Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (866)

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl jsem si opravdu užil, takže když jsem se dozvěděl, že je na světě i dvojka, neváhal jsem a začal jsem ji shánět. A vyplatilo se. Mohou se vyskytovat SPOILERY!!! Po událostech z prvního dílu přichází do domu zásahová jednotka a s sebou mají "chlápka z ministerstva zdravotnictví", který se později ukáže být knězem. Řeknete si, no jo, zásahovka, mají zbraně, jsou trénovaní, o ty se nebudu muset bát… Jenže to jste právě na omylu. Rec 2 se rozjede ještě rychleji než jednička a je i brutálnější a lekavější (ty lekačky jsou navíc na místech, kdy jsem je ani já nečekal). Všechno parádně funguje a já tomu dávám plný počet, ale jedno mě "trochu" naštvalo. Ano, ti co už viděli, zřejmě tuší. Pointa. Odhalení, co že je vlastně ta "nákaza" zač. Musím říct, že tohle mě dost naštvalo a chvíli jsem uvažoval, jestli si ze mě někdo nedělá jen prdel. V průběhu filmu jsem zjistil, že ne. Když se nad tím ale ohlédnu nazpátek, tak musím říct, že pointa tomu příběhu dává nový rozměr a já jsem zvědavý, jestli v pokračováních (plánují se ještě dvě) bude ten "nový rozměr" k něčemu. Jinak řečeno, zda pointa tuto slibně nastartovanou sérii pohřbí nebo ji udělá nesmrtelnou. Nezbývá než doufat, že možnost B je správně. 90 %. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tvrzením, že by druhý díl byl horší než první, nicméně si ani nemyslím, že by byl lepší. Přijímám ho spíše jako pokračování, jako určitou extenzi a upgrade dílu prvého. Jako tomu bylo u pokračování Pádu do tmy (Pád do tmy 2) či 28 dní poté (28 týdnů poté), tak i v [Rec] 2 je divák uveden do širších souvislostí, na prvních několik málo vysvětlujících minut opouštíme stísněnost izolovaného domu, abychom se tam spolu se speciální jednotkou opět vrátili. [Rec] 2 totálně převrací vyznění prvního dílu a posouvá ho do úplně jiných končin à la Vymítač ďábla. Ještě znepokojivější a nekompromisnější než část první. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Paco kontra Jaume. Chlapi sa napájajú tam kde zaznel posledný výkrik a vysielajú skromnú SWAT jednotku do zamoreného paneláku. Napätie nevädne, je obsiahnuté v nastražených pasciach besných kreatúr (ide aj o tých, ktorí boli v pilote nakazení a nemali možnosť sa činiť), ktoré o5 bez ostychu prejavujú neutíchajúce škrkanie v bruchu. Ubúda plynulý stupňovací efekt predchodcu, kde sa nervy drásali každou pribúdajúcou minútou a je naverbovaný "čistiaci" pud ťažkoodencov v ktorom obete si (bohužiaľ) vyberá sám diabol. Teda pribúda nadbytočná démonická línia, ktorá síce vrátka k apokalypse necháva dokorán otvorené, ale v blízkosti kyslého farára a pri tuctovej transformácií hlasov vyznieva detinsky. Kvalitatívne slabší akčnejší klon raziaci samé technické vylepšenia (PIP, rozostrenia-zrnenia-šumenia, prepínanie medzi "svetmi", druhá perspektíva) z ktorého nie som až tak paf ako z prvého teroru, ale zas nadväzujem na tvrdenia, že filmovým modifikáciam FPN hanba učinená nebola a jedná sa určite o jedno z tých podarenejších pokračovaní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

First-person shooter počítačová hra "Catalan Mayhem", kde se nakažené posedlostí snaží likvidovat španělský otec Merrin s brokovnicí a policejní specialisté z Útvaru jednoho nasazení. Kamerové hrátky s úhly vskutku nápadité, ale co je to platné, když královská emoce žánru Strach je postupně přidušena polštářem Lhostejnosti. Třetí nahrávaní z barcelonského činžáku, kde dělat domovníka není žádný med, už nejspíše vynechám a slovy mafiánského bosse Nicka Valentiho z Bullets Over Broadway volám: „Zapalte to tam a ať to vypadá jako nehoda…“ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní navázání na první díl s hlubším pohledem do zamýšlené mytologie, větším důrazem na akci místo lekaček a opět velmi silnou atmosférou utvářenou z velké části POV kamerou. Paco Plaza a Jaume Balaguero se rozhodli, že jejich (mnohými špatně interpretovaný) první díl si zaslouží kvalitní a hodně podobně laděné pokračování a to se jim povedlo na plné čáře. Nejdříve SWAT jednotka, potom skupina naivních zachránců a malý, fantasy působivý, závěr. Postavy se chovají hloupě? Zkusili jste si podobnou situaci, že to umíte posoudit?:-) když už, tak ten kameraman by mohl občas "zabojovat". Přesto jsem já osobně spokojen a velmi rád, že jsem konečně našel svého "vymítače ďábla" (nadneseně). Nabušené, krvavě zábavné, promyšlené, ale také myslící na minulý (případně budoucí) díl. Jednoznačně jeden film z malé skupinky kvalitních pokračování, který nejde úplně stejnou cestou, jako první díl, ale využívá to nejlepší z něj. PS: až natočí všechna "plánovaná" pokračování RECu, dejte jim práva na Doom... tihle kluci si zaslouží výpravu do pekla, kterou divák prožije pomocí malé kamery v helmě... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)
  • Většina záběrů byla natočena samotnými herci. Například speciální jednotky měly kamery na helmách a vytvořily tak podstatné množství záběrů. (KucC)

Reklama

Reklama