Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Whedon vie vynikajúco narábať s minimom rozpočtu. Bohužiaľ horšie je to so scenárom, ktorý hlavne v prvej polovici nevie nakopnúť príbeh správnym smerom. Piesne sú vynikajúco napísané, ale majú strašnú produkciu. Nehodia sa tam gitary ani rockové bicie, chýba v nich miesto pre orchester a dychy. Dosť sklamanie, ale záver stojí za to a prináša to, (aj) pre čo sme milovali Buffy a Firefly - emócie! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tropami k prasknutí nabité trojaktové drama pro ústřední trojúhelník. Prakticky každá věta a scéna obsahují skrytý odkaz na něco jiného, několik mnoho scén, které vám docvaknou nebo si něčeho zvláštního všimnete až na druhém sledování, údajně výtečný obsah DVD, které se snažím marně sehnat (několik superskrytých bonusových scén v průběhu filmu, alternativní zvuková stopa komentář A K TOMU JEŠTĚ alternativní zvuková stopa komentář: muzikál), mnohá symbolika tolik oblíbená Jossu Whedonovi, horribly catchy tunes, neskutečně dojemný příběh s ještě dojemnějším koncem a poslední scénou dávající řadu otázek zvídavému divákovi. Na celkovou stopáž čtyřiceti minut je to velice, velice štědré. A to nepočítám úžasný hlas úžasné Felicii Day (a i Harris a Fillion nezůstávají pozadu). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris je neokoukaná tvář filmových komedií, a ani on se tím nebrání a snaží se vymýšlet stále zajímavější nápady, mezi které Doctor Horrible´s Sing-Along Blog prostě patří. Rozdělený na tři části, příběh tak trošku muzikální, bláznivý, k možnosti vidění pouze na internetu. Experiment jako hrom, ale řekl bych, že se mu víceméně vydařil. Z How I Met Your Mother si ho pamatuji tak dobře asi jako když jsem poprvé koukal na Červeného trpaslíka a zamiloval si Kocoura, nebo když z Přátel mám nejvíce rád Joeye, prostě takový blázen, který ale táhne seriál HIMYM, a se kterým se táhne i kvalita tohoto dílka. Výborné hlášky, bláznivý příběh, ale dle mého až moc přehnané hudební vystoupení, kterých mohlo být klidně i méně, jinak je to výborná zábava dlouhá cca 40 minut, u které se dá zabavit a hlavně i příjemně pobavit. Jak řikám. Neil Patrick Harris je neokoukaný takže tohle nebude žádný stereotyp, který je možný zahlédnout všude kam oko dohlédne, to určitě ne. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Ač vznikla během stávky scénáristů, tak o téhle věcičce jsem se dozvěděl relativně pozdě. Že Neil Patrick Harris je skvělej komik vím dávno, že je i muzikálový zpěvák vím kratší dobu (zpívá například ve Sweeney Toddu) - zpívat jsem ho slyšel už v HIMYM, ale až ted jsem ho viděl uplatnit se v obou svých rolích. Docela jsem i kvitoval přítomnost Simona Helberga (Howard z Big bang theory), tak se mi propojily mé dva oblíbené seriály v jeden. A co je ještě lepší? Ty písně byly docela dobré a dost chytlavé! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris a Nathan Fillion v bláznivém muzikálovém úletu Joss Whedona.? Oh yeah! Ono to totiž vážně funguje. Songy jsou až nebezpečně chytlavý, příběh je jeden velkej úlet a Harris je (zase) legendary. Hodně dobrá muzikálová jednohubka, které by klidně i slušel větší rozpočet a více dílů. Tohle byla totiž fakt sranda. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Potom, co kapitán Hammer skočí na dodávku, kterou se Dr. Horrible pokouší unést, zničí přístroj Dr. Horribla, který dokáže vzdáleně ovládat tuto dodávku. Avšak pěst, kterou tento přístroj zničí, nepatří Nathanovi Fillionovi, ale režisérovi Jossovi Whedonovi. (HappySmile)
  • Spousta fanoušků Josse Whedona si mylně myslela, že rozmazaný objekt, který je vidět vlevo v okně, když v úvodní scéně Dr. Horrible mluví přímo do kamery, je model kosmické lodi Serenity, která měla připomenout Jossův seriál Firefly (2002), kde hrál také Nathan Fillion (kapitán Hammer). Ve skutečnosti to však byl pouze obrys hrnců a pánví pověšených v okně, který náhodou připomněl svým tvarem známou loď. (HappySmile)
  • Seriál byl časopisem Time jmenován 4. nejlepším televizním seriálem roku 2008, přestože byl vytvořen pouze pro internet a nikdy se neplánovalo, že by běžel klasicky v televizi. (HappySmile)

Reklama

Reklama