Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

FTP 

všechny recenze uživatele

Chytlavý, ale rozporuplný seriál, který se na každému úplně zalíbí. V Americe 8,2/10, u nás pouhých 68/100 a nahoru už asi nepůjde. Charismatický Simon Baker, kterého v žádné jiné roli nemůžu ani vidět, mě jako Patrick Jane totálně očaroval a můžu otevřeně přiznat, že jsem v určité etapě dospívání chtěl být jako on a obdivoval jsem veškerá jeho gesta, dedukce, způsob oblékání a uvažování, ale i formu konverzace. Seriál, který je jen a pouze o hlavním hrdinovi, kterého když si oblíbíte, oblíbíte si i samotný seriál a naopak. Hlavní zápletkou je prvních šest sérií tajemný seriový vrah, který Patrickovi zavraždil ženu a dceru, Red John, po kterém Mentalista pátrá a souběžně s tím řeší jako konzultant CBI vraždy v Sacramentu svým velmi osobitým přístupem, kterým všem leze na nervy. Ústředními postavami je pětičlená skupina detektivů a přátel. Zajímavý je také velice vřelý vztah mezi ním a jeho šéfkou, který si od začátku do konce říká o něco víc, než přátelství a důvěru, ale kdo ví... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Mentalista je hrozná hovadina o jednom nazrzlým kokotovi. Viděl jsem asi dva až tři díly a stálo mě to mnoho sil. Najít takovou sračku není vůbec jednoduché. Možná kdbyby v hlavní roli byl nějaký sympaťák, tak by se moje hodnocení mohlo diametrálně lišit. Ale to jsou samá kdyby a ty neplatí na CSFD.cz a ani v životě. Ty sračky, které vypouští z úst snad ani nepotřebují další komentář. Možná kdbybych měl o IQ méně, tak bych byl býval nadšen. Takhle to bude odpádek. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplet: Nie zle, silnejsie a slabsie chvile. // Predchadzajuce komenty: Do 1x11: Je to zvlastne. Niektore veci dojdu aj mne, niektore mi nemaju z coho, niektore mi pripada ze mu trvaju pridlho... len velmi zriedka sa stava, ze zistim, ze som si nieco uvedomit mohla a neuvedomila. Celkovo sa na to ale dobre pozera. Podla imdb este 2 epizody. Dufam RJ uzatvoria. Update v polke S2: Standart si drzia. Pekny serial - ako mnohe a predsa iny. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí čtvrté sérií zvyšuji o hvězdu, díly s Rudým Johnem byly většinou zdařilé a napínavé. Některé díly byly přitažené za vlasy až moc. Díly Jahody se šlehačkou a celé uzavření a zabití Rudého Johna, mělo takto skončit. Po prozření, že se tak nestalo se z toho začala vařit příliš kombinovaná, nastavovaná kaše. Připisuji: od poloviny páté série do osmého dílu řady šesté to bylo na solidní čtyři. Ovšem devátý díl v šestce to posadil zase zpět. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly. A musím říct, že to je moje guilty pleasure. Sice občas jde i o to, jak se najde vrah, ale to nejhlavnější je Velký detektiv a jeho vochcávání civilů. Jako moc jsem si to užil. Sice Rudý John byl i na můj vkus vybrán trochu na sílu, ale jinak se tu i dobře pracuje s postavami z předchozích dílů, které se znovuobjeví... Jako, lituju, že to na DVD nevyšlo s českým dabingem. Ale možná to nebudu v budoucnu řešit. A doporučuji poslední sérii, kde se vyřeší všechny postavy a jejich budoucnost. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Ve stejném hotelu, kam policisté odvezou oběť požáru za manželkou a dcerou, se natáčel seriál Jmenuju se Earl (od r. 2005). (ČSFD)
  • Rebecca Rigg (Felicie Scott) je skutečná manželka herce Simona Bakera (Patrick Jane). Jsou svoji od roku 1998 a mají tři děti - Stellu, Clauda a Harryho. (Stephora)

Reklama

Reklama