Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

whack 

všechny recenze uživatele

Baktérie môžu parazitovať na svojom nositeľovi len dovtedy, kým ho nezabijú. Tým zabijú aj sami seba. Zem je však silný organizmus, zotavila sa z bombardovania meteoritmi, z niekoľkých dôb ľadových, z piatich masových vymieraní, zotaví sa aj z tohto, šiesteho, spôsobeného baktériami, ktoré so sebou stiahnu divočinu a väčšinu zvierat, ktoré v súčasnosti existujú. Tento dokument je len teoretizovanie, čo by sa stalo, ak by sa z ničoho nič ľudia vyparili. Neberie v ohľad príčiny, čo by k tomu viedlo. Keď sa tak stane, iste to tu niekoľko tisíc rokov nebude vyzerať tak pekne (zelené a plné života) ako je to tu prezentované. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Já tyto přírodovědecké dokumenty obdivuju, takže nemám jinou možnost:-) Pokud vás zajímá, jak dlouho budou stát pyramidy bez zásahu člověka, tak neváhejte a pokud je vám jedno, jak bude vypadat vaše kára za 10 let, tak nekupujte garáž a podívejte se na Life After People :-) 80% ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal inspirovat (když jsem četl komentář) a z dlouhé chvíle jsem se dnes na tento dokument podíval. Hned na první pohled je jasné, že nevyšel z žádné evropské dílny a to je zásadní problém. Šmejdi, kontrolní otázka, co dělá železo ponechá-li se na dešti??? KORODUJE, VY TUPCI!!! Vůbec mě nevytočila nablblá animace, ale ten slovní projev kolem. Chvíli matka Příroda ok a za moment krvelačná bestie. Povrchní a hloupé. Rozesmálo mě, když jsme byli poctěni vidět, jak to vypadá 20 let po jaderné havárii v Černobylu. Kromě toho, že tam všechno stálo (a mělo to být dávno ZNIČENO zelení) byly jediné známky destrukce jen díky vrozené slovanské spořivosti, takže bylo vše rozkradeno a rozebráno. Emerická vědecko-naučná patlanina , která koresponduje s výší jejich školství. U nás tohle můžou pouštět na prvním stupni, v jejich očích zřejmě výukový program na prestižní universitě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani šeredné efekty, které bych pomalu dovedl udělat taky mi nepokazily celkový zážitek z dokumentu. Informace, které jsem tak nějak za svůj život nasbíral se zcela shodovaly s těmi v dokumentu, takže si troufnu tvrdit, že dokument trefil i ten zbytek, o kterém jsem neměl ani tušení. Téma je naprosto parádní. Člověk si u dokumentu uvědomí spoustu věcí. Například jak jsou soudobé stavby hrozně debilní a že nevydrží bez lidského opečovávání ani blbých 100 let, což se mi úplně nezdálo. A vůbec mi nepřišlo na škodu si zopakovat, že dokonce i železo koroduje. Trošku mě zklamala informační hodnota. Myslím, že s tím málem co vím, bych něco podobného dovedl splácat taky. Solidní 3*. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zodpovídající otázku, co by bylo, kdyby lidí nebylo a vše tu po nás zůstalo. Tento dokument dává jasnou, vyargumentovanou odpověď a kdyby nebylo stále se do kola opakujících (i když velice pěkných) počítačových záběrů, s chutí bych dal i maximální hodnocení. Takto onen verdikt utekl skutečně jen o vlásek. 84% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama