Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Foma 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekal, malej velkej film a... silně podhodnocenej. Napětím jsem chvilkama ani nedejchal, výborná je hudba, zajímavá "nezávislá" kamera a naprosto civilní, důvěryhodný a skvělý herecký výkony. Plus prostředí kanadsko-americkýho pomezí, drsný a krásný. A mě se prostě líbí tyhle příběhy, kdy takoví ti outsideři, lidi, od kterých moc nečekáme, jsou schopní překračovat sami sebe a chovat se neokázale ušlechtile. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zamrzlá řeka je nízkorozpočtový snímek, který lehce zavání až televizní produkcí, ovšem s nesmírně silným scénářem a také hereckým výkonem hlavní herečky, která byla po zásluze nominována na Oscara. Příběh o hmoutné nouzi, která leckdy člověka zažene až za hranice zákona je výborně napsán a odehrán, a nehostinná zimní krajina známého hraničního přechodu spojující Kanadu a USA jen dokresluje zoufalou životní situaci. Snímek hodnotím jako nadprůměrný až velmi dobrý a doporučuji k vidění! ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

254. Jsem vděčný za vznik takových filmů, i když jde o nenápadnou, skromnou, minimalistickou tvorbu, pro diváky je to obsahově velmi vydatné dílo, závažné téma ilegální migrace, s rozrůstající se globální krizí stále posilující fenomén, nezřídka poslední naděje pro tisíce zoufalstvím vyháněných z domovů, právě s rostoucí poptávkou se rychle rozvíjí i zločinné struktury, do kterých se jako převaděči zapojují lidé, kteří si tak chtějí vyřešit svou vlastní finanční tíseň, v tomto situačním rámci se rozvíjí i příběh matky dvou dětí, která se pod tlakem svých existenčních problému také zapojí, využije příležitost, tak se k nám příběhem dostávají velmi věrohodně podané skutečnosti, umožňující pochopit, porozumět, získat celistvější náhled na tak závažnou problematiku, kterou je zasažena i naše realita. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (H.C.E. 2011) = MARTIN TĚŠITEL - Obvykle sa spojenie "festivalový film" dá použiť ako nadávka označujúca multikulti artovú pseudofilozofickú zlátaninu, ktorej autor sa vypočítavo snaží dostať k ďalším zdrojom, ktoré by rozhádzal na svoje požitky, ehm, vlastne umelecké vízie. V prípade ZAMRZNUTEJ RIEKY by som ale zaviedol povinné premietanie pre slovenských aj českých pseudoumelcov, ktorí sami seba označujú za filmárov, aby sa konečne naučili nakrúcať realistické a pritom dramaticky aj ideovo zaujímavé a aktuálne filmy. A dokonca aj určené pre divákov a nie len pre reklamných pisálkov, ktorí si odbornú kritiku mýlia s kompilovaním propagačných textov na rozkaz distribútora. Výborný scenár, asketická réžia, vynikajúce a CIVILNÉ herecké výkony. To všetko RIEKA má a to všetko našej tzv. kinematografii chýba. (9.12.2012) ()

wito 

všechny recenze uživatele

Tento filmík je jeden z tých, ktorý síce nepôsobí nijak senzačne, neláka diváka prehnanými upútavkami na každom kroku, zato jeho vzhliadnutím človek neutrpí, naopak. Uveriteľnými hereckými výkonmi, najmä hlavnej predstaiteľky a príbehom, ktorý síce zrovna nestrháva, zato je obohatený aktuálnym problémom pašerátstva a rozhodnutiami, ktoré postavy v každodennom boji o život a šťastie riešia...čo nie je málo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)
  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)

Reklama

Reklama