Reklama

Reklama

Heartless

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Život Jamieho Morganse (Jim Sturgess) vždy kazilo velké mateřské znaménko ve tvaru srdce na jeho tváři. Žije v městském světě ovládaném gangy, jejichž násilí dovádí Jamieho k přesvědčení o tom, že je svět nesmyslný, krutý a nespravedlivý. Ale pak Jamie potká někoho, kdo mu řekne pravdu. Násilí není jen náhodou. Je to daleko chaotičtější. Všechno má svůj důvod. Jakmile Jamie přijme tento svět, odhalí jeho velkou krásu a tak začíná jeho noční můra. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tímto filmem jsem vážně nadšená !!! Z důvodu toho abych nepsala jen bláboly o tom jak byl film super, úžasný, jakou z něj mám radost, vždy komentář píšu až den či dva po jeho shlédnutí, ale tentokrát mé nadšení neopadlo. I po 24h jsem přesvědčená, že se jedná o výborný snímek, kterým mě britové vážně moc překvapili. Výborné, ponuré a mrazivé psychodrama s prvky hororu útočící na naše city a psychiku, které mě nenechalo lhostejnou, vážně mě to chytlo za srdce. Temná a depresivní pohádka přímo ušitá přímo pro mě....Navíc naprosto úžasná muzika. 95% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nevšedná, psychologicko-hororová dráma s pár fantasy prvkami a niekoľkými hlbšími myšlienkami, šikovne ukrytými v modernom spracovaní. Hlavnou postavou je nesmelý mladík s veľkým znamienkom cez tvár, ktorý si s rodinkou žije v značne kriminalizovanej štvrti Londýna, pohybuje sa v oblasti fotografovania a netají sa tým, že sa nestotožňuje s okolitým svetom. Po stretnutí so záhadnými, démonickými postavami a následnou sériou násilných udalostí, ktoré sa dotknú i jeho blízkych sa rozhodne zmeniť svoj život. A nie, nepôjde o klasickú cestu za pomstou ani o premenu na tajného hrdinu, ako by sa mohlo zdať... Tento film je jednoducho iný; a to príbehom, spracovaním i jeho celkovým vyznením. Hoci sa primárne jedná o hororovú drámu, obsahuje mnohožánrové motívy a počas pozerania som si spomenul na snímky ako Constantine, Savage, Elephant Man, Blow-up, Night Watch... Chválim aj herecký výkon Jima Sturgessa v hlavnej úlohe, skvelú hudbu a film odporúčam ľuďom obľubujúcim nenápadné, zvláštne príbehy nad ktorými sa dá zamyslieť. ()

Reklama

Beatle 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Jsem naprosto spokojená. Britové vždycky dělali věci...jinak. Když si srovnáte, jak vypadají například seriály typu HIMYM nebo BBT, tak je to obrat kvality o 360°, když si pak pustíte třeba IT CROWD (to z těch modernějších) nebo MONTY PYTHON (to z těch starších). Hlavní rozdíl ale je, že u britských filmů a seriálů musíte většinou používat mozek...což u těch amerických zas tak ne. HEARTLESS je pro mne tak krásnou připomínkou toho, že i ostrovani mohou udělat film typu DONNIE DARKO, ale udělat ho svým britským stylem, který je šokující, kontroverzní, bizarní a chaoticky jednoduchý. Navíc skvělá hudba. Písně HEARTLESS a THE OTHER ME, nazpívané Jimem Sturgessem mají krásnou melodii a chytlavý text jako vystřižený pro tento film (jestli to nebude tím, že je napsal Philip Ridley). Ale zase...je to druh filmu, který jen tak někomu nesedne. Je velice jednoduchý na pochopení, skvěle zahraný. Ale není moc pro slabé žaludky a pro ty, co mají fóbii z potravinových fólií :D ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Nemám rád důchodcovské spílání nad otáčivým momentem země, ale stejně: je možné, aby mě San Andreas či FIFA O7 dokopali k zabití otce a syna? Kde se vzala ta zloba? Z mediálních mas se stala chutná krmě pro nemyslící přežvýkavce. Jména hloupých na všech sloupích. Zloba oplácena zlobou a fatální začarovanej kruh, kterej dojde konce s posledním přeživším země vezdejší. Vsadím se, že to bude politik! Tenhle filmeček se mi přesně zabodl do názoru, kam tenhle svět spěje. A ač věčný optimista, pokorně se skláním před tímhle svinstvem, páčko souhlasím. Depresivní všelék! A Jim Sturgess bude jednou velkým hrdinou. 90% ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Dokaž mi, že svět není bezcitný... Vítejte v Království hrůzy, zemi, kde žezlo v rukou pevně třímá ďábelský Papá B, který svým poddaným ordinuje strach, zmatek a násilí. Před jeho démony nelze utéct... nebo ano? Heartless je sympatický indie snímek o zlu kolem nás i v nás samotných. Není dokonalý a nepřináší ani nic nového (je to vlastně taková variace na faustovský pakt), přesto má určité kouzlo, které tkví především v jeho atmosféře a autorských písních, jež celkovou náladu filmu krásně podtrhují. Za sebe tedy říkám ano. A Rilkeho citátu taky nevěřím. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama