Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

aneb za pokladem ponorkou snadno a rychle. Účast Jude Lawa slibovala mnohé, přecejen oproti zbytku hereckého osazenstva ční, jenže ve filmu to není poznat. Taková Ponorka nebo Ponorka U-571, případně K-19 společně s Krvavým přílivem mají jednu obrovskou výhodu oproti Black Sea. Kapitán je neohrožený borec, který si dokáže hlavně v počátečních fázích zjednat v mančaftu pořádek děj se co děj. Nedokáži si moc vysvětlit co mělo znamenat zkratkovité chování jednoho z členů, který se prostě rozhodl že zapíchne kolegu. Příběh mohl být mnohem mnohem záživnější a hlavně dobrodružnější. Takto se divák plaví vlastně od ničeho k ničemu a přemýšlí, proč vlastně tahle zbytečnost vznikala. Závěrečná lekce že zlato umístění v záchraném obleku v pohodě vyplave na hladinu mě bije do očí ještě teďka. 45% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Univerzálny JUDE LAW v dobrodružnej výprave za zlatom v hlbokých vodách Čierneho mora.Za mňa osobne a možno zaujato tu Jude Law dokazuje svoje kvality aj ako herec a v samotnom snímku i ako vodca skupiny novodobých/moderných podmorských pirátov rôznych národností.Zatvorení v obmedzenom priestore bez možnosti úniku s ľudmi ,,hladnými" po zlate je riziko samo o sebe.Skúste si len tipnúť ako táto prekérna situácia môže skončiť.Musím sa priznať,že viac ako trocha ma otravovali všetky tie odborné výrazy zo sveta fungovania ponoriek atd.(a bolo ich nie málo) predsa len nie som odborníčkou na ponorky.Zo snímku sála strašne veľa testosteronu a ku koncu som bola i celkom rada,že to skončilo.Tento snímok by som možno mohla označiť typickou mužskou záležitosťou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S Kevinem Macdonaldem je to trochu nahoru dolů. Solidní kousky střídá s průšvihy, mezi které se Černé moře naneštěstí rovněž řadí. I když jak se to vezme. Jude Law po vyhazovu z práce sežene retro ponorku, protože ví o jiné, která leží na dně Černého moře a údajně je plná zlata. Plácne si s investorem, poskládá posádku a věří v lepší příští. Pochopitelně banda vidláků začne vykazovat jisté známky nervozity a kalkulu, takže ten chce ukrojit víc koláče, ten se nesnese s tím, což nakonec vede k tomu, že se počet členů posádky sužuje. Šance na úspěch se snižuje, až doklopýtáme do finále, které je zoufale předvídatelné. Atmosféra uzavřeného prostoru je nicméně fajn, herci rovněž, ovšem výsledek nepřináší nic nového, nic zapamatovatelného, prostě jen solidní rutinu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zboznujem ponorkove filmy. Ta atmosfera krehkej ponorky, ktora by sa mohla kedykolvek rozpadnut vdaka utoku z vonku ma neskutocne fascinuje. Bohuzial v tomto filme sa o ziadnu hrozbu z vonku nejedna. Parta skrachovancov sa vydá hladat staru ponorku plnu zlata a scenarista sa zmohol jedine na to, ze sa postupne posadka rozhada kvôli podielom zo zlata. Nic viac sa v tom nedeje. Co je velke sklamanie. Typovo boli herci vybrani fantasticky. Kazdemu jednemu som veril, ze je ostrielanym clenom ponorky. Ale ich charaktery boli na facku. Postupne sa stali uplne neznesitelní a to vsetci, takze som nikomu nemohol fandit a vsetkym som prial smrt. Takze vysledok je ponorkovy film bez atmosfery s imbecilnou posadkou, cize strata casu. 4/10. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Dlouho tu nebyl poradny ponorkarsky film. Je to asi tim, ze se v nem nemuze stat nic moc jineho nez, ze se vse uplne posere a prijde na radu boj o holy zivot. Tohle je samozrejme pripad i Black Sea spolu s drsnymi vousy, drsnymi recmi a jeste drsnejsimi prizvuky. Slusna zanrovka, ktera neprekvapi, ale je celkem chlapsky fajn. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Záchranné obleky se dají použít pouze do hloubky 183 metrů (600 stop), ale ve filmu je použijí ve hloubce kolem 350 metrů (1150 stop). (Maulincio)
  • Zatímco se potápěči oblékají do skafandrů, Tobin (Bobby Schofield) má oblečený límec od přilby naopak - vrchem dolů. (Maulincio)
  • Ponorka požitá ve filmu je vyřazená sovětská ponorka B-39 (Projekt 641). Během střídání majitelů získala jména jako "Black widow" a "Cobra", ale ani jeden z nich nepoužívala během své služby u sovětského námořnictva. Dnes B-39 najdete v Námořním muzeu v San Diegu v Kalifornii v USA. (Maulincio)

Reklama

Reklama