Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lépe jsem si vedl jako okultista. Alespoň jsem dával lidem naději. Falešnou, ale naději." Mám slabost pro týpky, kteří chtějí být za každou cenu nejchytřejší v místnosti. A právě skromnost je Mentalistova nejsilnější stránka. Vlastně není, je to celkem sympatickej chlubílek, kterej rád leze lidem do hlav a já jsem přes to jeho ego ze začátku špatně viděl, jak je agentka Lisbonová slabá a případy průměrný. Teď už to vím, takže jsem seriál přestal sledovat a chodím s ním po natáčení na jedno. Ještě nepoznal, že u našeho stolu není ten nejchytřejší. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najobľúbenejších kriminálnych seriálov. Seriál som začal pozerať kvôli obľúbenej Robin Tunney, ktorá je známa predovšetkým zo seriálu Prison Break. Na seriáli sa mi páči, že i keď sa jedná o kriminalistiku, je poňatý humorne a to vďaka hlavnej postave. Patrick Jane je skvelá postava a snáď to najlepšie z celého seriálu. Dodáva seriálu niečo, čo v iných kriminálkach nenájdete. Spôsob vyšetrovania. Výborne zahraná postava Simonom Bakerom. Chválim aj ostatných, menej známych hercov. Seriál získal cenu najlepšieho nováčika medzi seriálmi a získal si mnoho fanúšikov. 1. séria: 98% 2. séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Patrick Jane & Teresa Lisbon. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po pilotu není mnoho co vytknout, jedná se o typický produkt, který můžeme v dohledné době očekávat mezi akvizicemi Novy nebo Primy. Je pravda, že originální část je poměrně skromná, nicméně u prvního dílu jsem se nenudil. V okamžiku, kdy se Patrick setká s lékařem v pracovně mrtvého kolegy a má vše pod svou kontrolou, začnete tomu blonďákovi docela fandit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale otravnejšieho detektíva v TV seriáloch asi len ťažko nájsť. Napriek tomu, že jednotlivé epizódy sú po scenáristickej a námetovej stránke vcelku fajn (hoci nič nadpriemerné v porovnaní s inými seriálmi tohto žánru), tak celý dojem z tohto detektívneho seriálu mi absolútne znepríjemňuje prehnane asertívna postava premúdrelého detektíva Patricka s kopou prihlúplych argumentov a až otravne suverénnym správaním. Takže díky, radšej Monk :D ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zase jen tuctová kriminálka, akorát namísto laboratoře a titěrného pátraní po důkazech je tady vnímavý Patrik Jane a jeho rádoby psychologické žvásty. Simon Baker sice nepostrádá určitý asexuální šarm, ale vlastně je tím jediným, kvůli koho se vyplatí seriál sledovat. A to je trochu málo - žádný originální děj (je dnes těžké otrlého diváka nějakým případem šokovat či aspoň hlouběji zaujmout), mírná nadsázka eliminuje veškeré napětí. Když není v TV nic jiného a nemám zrovna lepší práci nebo zábavu, "Mentalista" neuškodí... Baťovských 59%. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • V seriáli sa hovorí, že Teresa Lisbon (Robin Tunney) je z Chicaga, čo je tiež rodné mesto jej predstaviteľky. (pancoyote)
  • Údržbář půjčí agentu Choovi (Tim Kang) šroubovák. Ten mu ho za chvilku vrátí a údržbář si ho strká do kapsy u kalhot. V dalším záběru je však možné vidět, že agent Cho má šroubovák opět v ruce. (Timak)

Reklama

Reklama