Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Je to obstojně koukatelné přes to, že si scénář musí pomáhat nepravděpodobnými náhodami (vrah unese dceru ne ledajakého policajta, ale zrovna toho, který je posedlý jeho chycením) a závěrečný zvrat zase působí nelogicky, protože ze záporáka(ků) dělá dementy a psychopat, který roky uniká chycení, nemůže být mentálně postižený. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně atmosférický thriller, který mi však přišel po stránce scénáře nedotažený, jako kdyby se ve střižně utrhli ze řetězu, protože řada věcí jakoby zůstala nedořečena a díky tomu mi závěrečná pointa přišla zkratkovitá a dost přitažená za vlasy. Pro thrillery odehrávající se v zimním prostředí mám zvláštní slabost a dost mě mrzelo, že ho film moc nevyužívá a atmosféru buduje trochu na jiných základech. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám rád trilery s myšlienkou, ktorá nám nie je cpaná násilne do hlavy. Nemám rád, ak je nejaká myšlienka prefiltrovaná do maximálne tuctovo natočeného trileru, ktorý neponúka nič napínavé. Najatmosférickejší je tu neustále padajúci sneh a časté odohrávanie sa deja v noci. Tak sa nám samozrejme nejaký ONeill snaží zakryť fakt, že The Factory je filmom iba o záverečnom twiste, na ktorý sa všetci tešia, keďže z ničoho iného sa hodinu a pol tešiť nedá. No a keď príde, tak bude jednou z vami očakávaných možností. Či je pritiahnutý za vlasy, tupý, alebo snáď geniálny a posúva film niekde inde, nechám na divákovom vkuse. Ja som za prvé možnosti. Keby aspoň mali tvorcovia poriadne gule a nemali potrebu dať do príbehu nádej v podobe dovetku, mohlo to byť nakoniec ešte celkom fajn. No a tá myšlienka? Niečo v zmysle rodina je základ štátu, alebo lepší vrabec (rodina) v hrsti (pivnici), ako holub (prostitútka) na streche (ulici). Ani s tým ale tvorcovia nedokážu pracovať zmysluplne. VIDENÉ ZNOVA 2/20: Prihliadnuc k úplnému záveru filmu, nie k onomu zásadnému zvratu, ale k posledným dvom scénam filmu, pridávam jednu hviezdu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPRÁVNÉ DĚTI JSOU STVOŘENY S LÁSKOU“..... /// Další nezvěstná štětka. A policajti maj píču (jasně jedna policajtka, ale …no dyť víte jak to myslím…). Sněžný lovec – sexuální deviant s variabilním symbolem uchyláků z podobnejch filmů, má však eso v rukávu (nebo ve sklepě?). Jo, jo. Svět je malej a o náhody v něm není nouze … Škoda, že Honza nemá na rozdíl vod devianta co nabídnout. Nějak se mi nechce koukat na zdrcenýho taťku (s mamkou), spíš sem čekal vodsejpající pátračku. Naštěstí (!!) finále jistou dávku zajímavosti přináší. Ti náročnější asi budou píčovat, že tam chybí víc policejní logiky, ale třeba je přesvědčí sevřenej svěrač z nečekanejch překvapení. Jo, trošku to vylepšili, ale stejně to mohlo bejt hustější a temnější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Transky nešukám, ale přibíjím na zeď. 2.) Toužím po soukromý porodní klinice a smrdím korunou. 3.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Únos je typickým americkým kriminálnym filmom, s jasnými prvkami (detektív, obeť, prekvapivý záver). FIlm som si celkom vychutnal, ale chýbala mi v ňom tajuplnejšia atmosféra, na aké som pri Cusackovych filmoch zvyknutý. Dej je jednoduchý, dostatočné akčný a napätý, záver je vynikajúci a prekvapivy, filmu však možno uberá trochu dlhšia stopáž. Ale inak slabé 4*, resp silné 3 :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Inšpirované sériovým vrahom Gary M. Heidnikom. (Real Tom Hardy)
  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)

Reklama

Reklama