Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Poměrně sofistikovaný stylisticky nenucený horror, jehož největší devízou jsou civilní herecké výkony. Pochvalu zaslouží rovněž kamera a sympatická režie, která drží přísun klišé pod normou. Zajímavý mysteriózní rozjezd a následující slashing akce trpí bohužel plytčím scénářem, který je asi nejslabším článkem celého filmu. 65% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Dosť veľa ľudí tento horor vychvaľovalo, ale podľa mňa to zase taká pecka nie je. Zo začiatku je hlavným nositeľom filmu zlá predtucha. Potom to vyúsťuje do napätia, ktoré zotrváva počas celého filmu. K tomu sa ešte film snaží akosi šokovať, tým, že matka vraždí svoje deti. Najviac ma sklamalo, že gore išiel absolútne mimo kameru. Trochu nudy sa tu nájde, ale film má vďaka bohu rozumnú stopáž. Deti v hororoch a vo filmoch všeobecne nemám rád, ale tieto to zahrali prekvapivo dobre. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hororový Pátek třináctého part IV - No tak to je pěkný, tady je jasně vidět, proč by se poporodní deprese neměla podceňovat. Protože maminka dokáže být řádně šílená. Došlo k mýlce, myslel jsem si, že je to anglická produkce, nicméně tentokrát ani amíci se s tím nijak nemazali a servítek si taky moc nepřipravili. A tak začíná obdoba hry kočky s myší, kdo jedno dítě za druhým odpadá. Asi to momhlo dopadnout ještě o dost líp. Další otázkou je nakolik je to true story. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásné překvapení. Z prvu se to jeví jako další nudná věc, nicméně s postupem času filmu je vše jinak. Krásná ukázka toho, a ještě podle skutečné události, čeho je psychicky narušená matka čtyř dětí a jejíž muž je pořád v práci schopna. Herecký výkon právě matky a malého Jimmyho mě nadchnul svou uvěřitelností a tím i vtáhnutí diváka do filmu. Jediná menší výtka je, že jak si film první půlku vybuduje atmosféru, tak jí druhou půli jen udržuje a ne stupňuje. Ale je nutné dodat, že jí udržuje velmi dobře. Na závěr by si měl dát facku jejich otec za jeho rozhodnutí. Já být malým Jimmym, tak raději pak jdu do děcáku. Tam by bylo určitě lépe. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Malý Jimmy je asi opravdu ta nejduchapřítomnější dětská postava všech dob (až na nelogické úkryty v místech s jediným východem) a je tahounem celého filmu. Herecký výkon matky je skvělý, věřil jsem jí všechno, i Jimmymu, ale neskutečně mi vadily klasické hororové klišé, jako pád při útěku a následná neschopnost pohybu, kvůli ODŘENÉMU koleni. Ano, bylo jim zhruba šest, ale za to se přece nemůžu jako autor schovávat a zakrývat tím svoje scénáristické "berličky". Masakr bez obalu, slušná atmosféra, kterou ale bohužel na konci zabije stupidní pointa (díky otci, který to vážně nemá v hlavě v pořádku), kvůli které jsem chvilkama uvažoval i o dvou hvězdách... 3* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama