Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě přinejlepším lehce nadprůměrný "sociálně inženýrský" seriál z rodiny Psych, Anatomie Lži a asi dalších, o kterých jsem neslyšel. Samozřejmě pokud vám zaimponuje hlavní hrdina, tak je jasné že to uvidíte jinak než já, který Simona Bakera považuje za tuctového stárnoucího playboye, kterého si pamatuju jen z mrňavé roličky v L.A.: Confidential (a který k mému překvapení strávil nějaký ten rok ve Škole Zlomených Srdcí:)), herecky naprosto nesrovnatelného třeba právě s Timem Rothem z Lie To Me. Abych to doplnil, jeho Patricka Janea mám za podivné a dosti nesnesitelné, neustále v tom samém navlečené individuum, které mě nezajímá. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že seriálu celkově chybí nějaká originalita pokud jde o zápletky jednotlivých epizod. Ale samozřejmě čím jiným se zavděčit tomu věhlasnému "průměrnému divákovi", než něčím co vyčistí a nepoškrábe, a je bez chuti a bez zápachu, že... Zkrátka a dobře likvidace Lie To Me po třech sériích a veselé pokračování tohohle, mi bude ležet v hlavě ještě dlouho. 60%, abyste neřekli, že jsem zaujatý víc než je obvyklé;) ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejzábavnějších a v době svého vzniku jeden z nejoriginálnějších krimi seriálů. Nejdřív si to řekněme na rovinu, seriál stojí a padá se Simonem Bakerem, ne že by ostatní postavy byly špatné nebo špatně zahrané, ale Simon "Jane" Baker je prostě sympaťák numero uno. Co se dalších hlavních postav týče, prim z nich jednoznačně hrají Lisbonnová a Cho. Hlavně Cho s jeho takřka kamennou tváří je výborný. Rigsby a van Peltová jsou také dobří, ale nedostanou tolik prostoru. Vůbec mi nevadilo, že se valná část seriálu točila kolem Red Johna, naopak všechny díly s ním patřily k těm nejlepším, včetně toho posledního, na který spousta lidí nadává. A pak přišla změna, která seriálu dodala novou šťávu, CBI skončilo a naši hrdinové jsou u FBI, přijdou nové postavy, hlavně Rockmond Dunbar je super a začíná se vlastně od začátku. Byla sice potvrzena i sedmá řada, ale ani nevím jestli na ní mám koukat, protože finále šesté řady by seriál naprosto dokonale zakončilo. Série 1 - 90 % Série 2 - 100% Série 3 -100 % Série 4 - 80 % Série 5 - 60 % Série 6 - 90 % ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvereniu koľko seriálov z detektívneho, policajného a nemocničného prostredia s tajomnými podtextami vedia Američania vyrobiť a skoro všetky pre mňa stoja za nič. Ja sa pri nich nebavím a ani tento mysteriózny a diskutabilný seriál ma nazaujal, nepobavil, nudil a skončilo to prepnutím kanálu. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Patrick je výrazně hezčí a o kousek sympatičtější než Dr. House, ale na rovinu musím říct, že ho žeru. Případy, které s bandou agentů řeší, možná nejsou zrovna nejoriginálnější, ale to divadýlko kolem, je prostě skvělé. K tomu si přidejte sériového vraha, který se objevuje v mnoha dílech a zabil Patrickovi rodinu (to není spoiler, dozvíte se to hned v prvním díle) a voala, je tu skvělý oddechový seriál. ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Seriál na styl Anatomie Lži, Sherlock Holmes, Dr. House, kde je hlavní hrdina  nadprůměrně inteligentní a použije jakoukoliv metodu, aby chytl vraha. Osobně mám tento žánr velmi rád, Mentalistu jsem si užil a shlédl všech sedm sezón. Seriál má, ale své chyby. Hlavní dějová linka se začne více a více ignorovat a více než postupný posun blíže k Red Johnovi jde o slepé uličky a poté obrovský skok někdy ke konci 5té série. Lépe by šlo i hrát si s vývojem charakterů, kde jediné k čemu došlo byl pokus udělat z Jana šílence, který je posedlí pomstou, ale který šel ukázat a dotáhnout mnohem lépe. Nevím jestli to je změnou režiséra, ale seriál přejde z toho, že nevíme kdo vrah je a hledáme nápovědy s Janem do toho, že nám většinou ukáže vraha na začátku dílu. Spoiler: Cíl seriálu je chytit seriového vraha Red Johna, ale po té co ho Jane chytne a zabije tak dostaneme dalších zhruba dvacet dílů, které jsou za mě dost zbytečné a i když něco ději přidají, tak je těžké si je představovat jako cokoliv jiného než ždímání peněz ze seriálu ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (36)

  • Simon Baker (Patrick Jane) si za jednu epizodu přijde na přibližně 350 000 amerických dolarů. (Megalomaniac)
  • Přestože Rigsby (Owain Yeoman) se svou kolegyní jen chodil, má v této epizodě při rvačce s otcem jasně viditelný prsten na prsteníčku. (Ermanaricus)
  • Po vystoupení z výtahu v ústředí CBI (California Bureau of Investigation) lze na pravé straně několikrát zahlédnout portrét 38. guvernéra státu Kalifornie, kterým byl Arnold Schwarzenegger v období 17. listopadu 2003 – 3. ledna 2011. (Rominator)

Reklama

Reklama