Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by mě přerod infekčních zombíků v ďáblem posedlé nějak nadchnul nebo naopak znechutil. Ve výsledku je to velmi podobné prvnímu dílu, akorát v tom nedeklamuje přespříliš akční reportérka (drobné plus pro dvojku). V první polovině sledujeme speciální jednotku a její hrubě nepřesvědčivý (rozumějte debilní) postup, do druhé poloviny jsme uvedeni trojicí přihlouplých teenagerů. Nechybí různé fígle s kamerou, výpadky, změny úhlu, noční vidění, nicméně chvílemi mě ten neustálý zmatený pohyb vážně sral. Potěšily mě závěrečné hrátky s realitou a celkově můžu konstatovat, že navzdory obavám mi "REC2" přinesl prakticky stejnou porci napětí a zábavy jako jednička, kladně hodnotím posun v příběhu (ikdyž za cenu pár nelogičností). Uvítala bych lepší prokreslení charakterů, pořád jsou to jen hystericky ječící a pobíhající stíny, a jsem zvědavá, jestli bude natočen i třetí díl, kde by se dovysvětlil osud pubescentů. Zdejší souhrné hodnocení imho odpovídá kvalitám tohoto horůrku - 73%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak to je síla! Jednotka URNy, která má jen čtyři členy, z nichž jeden pouze drží kameru a zbraně nabíjejí za jízdy ostatním přímo do ksichtu. Hádám, že se jedná o výkvět celé Barcelony... Když jdou tito "specialisté" prohlížet neznámý a nezabezpečený prostor, jdou tam pro jistotu po jednom a ze zásady se nedívají do rohů a za dveře místností, do kterých vstoupí, protože by je tam mohlo vylekat to, co by na ně čekalo. A ani nezkouší dveře, které míjí, protože by mohly být otevřené. Pokud pak k nějaké akci dojde, rozsype se jejich psychika jak rozumné argumenty Radka Johna. Když dostanou rozkaz od nadřízenýho, tak ho nesplní, protože nejsou pod jednotným velením, ale jedná se o anarchii. A místo jednotlivýma ranama do hlavy střílí dávkou všude kolem sebe, protože čím větší rana tím větší gól... Prostě klasičtí španělští profící. Do zombie nákazy autoři přidali ďábly a démony, inu proti gustu žádnej dišputát. Taky je humorný, že naprosto všichni ve Španělsku nosí s sebou kameru a točí za všech okolností. U novinářky, která se chce prosadit, z jedničky je to pochopitelný. U těch ostatních už ne. Tento film je jen další ukázkou toho, že publiku je možný předložit cokoliv a ono to sežere a ještě si libuje, jak je to super. Abych jen nehaněl, kromě idiocie je zde několik temných dusných scén, ale to je tak všechno... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Hororů vzniká celá řada, ale těch které skutečně dokáží splnit svůj účel, napínat a děsit je naprosté minimum. No a druhému REC se to daří stejně dobře jako tomu prvnímu. Kameraman dostává ze stylu handy camery absolutní maximum a hlavně se roztřesená a neostrá kamera stává jeho největší filmařskou zbraní. Příběh sám o sobě nšní žádný zázrak, ale zase dodává soildní zákady, díky nímž může kvalitní horor fungovat. Skvělá práce. Pokud by se i třetí díl takto vydařil, jednalo by se asi nejkvalitnější hororovou trilogii všech dob. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní navázání na první díl s hlubším pohledem do zamýšlené mytologie, větším důrazem na akci místo lekaček a opět velmi silnou atmosférou utvářenou z velké části POV kamerou. Paco Plaza a Jaume Balaguero se rozhodli, že jejich (mnohými špatně interpretovaný) první díl si zaslouží kvalitní a hodně podobně laděné pokračování a to se jim povedlo na plné čáře. Nejdříve SWAT jednotka, potom skupina naivních zachránců a malý, fantasy působivý, závěr. Postavy se chovají hloupě? Zkusili jste si podobnou situaci, že to umíte posoudit?:-) když už, tak ten kameraman by mohl občas "zabojovat". Přesto jsem já osobně spokojen a velmi rád, že jsem konečně našel svého "vymítače ďábla" (nadneseně). Nabušené, krvavě zábavné, promyšlené, ale také myslící na minulý (případně budoucí) díl. Jednoznačně jeden film z malé skupinky kvalitních pokračování, který nejde úplně stejnou cestou, jako první díl, ale využívá to nejlepší z něj. PS: až natočí všechna "plánovaná" pokračování RECu, dejte jim práva na Doom... tihle kluci si zaslouží výpravu do pekla, kterou divák prožije pomocí malé kamery v helmě... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním perfektnej jednotky. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa chvíľu po udalostiach z predchádzajúceho dielu, trojčlenná zásahová jednotka dostane za úlohu vstúpiť do domu v karanténe a pomôcť svojmu dočasnému nadriadenému nájsť potrebné vzorky, aby sa zabránilo prípadnej rozsiahlejšej epidémii. Ale na mieste si uvedomujú, že skutočná pravda je omnoho nepríjemnejšia, než si mysleli, stále stoja proti agresívnemu nepriateľovi a navyše musia chrániť aj preživších. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Určite musím pochváliť, že dej pokračuje prakticky priamo, len z iného a logického pohľadu, teda zásahovej jednotky a tak keďže vďaka predchádzajúcemu dielu je to rozbehnuté, už netreba na nič čakať, ide sa priamo na vec. Síce už to nemá také čaro a ani kvalitu, už ma to nedokázalo až tak vtiahnuť a to správanie postáv išlo miestami úplne mimo mňa, hlavne nelogické rozdeľovanie, ale napriek tomu je celá prvá polovica dostatočne zaujímavá, chválim výbornú dynamiku, keďže tu sa skutočne stále niečo deje a na moje prekvapenie mi sadlo aj to iné vysvetlenie pôvodu nákazy, ktoré nie je ani zďaleka také, ako sa javilo z predchádzajúceho dielu. Práve toto mi príde ešte zaujímavejšie. Ale v druhej polovici sa dej zbytočne začne venovať trojici nudných teenagerov, ktorí ma vôbec nezaujímali a síce niekoľko scén po ich spojení s hlavnými postavami sa mi páčilo, pričom ani záver našťastie nesklame, ale toto veľmi zlé rozhodnutie film zbytočne zhadzuje. Hororová stránka je tiež skôr sklamaním, atmosféra a napätie sú neporovnateľne slabšie, než predtým, ale aspoň po obsahovej stránke sú viaceré hororové sekvencie celkom zaujímavé a nájde sa tu aj pár výborných momentov, hlavne to zabitie nesprávneho. Herecké obsadenie ma moc nezaujalo, až na celkom zaujímavú postavu kňaza ma tu už nikto moc nebavil a tí teenageri už ani nestoja za reč. Réžia a technická stránka ma aj napriek totožným tvorcom tentoraz sklamala, vizuálna stránka je stále výborná a to dynamické pojatie prvej polovice mi vyhovovalo, ale inak je to o niekoľko tried slabšie. Prvý diel považujem za jeden z najkvalitnejších hororov vôbec, preto som sa na pokračovanie tešil, no zbytočne. Zlý film to určite nie je, ale čakal by som viac, než len lepší priemer. 59% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Většina záběrů byla natočena samotnými herci. Například speciální jednotky měly kamery na helmách a vytvořily tak podstatné množství záběrů. (KucC)
  • V davu před budovou se nenacházel ani jeden herec. (KucC)

Reklama

Reklama