Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V budove korporácie Belko sa počas obyčajného pracovného dňa ozve z mikrofónu zvláštny hlas, ktorý pracovníkov upozorní, že budú súčasťou experimentu. Normálne by sa väčšina zamestnancov potešila tomu, že nemusia pracovať, lenže tento experiment má náročné požiadavky a keď im hlas oznámi, že v priebehu ôsmich hodín bude väčšina zamestnancov mŕtvych, začína sa krutý boj o život. - Keď som videl na začiatku 80 ludí, ktorí sa stanú obeťami, tešil som sa na obrovský bodycount. Ten sa aj dostavil, ale na tomto projekte je jasne vidieť, že pán Greg McLean v USA postupne stráca všetko, na čom v Austrálii dlhé roky pracoval a začína ho ovládať tá nezmyselná americká produkcia. Mne osobne to najviac vadilo na strihu, pretože ten bol katastrofálny, a aj keď bolo gore vela a vyzeralo parádne, tie prestrihy boli v stotinách sekúnd a nebolo tam takmer nič vidieť, poprípade kamera išla mimo záber. Režijne a scenáristicky to je zvládnuté solídne, ale ovela radšej by som týchto tvorcov uvítal v nezávislom projekte, v ktorom by mali takpovediac slobodu prejavu. Najväčším negatívom je pre mňa herecké obsadenie. Nebola tam ani jedna sympatická postava a pozerať sa na Johna C. McGinleyho zo seriálu Stan Against Evil prezentovaného ako brutálneho vraha bolo skôr úsmevné. The Belko Experiment rozhodne nie je zlým hororom, ale je na ňom citelne vidieť úpadok jedného z najnádejnejších tvorcov moderného hororu, ktorý si však reputáciu môže zachrániť očakávaným Wolf Creek 3. Zamestnanci Belko Corporation by sa potrebovali trochu odreagovať a ja by som vedel o jednom mieste v švajčiarskych Alpách. Pomaly nám tu vzniká nový subžáner hororu z tohto pracovného prostredia korporácií, kedy v roku 2015 prišiel Bloodsucking Bastards, v 2016 The Belko Experiment a v 2017 prichádza ďalší brutálny kúsok s názvom Mayhem, na ktorý sa už teraz velmi teším. + herec z The Last House on the Left + herec z Identity a Stan Against Evil + herec z 10 Cloverfield Lane a Hush + herec z The Hive + herec z Scream Queens a The Lazarus Effect ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšou stránkou tohto filmu je jeho premisa. Existuje toľko možností pre tento zábavný, satirický pohľad na to, čo ľudia dokážu spraviť v určitých situáciách. Film ponúka plný skvelých možností, kde sa môže posunúť.  Väčšinou však zostávajú len možnosťami. Scenár nie je zlý pre svoj žáner, ale nemyslím si však, že prevedenie tohto scenára bolo také dobré, ako by malo byť. Postavy, ktoré sa rozhodovali a rozdeľovali do skupín, mohli byť fascinujúce a strhujúce, no nedosahovalo to úroveň, akú by malo mať. Série zabíjania by mohli byť skvelé na sledovanie, ale nakoniec je to dosť rutinná a nevýrazná záležitosť. 6/10 ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Hunger Games v krvavém módu, kdy místo Rohu Hojnosti máte k dispozici mnohem sofistikovanější zbraně jako třeba kancelářský papír, sešívačku nebo dokonce - pozor - i parádní epesní propisku. Roztomilý horůrek z dílny Jasona Bluma spolu s produkčním dohledem Jamese Gunna (jo, ten ze Strážců Galaxie) ve vás vyvolá příjemné úsměvy nad tím, jak je dnešní korporátní svět zkažený. Tohle mě bavilo a moc. 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic originálního nás nečeká. Belko experiment je solidní jednohubka, která kdyby zapracovala na větším smyslu vraždění, mohl z toho být zajímavý snímek. Na kdyby se bohužel nehraje. Hlavně udržet tajemno delší dobu, tohle bylo dost průhledné. I tak je snímek dobře natočen, takže doporučuji vypnout mozek a užít si nekonečné bouchání hlav .. 6/10 = 66% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Podobný styl filmů mám rád. Uzavřená skupina "pokusných" lidí, kde do poslední chvíle nevíte, kdo přežije a co za tím vězí. Zde je navíc skupina celkem velká, takže mrtvol kvapem přibývá a než se stačíte rozkoukat, je jich pár desítek. Celé je to celkem příjemně natočené a herci se snaží. trochu to sráží konec, který jsem už někde viděl a který se mi zdá tím pádem neoriginální. Na jedno zhlédnutí ale dobré, teda za tři. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)
  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)

Reklama

Reklama