Reklama

Reklama

Heartless

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Život Jamieho Morganse (Jim Sturgess) vždy kazilo velké mateřské znaménko ve tvaru srdce na jeho tváři. Žije v městském světě ovládaném gangy, jejichž násilí dovádí Jamieho k přesvědčení o tom, že je svět nesmyslný, krutý a nespravedlivý. Ale pak Jamie potká někoho, kdo mu řekne pravdu. Násilí není jen náhodou. Je to daleko chaotičtější. Všechno má svůj důvod. Jakmile Jamie přijme tento svět, odhalí jeho velkou krásu a tak začíná jeho noční můra. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Molly 

všechny recenze uživatele

Dokaž mi, že svět není bezcitný... Vítejte v Království hrůzy, zemi, kde žezlo v rukou pevně třímá ďábelský Papá B, který svým poddaným ordinuje strach, zmatek a násilí. Před jeho démony nelze utéct... nebo ano? Heartless je sympatický indie snímek o zlu kolem nás i v nás samotných. Není dokonalý a nepřináší ani nic nového (je to vlastně taková variace na faustovský pakt), přesto má určité kouzlo, které tkví především v jeho atmosféře a autorských písních, jež celkovou náladu filmu krásně podtrhují. Za sebe tedy říkám ano. A Rilkeho citátu taky nevěřím. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Nemám rád důchodcovské spílání nad otáčivým momentem země, ale stejně: je možné, aby mě San Andreas či FIFA O7 dokopali k zabití otce a syna? Kde se vzala ta zloba? Z mediálních mas se stala chutná krmě pro nemyslící přežvýkavce. Jména hloupých na všech sloupích. Zloba oplácena zlobou a fatální začarovanej kruh, kterej dojde konce s posledním přeživším země vezdejší. Vsadím se, že to bude politik! Tenhle filmeček se mi přesně zabodl do názoru, kam tenhle svět spěje. A ač věčný optimista, pokorně se skláním před tímhle svinstvem, páčko souhlasím. Depresivní všelék! A Jim Sturgess bude jednou velkým hrdinou. 90% ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tohle natolik vystihuje naši dobu, ztrátu lidskosti, jistoty, citu, hodnot, až z toho budete po skončení ještě hodinu zarytí v křesle a čumět idiotsky depresivnim výrazem do zdi, a přemýšlet, jestli má smysl žít v tomhle pekle. Opravdu to neni pro slabší povahy, nebo možná i je, ale jen za podmínky, že to nepochopí a s jejich pohledem na svět to nehne ani o píď. Nic víc, a rozhodně nic míň. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Heartless“ v sobě má určitý potenciál, dokonce i určitý hlubší než jen hororový přesah, ale ten je nevyužit a je příliš roztahaný na to, aby to dovedlo diváka strhnout. Dlouhý úvod, dlouhé hluché fáze. Tenhle film prostě neměl trvat dvě hodiny, na to nemá dostatečný potenciál, nemluvě o tom, že naláká na zajímavá jména (Poésy, Spall, Marsan), ale jejich potenciál absolutně nevyužije. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, skončilo to v latríně. _____ Mladík stigmatizovaný ohněm na tváři je nesebevědomý, uzavřený a citlivý na jakékoliv nešetrné dotyky vnějšího světa. Když navíc žije na periferii, která je základnou pro gangy, násilí a lidi z okraje společnosti, je zaděláno na obrovský konflikt. Vydařená kamera i herci mě nalákali na film, o kterém jsem si myslela, že bude zajímavě balancovat mezi mladíkovými úzkostmi, kdy se mu náslilí zpředmětňuje v postavách monster. Nebo to bude o pasti, do které se mladík sám uzavřel kvůli svému postižení. ____ KOUSEK DĚJE Jenomže tvůrci si řekli, že budou doslovní. Takže tu máme fakt děsivé příšery v čele se Satanem doprovázeném indickou holčičkou, jejíž úloha je nejasná a nevyjasní si ani s koncem filmu. Když jsem v polovině dostala záchvat smíchu, poté co si ďábel dal svačinku, která mu tak trochu odmlouvala, bylo jasné, že film nezvládne být ani hororem, natož aby se pokoušel o rafinovanou mysterióznost. Je to jednoduše totální blábol vzbuzující leda útrpný smích. /31. 12. 13./ ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama