Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (143)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nechápu, že tě vyhodili........... Já vůbec nechápu, jak taková idiotská posádka ponorky vůbec mohla vzniknout. Vůbec jsem jim nefandil. CITÁT - Svoloč......... Velmi podprůměrný příběh, špatně natočený, s nevýrazným hudební doprovodem a z absencí logiky. Jen jako výplň na nudný zelený čtvrtek. Měl jsem jít raději na pivo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kluci říkali, že mám umýt okna, než vyrazíme." A taky vyčistit komín, to je na ponorkách to nejdůležitější. Mně se tedy mořský vlk Robinson moc nepozdával a jeho výběr posádky se mi jevil značně problematický. Nicméně buranští Rusové mi byli o něco sympatičtější, ale jejich totální neznalost angličtiny, se kterou se všichni setkávali již na základce, byla poněkud zarážející. Původně to tedy vypadalo alespoň na chlapskou zábavu, ale i ta časem zmizela v přetlakové komoře a já jsem s překvapením zjistil, že se umím nudit i uprostřed permanentní akce. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nijak valný ponorkový thriller (možná narozdíl ode mě) od toho nečekejte. Postava v hlavní roli (Jude Law) se chová idiotsky a k srdci nijak nepřilne, anglo-rusácký zbytek posádky to jsou samí nesympatičtí špínáci. Takže ve výsledku mi bylo úplně ukradený kdo nebo jak přežije a jak to celý vůbec dopadne. I tak ale musím říct, že závěr přesto překvapil - tím jak moc byl debilní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na Black Sea jsem se těšil. Zápletka pravda není nijak originální, ale říkal jsem si že dnešní možnosti natočit takový snímek vynahradí svými efekty originalitu a navíc - já vraky rád. --- Těsně před napadením SSSR si Hitler půjčil od Stalina do té doby věrného spojence haldu zlata. Cihly byly naloženy na německou ponorku a ta vyplula vstříc Třetí říši. Žel nedoplula... Uteklo pár desítek let a parta čerstvě propuštěných maníků pro nadbytečnost - navíc ze společnosti, která se specializuje na lodní vraky se nechce plahočit po pracácích Anglie. Se svým leaderem ponorkovým kapitánem Robinsonem (Law) se rozhodne tajně tenhle vrak na pomezí Gruzie a Ruska vyzvednout. Tajně proto, že Rusové o ponorce ví a Gruzie si ji také nárokuje. Plán je snadný, půjčit si na Krymu ponorku, doplout k vraku , nalodit se na palubu u-bootu, sesbírat cihly a potajmu tradá domů... SPOILER. Prozradím vám co by jste dělat neměli až si půjdete někdy nakrást zlato do U bootu: 1) Nenajímejte si v Anglii magory do posádky, 2) nenajímejte si magory v Rusku do posádky, 3) nenajímejte si vrak ruské ponorky, 4) pokud neuposlechnete, vemte si i náhradní díly aby jste nemuseli kanibalizovat u-boot... A za 5) Vlastně na to snad ani nekoukejte.... Bylo to blbé, neuvěřitelné, bez napětí. Posádka se chovala opravdu jako parta psychopatů a nejvíce mně dostal vrak U - bootu. Tam už chyběla jen kávička na stolečku a štrůdl se šlehačkou! Trochu zaujala ,,spižírna'' :-) ale jinak to bylo o ničem. Představa tvůrců o tom jak vypadá lidské tělo po 70 letech zapadala ztvárněním spíše do dětských filmů o pirátech než do takovéhoto snímku.. I když co to je takovéhoto... Všechno už tu zkrátka bylo a ani ty efekty se nedostavily... Z U Bootu toho také mnoho neuvidíte a to jsem čekal jako perličku! Velmi slabé! Za mne je to jen za dva záchranné obleky. * * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých filmov, ktorý využíva všetkého, čo môže ponorka ponúknuť. Nečakajte žiadne vykreslenie postáv. V prvom aj poslednom rade ide o rutinné doručenie príbehu divákovi. A ten príbeh nie je zlý. Novodobí zlatokopovia, ale predovšetkým nepríliš sofistikovaní námorníci, pátrajú po zlate, ktoré zmizlo pred vypuknutím II.svetovej vojny. Príbeh sa odohráva za hranicou zákona, normálnosti, alebo stráviteľnosti, ku ktorej priemerný pracujúci človek ani nedôjde, nieto aby ju prekročil. Dobrý je nápad s dvojjazyčne hovoriacou a mnohokrát si nerozumejúcou posádkou. Bariéra nielen jazyková, ale aj mentálna, je základom pre hustnúcu atmosféru v ponorke. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Jakmile se potápěči dostanou do německé ponorky, tak už nejsou připojení na hadice se vzduchem. (Maulincio)
  • Na palubě německé ponorky lze zahlédnout pistoli Luger P08. (Maulincio)
  • Nakrúcanie snímky prebiehalo v Anglicku. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama