Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (143)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasický ponorkový thriller aneb Jude Law si jde pro výplatu. Výborně obsazená posádka ruskobritských nezaměstnaných se v rezivé škatuli hádá, rve a zabíjí. Vyniká hnusák Ben Mendelsohn. Ryze chlapský film podle obvyklých mustrů by klidně mohl vypadnout z éry pozdních osmdesátek a raných devadesátek a nepoznali byste to. Uleželé hlášky, napětí a nacistické cihly zlata, o kterých netuší nikdo v celém širém světě. Stylový i když ne zase tak překvapivý konec. Paráda. Skoťák Macdonald má cit pro obraz i pro drama a mačká z poměrně obyčejného scénáře maximum, ale asi to papalášům ve studiu nestačilo. Sakra škoda, že nedopluli do kin. Skřípot kovu velkým reprákům sluší. Lodě jsou jako staré děvky. Neumí se nalíčit. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

A já tedy nevím, co tu zas kdekdo brblá. Jistě, posádka byla sestavená z typů, za které by dramaturgové VyVolených a Velkých Bratrů platili zlatem, ale to měli do té rezavé rakve naskládat partu špičkových profíků, kteří by jen dvě hodiny jessérovali v ukázkovém pozoru? To bych asi hnípal už po půl hodině. Naproti tomu tato britsko-ruská ponorka v ponorce mě dvě hodiny výborně bavila, což aspoň mně ke spokojenosti stačí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zboznujem ponorkove filmy. Ta atmosfera krehkej ponorky, ktora by sa mohla kedykolvek rozpadnut vdaka utoku z vonku ma neskutocne fascinuje. Bohuzial v tomto filme sa o ziadnu hrozbu z vonku nejedna. Parta skrachovancov sa vydá hladat staru ponorku plnu zlata a scenarista sa zmohol jedine na to, ze sa postupne posadka rozhada kvôli podielom zo zlata. Nic viac sa v tom nedeje. Co je velke sklamanie. Typovo boli herci vybrani fantasticky. Kazdemu jednemu som veril, ze je ostrielanym clenom ponorky. Ale ich charaktery boli na facku. Postupne sa stali uplne neznesitelní a to vsetci, takze som nikomu nemohol fandit a vsetkym som prial smrt. Takze vysledok je ponorkovy film bez atmosfery s imbecilnou posadkou, cize strata casu. 4/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film si podle mě zaslouží alespoň červené pozadí(tím mám na mysli hodnocení nad 70%).Je to sice amatérský film,ale to nic nemění na tom,že je výborný.Prvních pár minut je docela nudných,možná i třicet minut,ale pak to začalo být daleko svižnější a nabralo to vzrůstající tempo.Kdyby hlavní roli nezahrál Jude Law,tak asi dávám tři hvězdy,ale on ten film svým výkonem držel.Bylo vidět,jak skvělý herec to je.Líbilo se mi nepřátelské napětí mezi ruskými a britskými členy ponorky.Film skončil tak,jak to asi skončit mělo.Hodně překvapivý snímek letošního roku.Za mě dávám 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,171,559 Tržby Celosvetovo $3,174,000▐ na začiatok ponúknutý zaujímavý dobrodružný námet o hľadačoch pokladu, postupne zadupaní do zbytočného balastu a príliš povrchného scenáru a koniec koncov aj réžie smerujúcej do béčkovej nevýraznosti, ďalší ponorkový film ktorý sa roztrieštil o dno /40%/ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Světlice, kterou má Robinson (Jude Law), je SPSh (Signalny Pistolet Shpagina). (Maulincio)
  • Jude Law (Robinson) sice není Skot, ale filmu mluví přízvukem, jaký se používá ve městě Aberdeen, třetím největším skotském městě. (Maulincio)
  • Zatímco se potápěči oblékají do skafandrů, Tobin (Bobby Schofield) má oblečený límec od přilby naopak - vrchem dolů. (Maulincio)

Reklama

Reklama