážu sa vyhrabať aj z tých najväčších sračiek, čo je veľmi nadnesené. Preto len 4 hviezdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasika. Dúfam, že nezapadne prachom a bude klasikou aj pre ostatné generácie, pretože si to zaslúži. Gibson/Glover sú proste skvelá kombinácia, hlavne Danny svojou povahou senilného policajta ma proste dostal. Pomer komédie a akčnosti sadol parádne. Dokonalé hlášky, výborná akcia, síce hollywoodsky koniec, ale buďme radi, pretože to by sme sa potom nedočkali ďalších skvelých pokračovaní. 100%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Meet Martin Riggs" ,2. Amanda" ,3. Suicide Attempt" ,4. The Jumper/Rog & Riggs Confrontation" ,5. Roger" ,6. Coke Deal" ,7. Mr. Joshua" ,8. They Got My Daughter" ,9. The Desert" ,10. We're Getting Too Old For This" ,11. Hollywood Blvd Chase" ,12. The General's Car" ,13. SOB Knows Where I Live" (Orchestral Version) ,14. Yard Fight/Graveside" ,15. The Weapon" ,16. Nightclub" ,17. Lethal Weapon" - by Honeymoon Suite ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Stará oldschool " kovbojka " . Sentiment ma po rokoch zasiahol do srdca, mocno ukolísaný plazivými tonmi saxofonu, ktoré sa objavili v snád každom filme tamojšej doby. Vždy si ma podmanili ' parťácke- buddy- filmy, kde jeden bol ten " polite " a druhý outsider, okorenené cinickým humorom: " No, já jsem tak slabej. " " Aby ne, když Ti vaří tvoje žena. " a na koniec správna bitka so správnymi kecami, ako to bolo v 80- ich rokoch zvykom, film pekne natiahnuť. A nedajbože, aby divák opustil sedadlo kina, čo i len na minútu sa ísť vyšťať, a tak oželel svojich 12 Kčs :) P. S. A Gary Busey hrá tích grázlov snád doteraz.... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jeden psychopatický sebevrah v policejní hlídce stačí. To si patrně řekli nadřízení a přiřadili šíleného bojovného detektiva Riggse k detektivovi Murtaughovi, který chce jenom poklidu přežít do penze. Těžko lze nalézt více protikladů než má v sobě tato dvojice vyšetřovatelů - černý x bílý, starý x mladý, pacifista x action man, taťka x sirotek. Sžít se není jednoduché a občasný skok z mrakodrapu s připoutaným sebevrahem také pouto nevytvoří. Oproti tomu Riggsovo přijetí do Murtaughovi rodiny už z nich skutečné parťáky udělá a nyní již nezbývá nic jiného, než vyrazit společně nabančit do čenichu nějakým gangsterům. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (76)

  • Na začátku leží Riggs (Mel Gibson) v posteli s téměř dokouřenou cigaretou, v dalším záběru však kouří cigaretu podstatně delší. (CrownThomas)
  • Roger (Danny Glover) a Martin (Mel Gibson) mají brýle, když jdou navštívit Dixi (Lycia Naff). Roger někdy brýle používá na čtení nebo televizi, při řízení ne, Martin brýle nenosí. Předtím byli na střelnici, kde brýle měli ale jiné. Po výbuchu brýle nemají. Při ohledání místa požáru a při výslechu Alfreda má Martin Rigs brýle zasunuté ve své bílé polokošili. (marcel5)
  • Do role Joshuy byl přijat Gary Busey, protože producenti hledali někoho velkého a hrozivého, kdo by byl dobrým soupeřem pro Mela Gibsona (Riggs). Busey také díky této roli znovu nastartoval svou kariéru. (HellFire)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama