Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplet: Nie zle, silnejsie a slabsie chvile. // Predchadzajuce komenty: Do 1x11: Je to zvlastne. Niektore veci dojdu aj mne, niektore mi nemaju z coho, niektore mi pripada ze mu trvaju pridlho... len velmi zriedka sa stava, ze zistim, ze som si nieco uvedomit mohla a neuvedomila. Celkovo sa na to ale dobre pozera. Podla imdb este 2 epizody. Dufam RJ uzatvoria. Update v polke S2: Standart si drzia. Pekny serial - ako mnohe a predsa iny. ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Seriál na styl Anatomie Lži, Sherlock Holmes, Dr. House, kde je hlavní hrdina  nadprůměrně inteligentní a použije jakoukoliv metodu, aby chytl vraha. Osobně mám tento žánr velmi rád, Mentalistu jsem si užil a shlédl všech sedm sezón. Seriál má, ale své chyby. Hlavní dějová linka se začne více a více ignorovat a více než postupný posun blíže k Red Johnovi jde o slepé uličky a poté obrovský skok někdy ke konci 5té série. Lépe by šlo i hrát si s vývojem charakterů, kde jediné k čemu došlo byl pokus udělat z Jana šílence, který je posedlí pomstou, ale který šel ukázat a dotáhnout mnohem lépe. Nevím jestli to je změnou režiséra, ale seriál přejde z toho, že nevíme kdo vrah je a hledáme nápovědy s Janem do toho, že nám většinou ukáže vraha na začátku dílu. Spoiler: Cíl seriálu je chytit seriového vraha Red Johna, ale po té co ho Jane chytne a zabije tak dostaneme dalších zhruba dvacet dílů, které jsou za mě dost zbytečné a i když něco ději přidají, tak je těžké si je představovat jako cokoliv jiného než ždímání peněz ze seriálu ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Detektiv Patrick Jane je jeden z řady těch vševědů, kteří si v posledních letech našli cestu do žánru detektivních krimi/thrillerů a svým pronikavým intelektem tam řeší případy, na kterých by si celá policejní oddělení lámala zuby desítky let. Od nenávisti jmenovitě téhle postavy mě ale dělí Simon Baker, který tuhle nabubřelou inteligenci halí do takové dávky šarmu, která by rozněžnila i jeho kolegu na poli geniálních dedukcí, dr.House. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Spoilery!) Dobře. ze začátku to bylo zajímavé: povýšenecký sebestředný kejklíř s "darem" pohledem odhadnout lidi a pohnutým rodinným osudem ve službách vyšetřovatelů, kteří jsou mu mj. i klíčem k jeho vlastnímu cíli. OK. Nicméně po nějaké době už to začalo být jednak dost na stejné brdo a ty kličky v pátrání, mizení a úskocích Rudého Johna už byly zbytečně přitažené za vlasy jen proto, aby se divák začal koukat vždy i na další sérii. Bohužel se tím ale vystavěla taková aura ďábelského protivníka, že 6. série s tím přiváděním zpět hromadu dřívějších postav, jejich postupnou eliminaci a nakonec i odhalení a zlikvidování RJ vyznívalo od autorů jako "Serem na to, hlavně ať je konec." Bohužel se toho ale nedrželi, protože to všechno mělo končit právě tím koncem RJ, zmizením Patricka na písečné pláže, kde by skončil, a rozbitím CBI týmu s tím, že by postupně přešli pod FBi, kde by sice měli svoje pozice, ale už by o tom nebyl seriál - prostě v závěrečných titulcích za doprovodu nějaké hudby by byly ukázány navazující osudy postav po epizodě s RJ a tečka. Bohužel se ale pokračovalo dál, drobný podvod, díky kterému se Patrick s Terezou dostali k FBI se postupem dalších dílů naprosto zazdil a zapomenul, ačkoliv na tom byla původně spolupráce s FBI postavena, vedoucí FBI týmu byl klaďas tak přeslazený, že to bylo na cukrovku, ta jejich nadřízená den ze dne zmizela, zase se objevovaly další dřívější postavy a hebly a perlička na na tom všem byl vztah Patricka s Terezou a jejich svatba, kdy tohle už snad museli dělat i jiní tvůrci za kamerou, protože celá tahle série, byť neměla nezajímavé příběhy, ale vzhledem ke všemu v seriálu dříve ukazovanému neměla absolutně smysl a v celém seriálu v podstatě neměla co dělat. Ve chvíli, kdy se CBI rozebírala a uklízela jsem skutečně doufal, že je to poslední díl seriálu, tíhmle postupem pomrkávajícím na poslední díl Moonlighting. Bohužel tomu tak nebylo a to je ku škodě seriálu. A to nemluvím o tom, že jsem od prvního dílu sledovat českou mutaci seriálu s českým dabingem, který se nějaké trdlo rozhodlo předabovat od šesté série. Svým způsobem bych mu měl za sebe asi i poděkovat, protože mě to donutilo si sehnat anglickou verzi s titulky a dokoukat to celé najednou a nečekat týden co týden na další český díl. Mám to za sebou, díky a dost. Těch sérií mělo být max. 5 s tím, že by poslední řada končila max. první polovinou 6. série. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí čtvrté sérií zvyšuji o hvězdu, díly s Rudým Johnem byly většinou zdařilé a napínavé. Některé díly byly přitažené za vlasy až moc. Díly Jahody se šlehačkou a celé uzavření a zabití Rudého Johna, mělo takto skončit. Po prozření, že se tak nestalo se z toho začala vařit příliš kombinovaná, nastavovaná kaše. Připisuji: od poloviny páté série do osmého dílu řady šesté to bylo na solidní čtyři. Ovšem devátý díl v šestce to posadil zase zpět. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)
  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)

Reklama

Reklama