Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na studijní stáž do Kanady odlétá mladý gymnasista. Strašně se těší, a ani nevnímá podvědomý strach rodičů, a nejvíce pak své matky. Když se pak daleko „za velkou louží" stane tragédie, obrátí to život všech aktérů tohoto příběhu naruby. Zamíchá jejich osudy, životy, pocity, náladami, i budoucností... Ale nepředbíhejme... Scénář televizního filmu napsala zkušená scénáristka Hana Cielová. Základní zápletka filmu vznikla podle skutečné události, o které se doslechl dramaturg Bedřich Ludvík a vyzval autorku Hanu Cielovou, zda by podle ní nenapsala televizní film. Hana Cielová reálnou situace domyslela a uzavřela do dramatického příběhu, který zasáhne všechny diváky bez rozdílu věku... Po delší odmlce se před kameru České televize vrací Dagmar Havlová. Roli jejího manžela zahraje Viktor Preiss. Jejich syna zahrají hned dva herci - Filip Cíl a Jakub Grafnetr. Jeho přítelkyni hraje Tereza Voříšková. Režisérem je Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Příběh se velmi silným potenciálem a výbornými hereckými výkony Dagmar Havlové a Viktora Preisse. Bohužel zpracování režiséra Zelenky je tristní se střihem, koncepcí záběrů a hlavně použitou hudbou na úrovni rychloseriálů televize Prima. Zelenka měl zůstat u pohádek a Nesmrtelné tety. Škoda, protože z této látky mohl vzniknout televizní film, který by měl na mnoho prestižních ocenění. ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice očekávaný film. Nehodlám srovnávat se zahraniční tvorbou, tak daleko česká kinematografie ještě zdaleka nedospěla. Film má skvělé obsazení, velice silný příběh a povedenou řežii. Vizuálně bohužel opět docela chudé. Naštěstí příběh vše dohání. Hudba podbarvuje 95% děje a je dosti jednotvárná. Přesto víc takových filmů v české televizi. Za mě 4* ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání nakonec nebyla zcela naplněna, Havlová nezklamala, je zajímavé jak po třináctileté přestávce, před níž nebylo jediné herecky vděčnější role dokáže plátno rozzářit jako hvězda první velikosti. Preiss moc nepřekvapil, podal jedenz příjemně profesionálních výkonů. Nejvýše bych však hodnotil začínajícího Filipa Cíle, jež svou roli sehrál nezvykle citlivě a dojemně. Faraisl zde opět dokazuje, že náš film získal nemsírně vnímavého kameramana s opravdovým filmovým viděním. Film je však stahován dolů hlavně scénářem, který nedokázal správně vytěžit silnou látku, film příliš často sklouzává k melodramatu, první polovina je velmi nezvládnutá a nerealistická a zlom k ekonci vypadá také velmi kostrbatě. Ale i tak se najdou momenty, které působí svěžím dojmem, jenže to film nedělá ničím vyjímečným, nadprůměrný je jen po stránce herecké a obrazové. ()

Žižina 

všechny recenze uživatele

I slza ukapla...sama sem byla na gymplu za morem na rok a predstava, ze by se neco stalo s moji hostovskou rodinou, nebo se mnou a jak by to vnimali moji rodice, mi prijde silena...Neni to nic, co bych musela videt znova a je dost mozny, ze to prozivam dost prave kvuli osobni zkusenosti..Havlova to ale zahrala dobre, ikdyz nejsem jeji velky fanousek.. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jste mě pane Zelenko nepotěšil a ani já vás nepotěším. Hned v úvodu mi to začalo být jasné ,když jsem spatřila "velkého černého ptáka". ...no a jak to bylo dál? Hudba tak "testkná"..... Dáša s Viktorem ,seč se snažili co mohli ,působili trochu upoceně a chvílemi lehce amatérsky. Hlavně ten Klárčin záchvat byl další chvílí ,kdy jsem si říkala ,že s Kanadskou nocí končím.....jo a pan Skopal ,to mělo být co? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Návrat Veroniky Kánské na filmové plátno po 17letech. (M.B)
  • Tvůrci oslovili Dagmar Havlovou a měli štěstí jelikož to bylo v době, kdy uvažovala o návratu k herectví. Námět se jí líbil, takže různé verze scénáře už režisér Zdeněk Zelenka s Hankou Cielovou psal přímo pro ní. (cariada)

Reklama

Reklama