Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pamatujte, že v Brooklynu, tam se vás na nic neptaj. Na poučky ze školy a teorii zapomeňte, tohle je svět s vlastní morálkou a hodnotama. Můžete to ignorovat a doklepat to nějak do penze, nebo se snažit a skončit s koulí v hlavě. A nebo toho možná zkusíte využít pro sebe. Pro mě lepší než přeceněnej Training Day, z prostředí světa plnýho gangsta niggů s bouchačkama, vytahanejma trikama a zlatejma řetězama jak kmenový náčelníci jde husí kůže, násilí se ve filmu nekoncentruje do pár akčních scén, ale je v podstatě všudypřítomný a herci jsou perfektní (snad poprvý mi byl sympatickej Richard Gere). škoda konce, kterej byl trochu moc překombinovanej, ale jinak hodně nepřikrášlená sonda do světa, ve kterym nikdy nechci žít. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuquu mám rád. Jeho Training Day je už v podstatě klasikou. Nejlepší z Brooklynu jsou filmem v mnohém podobným(Ethan Hawke v hlavní roli, prostředí policie a zločinu, atmosféra), přesto jiným a ve výsledku vyznívají diametrálně odlišně. Pomalé tempo vyprávění mi vyhovovalo, napomáhalo tomu, aby na člověka dýchla tísnivá atmosféra letního Brooklynu. Wesley Snipes dostal po dlouhé době šanci v "áčkovém" snímku a ve vedlejší roli rozhodně nezklamal. Ethan Hawke je tradičně skvělý, Richard Gere v odevzdané póze neméně dobrý a Don Cheadle taktéž. Co si mne však zcela získalo, byla hudba Marcelo Zarvose. Nemrzí mne tak ani možná trochu zbytečně "protnutý" závěr. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka mozaika o troch policajtoch, ktorych osudy sa prakticky vobec nepretnu. Filmu najviac uskodilo pomale tempo, odtazita atmosfera, ktora nedokaze divaka dostatocne vtiahnut do pribehu a zaver ktory ma natolko unahlene rozuzlenie plne nahod, az to bolo komicke. Herecke vykony su slusne. Najviac ma potesil Wesley Snipes, ktory ma sice malo priestoru, ale dokazal, ze hrat vie stale velmi dobre a zasluzil by si viac prilezitosti v kvalitnych filmoch namiesto tych videosraciek, ktore teraz toci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Brooklyne sú tí najtolerantnejší susedia na svete. Môžete v ich baráku strielať drogových dílerov koľko chcete a oni vôbec nechytia paniku, ani nezavolajú políciu. Zistil to aj Ethan Hawke, ktorého postava celý film vykopáva dvere na negerských všivavých bytoch a strieľa všetko, čo sa hýbe v túžbe po kúpe nového domu. Ďalší policajt to má obligátne "tejden do penze", hráme sa na "znudenýho a zlého poldu a nasratých negrov s řetezema vokolo krku", lenže ja neviem, či už starnem, ale akosi ma to už prestáva baviť. A to ma pred pár rokmi chytila napríklad aj taká priemerná Hrdosť a sláva a to nehovorím o Fuquových ostatných policajných filmoch. Záverečné minúty výsledný dojem upravujú a musím nakoniec konštatovať, že film je to vcelku ambiciózny a kvalitný, ale chytil ma hlavne brooklynským geniusom loci, to, " vo co tu kurva šlo", mi bolo tak trochu "u prdele". ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle a Wesley Snipes celou dobu kují pikle, Richard Gere se utápí v sebelítosti nad svým nenaplněným životem a doufá, že alespoň v den jeho odchodu do penze konečně udělá něco správného a Ethan Hawke má svou víru ("I don't want God's forgiveness, I want his fucking help!"), kupu dětí a trable. Poměr zastřelených černochů k bělochům v tomto filmu odhadem 25:2. Dvě hodiny jsem doufala, že se dočkám nějakého rozuzlení, bohužel marně. Jde jen o střípky z života pár brooklynských policajtů, které jsou někdy sice hodně drsné, ale celkově bohužel nedrží pohromadě. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama