Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

For every day, there is a night, for every world is an underworld and for every hero, there is this guy - his name is Dr. Horrible. Krajší darček svojim fanúšikom Joss Whedon skutočne venovať nemohol. Nielenže tento na televízne pomery hviezdne obsadený internetový muzikál napísal a zrežíroval, ale i napriek tomu, že ho v podstate zafinancoval z vlastného vrecka, sa nebál umiestniť ho počas prvých dní zadarmo na oficiálnu webovú stránku. A je nutné dodať, že sa v tomto žánri orientuje ako ryba vo vode a inteligentne ladenými textami, chytľavými melódiami a vkusnou choreografiou dokáže pohladiť aj dušu diváka, ktorý s jeho tvorbou nikdy predtým neprišiel do styku. "Once more with feeling" je možno iba jeden ale aj "Doctor Horrible's Sing-Along Blog" svojim finále ukazuje, že nie je len chytľavou jednohubkou ale dielom s vlastnou hĺbkou. Len moment ked zaspieva Nathan Fillion nad ležiacim Neillom Patrickom Harrisom "Why" je proste awsome. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Ovládnuť svet to nie je med, ani nič iné lízať. Vedel to Ceasar a predsa mu bolo marcové stretnutie senátu osudné, vedel to Šaňo a predsa ho smrť dobehla skôr ako stihol zbudovať 198 Alexandriu. A zistí to aj doktor Horrible. Tým viac, že okrem tradičných opletačiek so superhrdinom, ktorý mu prekazí každý dokonalý plán a popri snahe vstúpiť do profesijnej komory združujúcich všetky najväčšie evil-mindy musí riešiť aj veci lásky. A ako všetci vieme tie sa človeku plnia do bodky iba vo filmoch. V realite je to však vždy trochu inak ako človek plánuje:). ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

chybělo opravdu málo, abych se nechal zcela pohltit formou a částečně i obsahem a dal 5. Ale nešlo to. Na 5 hvězd by příběh musel být trochu víc rozvětvěný a propracovanější a hlavně ne tak rychle k závěru plynoucí, což samozřejmě plyne s velmi krátké stopáže, proto bych tak byl mnohem raději, kdyby to bylo delší. A když už to mělo být tak krátké, vynechal bych ten téměř zbytečný úvod, kvůli kterému jsem se malou chvíli nudil. Proto tedy 4, ale jinak všechny ostatní složky tohoto výjimečně zábavného a chytrého muzikálu fungují víc jak stoprocentně. Neil Patrick Harris je prostě neodolatelný padouch, Hammer dává zcela zapomenout na sympatického Mala a jeho superhrdina je přesný opak Harrise, i když se samozřejmě tváří zase opačně ;) A Felicia Day je Codex - na to abych v ní viděl někoho jiného jsem příliš nasáknut úžasnou Guildou. A hlavní složka muzikálu - písničky - jsou totálně kulervoucí, nevím jak jinak to vyjádřit, ale tak skvělou muziku tak zapadající do děje tak úžasnými a chytlavými tóny a hlavně texty jsem ještě neslyšel. Skvěle vyjadřují všechny emoce, které na tomto malém prostoru vůbec mohou být vyjádřeny, hodně tomu pomáhá už zmíněný Harris, který ukazuje, že je i úžasný herec. Whedon to prostě znovu dokázal a i když je to velmi jednoduché, minimalistické a chudé (velká škoda), takový zážitek často neposkytnou ani filmy za 200 mil. dolarů trvající 2 hodiny. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený "seriál", ktorý má AŽ tri dvadsaťminútové diely. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi Barneyho, resp. Neila Patricka Harrisa z HIMYM. Ako sme sa mohli presvedčili už v niektorých častiach tam, spieva vskutku obstojne. Taká malá zlatá jednohubka, ktorá je okrem iného i dobrou paródiou hrdinských komixových adaptácií. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Whedon je skrátka majster. Jeho seriály sršia nápadmy. Sú vtipné , svieže, a originálne. Neil Patrick Harris ako zloduch Horrible je neprekonateľný a kapitán Hammer v podaní neskutočne pôsobivého chlapíka Nathana Filliona mu skvelo sekunduje. Fillion si zahral vo Whedonovej serenity a firefly. Hudba neskutočne obohacuje príbeh a je vtipní a chytľavá a celkovo je to nakrútené veľmi vtipne a koniec trocha smutný- Horrible sa konečne stane zlým. Rozhodne kvalita. Takto nejak si predstavujem súboj Dantora- X a DOc. Logaritma. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Spousta fanoušků Josse Whedona si mylně myslela, že rozmazaný objekt, který je vidět vlevo v okně, když v úvodní scéně Dr. Horrible mluví přímo do kamery, je model kosmické lodi Serenity, která měla připomenout Jossův seriál Firefly (2002), kde hrál také Nathan Fillion (kapitán Hammer). Ve skutečnosti to však byl pouze obrys hrnců a pánví pověšených v okně, který náhodou připomněl svým tvarem známou loď. (HappySmile)
  • Seriál byl časopisem Time jmenován 4. nejlepším televizním seriálem roku 2008, přestože byl vytvořen pouze pro internet a nikdy se neplánovalo, že by běžel klasicky v televizi. (HappySmile)
  • Doupě zla Dr. Horribla není kulisa. Ve skutečnosti je to opravdový dům, který byl předělán tak, aby vypadal jako laboratoř šíleného vědce. Různé lahve a hadičky, které jsou k vidění v pozadí, jsou ve skutečnosti dávkovače alkoholu ve speciálním baru, který byl postaven pro seriál. Dokonce obrovská židle, na které Dr. Horrible sedí, je ve skutečnosti součastí obývacího pokoje majitele domu. (HappySmile)

Reklama

Reklama