Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Muzikál? Ano! Film o superhrdinech? Ano! Film kde je nejzlejší postava kůň? Ano! Niel Patrick Harris znovu dokazuje, že kromě komediálního talentu umí také zpívat, poprvé nás o tom mohl přesvětšit v divadelní verzi Sweeny Todda, kde hrál mimojiné Tobbyho. Muzikál, který nadchne originalitou a humorem, který si střílí z komixových klišé, a ke konci působí jako drama...co více by si divák mohl přát? Jedině tak pokračování... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po dnešním dni jsem potřebovala pecku, něco, co mi vymaže HDD a zároveň nakopne do dalších dní. A doktor Horrible byl přesně taková pecka, kde fandíte "zloduchovi", držíte mu pěsti, aby si naklonil srdce své vyvolené a aby byl přijat do Zlé ligy zlých... Jo, je tam dvakrát slovo zlý, pokud nechápete, pusťte si to, obrázek si uděláte okamžitě. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

chybělo opravdu málo, abych se nechal zcela pohltit formou a částečně i obsahem a dal 5. Ale nešlo to. Na 5 hvězd by příběh musel být trochu víc rozvětvěný a propracovanější a hlavně ne tak rychle k závěru plynoucí, což samozřejmě plyne s velmi krátké stopáže, proto bych tak byl mnohem raději, kdyby to bylo delší. A když už to mělo být tak krátké, vynechal bych ten téměř zbytečný úvod, kvůli kterému jsem se malou chvíli nudil. Proto tedy 4, ale jinak všechny ostatní složky tohoto výjimečně zábavného a chytrého muzikálu fungují víc jak stoprocentně. Neil Patrick Harris je prostě neodolatelný padouch, Hammer dává zcela zapomenout na sympatického Mala a jeho superhrdina je přesný opak Harrise, i když se samozřejmě tváří zase opačně ;) A Felicia Day je Codex - na to abych v ní viděl někoho jiného jsem příliš nasáknut úžasnou Guildou. A hlavní složka muzikálu - písničky - jsou totálně kulervoucí, nevím jak jinak to vyjádřit, ale tak skvělou muziku tak zapadající do děje tak úžasnými a chytlavými tóny a hlavně texty jsem ještě neslyšel. Skvěle vyjadřují všechny emoce, které na tomto malém prostoru vůbec mohou být vyjádřeny, hodně tomu pomáhá už zmíněný Harris, který ukazuje, že je i úžasný herec. Whedon to prostě znovu dokázal a i když je to velmi jednoduché, minimalistické a chudé (velká škoda), takový zážitek často neposkytnou ani filmy za 200 mil. dolarů trvající 2 hodiny. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Poněkud střelený muzikálový úlet, který ale získává body do stupnice diváckých sympatií docela snadno. N.P. Harris je ikona, která se (prozatím) neokoukala a pěvecká čísla mají takové grády a vylévají se v nich takové emoce, až člověk začne vzpomínat na jedny zaplivané uličky pařížského Montmartru. Je to fajn nápad, ale dovedu si ho představit roztažený na cca 5-ti dílnou minisérii o čistých půlhodinkách a ta záměrná ‚lacinost‘ (?) mi chvilkami docela lezla na nervy. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sympatický projekt. Co jiného taky čekat od Whedona? Hold když herci hrají pro radost a né pro peníze, je to znát. Neil zase jednou potvrdil svůj všestranný talent, Fillionův anti-klaďas je vysloveně geniální (the hammer is my penis) a Day je roztomilá a to je hlavní :) Některé songy a scény jsou opravdu výborné a nebýt slabší 3. části, jdu na plné hodnocení. Soundtrack si ho určitě zaslouží. EDIT: Zvyšuju :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Seriál se umístil na první příčce na iTunes a držel se tam 5 týdnů za sebou. (HappySmile)
  • Univerzální zadní dvorek užívaný pro scény s uličkou a pro dramatický vstup kapitána Hammera na scénu, je jedna z částí, která byla zničena při požáru studia v roce 2008. (HappySmile)
  • Napísané Jossom Whedonom počas stávky scenáristov. (Mihail123)

Reklama

Reklama