Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (385)

nunka 

všechny recenze uživatele

Neškodná komédia, pri ktorej som si zaspomínala na svoje "teens" časy, zalalákala pri príjemnej hudbe, pri niektorých scénach trochu pookriala, pri iných trochu nudila. Kirsten Steward aj bez "Patizóna" hrá úplne rovnako, je pravda, že dolnú peru si už ohrýza menej často, ale i napriek stereotypnému hereckému prejavu sa hodí práve do takýchto roličiek - večne utrápená, fuckujúca, nespokojná a "rodičovsky traumatizovaná" teenegerka s pubertálnymi manierami, čo si žije svoje vlastné dobrodružstvo. Adventureland je vážne úplne neškodný - ničím neobohatil, o nič neobral. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Během jediného týdne druhý film s Kristen Stewart, každopádně kvalitativně zcela rozdílný od vygumovaného Nového měsíce. Už jen tím, že Kristenčina hrdinka v Adveturelandu má na sobě v jedné scéně tričko Husker du jí jako postavě dává mnohem větší hloubku a prokreslenost než jakou měla Bella ze Stmívání za celé dva filmy. Jinak jde o poměrně typickou nostalgickou a kultivovanou teenage romanticklou komedii mírně říznutou dramatem, něco ve stylu filmu Ten náš zapadákov. A takové filmy já mám hodně rád. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zatímco Mottolův Superbad byl o sexu, Adventureland je o lásce. Superbad byla crazy komedie o zoufalcích, co chtěj přijít o panictví, Adventureland je realističtější (romantické) drama, kde vtipy vlastně vytváří jen postava Billa Hadera. Má také pomalejší tempo, což k tomuto civilnímu příběhu ale víc sedne. Nechápu, proč se film neodehrává dnes, ale v roce 1987, protože to ve filmu není ničím zdůvodněné. Snad to má vyvolávat nostalgii? Superbad a Adventureland stavím na stejnou úroveň. Ani jeden z těch filmů není dokonalý, ale oba spolehlivě zabaví. Kirsten je skvělá herečka a Jesse Eisenberg je také úplně v pohodě, mohl by mít víc rolí, talent na to má. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér vynikající komedie "Superbad" nám opět přináší další tentokrát mírnější komedii, kde téma kamarádství a prvního "zásunu" vyměnil za prostější téma lásky. Příběh zasadil do zábavního parku, kam se na brigádu vydává čerstvý absolvent univerzity s velkými plány do budoucna. Film bohužel neobsahuje dokonalé hlášky a dialogy jako předchozí režisérův počin ale vyniká ve své opravdovosti, uvěřitelnosti a výborném hereckém obsazení čítající převážně neznámé tváře. Být to vtipnější a svižnější neváhám nad vyšším hodnocením. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Adventureland je veľmi príjemný film. Mottola sa po vzore superbad vybral do vôd dospievania, hľadania prvej lásky a nachádzania svojho miesta v spoločnosti aj vo svete. Tam kde superbad bavi, adventureland dojíma. Dôvod je celkom jednoduchý. Absolútne skvelá, úloha Kristen Stewart. To čo robilo toto dievča na plátne bolo jednoducho úžasné. Jej stratenú a smutnú hrdinku som jej do písmena veril. Rovnako potešili aj hlupučký Bill Hader a krásny looser v podaní Martina Starra. Hudba bola skvelá, rovnako ako aj celá štruktúra filmu, ktorá bola síce miestami otrepaná, ale bola natočená tak príjemným spôsobom, že je na ňu radosť pozerať. Najväčším problémom filmu je ale hlavný hrdina. Eisenberg je ukecaný neurotik, pripomínajúci mi mladého Woodyho Allena, až na to, že veľa toho nepovie, len kecá a kecá o ničom. Neveríte mu ani toho jointa v ústach a je celkom smutné, že s hlavným hrdinom sa skrátka nedokážete stotožniť. Našťastie všetko zachraňuje Kristen, ktorá si hlavnú úlohu ukradla pre seba. Škoda len že musí hrať v takých hlúpych filmoch ako twilight, ktoré tak neskutočne ničia jej talent. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)
  • V zábavnom parku sa hrá niekoľko osemdesiatkových hitov (čiastočne aj piesne zo 60. a 70. rokov), ale ten, ktorý stále opakujú a ktorý lezie pracovníkom na nervy, je hit od Falca - "Rock Me Amadeus" (1985). (Arsenal83)
  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)

Reklama

Reklama