Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

snoopik 

všechny recenze uživatele

dle filmového scénáře neprobíhala žádná rivalita, až na jednu nafoukanou baletku ... myslim že ve skutečnosti je rivalita na školách tohoto typu obrovská ... hudebníci nesnáší baletky a baletky nesnáší herečky a podobně... po hudební stránce uspokojivé ale nepřináší žádný hlubší smysl... ano možná bych pochválil že byl věnován větší prostor neúspěšným a snaživým jedincům a jejich osudům. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z původní "Fame" zbyl pouze děj, který popravdě sám o sobě je v podstatě o ničem. Jenže ten 30 let starý film tomu "o ničem" dodal emoce, šel až na dřeň, nebál se zapojit kontroverzní témata a problémy, postavy měly duši, byly každá úplně jiná, propracovaná... V novém "Fame" je jedna postava jako druhá, hezká, líbivá, největším problémem je tady despotický otec toužící po dcerce - koncertní pianistce. Není z toho filmu vidět, jak ty děti ohromně dřou, aby se staly dobrými, lepšími, nejlepšími, vidíme jen to, jak jim to všem jde a přidání hiphopu to vážně nezachrání. Naprosto zbytečný film. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Stručné vysvětlení, proč postavy a drama v remaku nesahají původnímu filmu ani po puchýře po piškotech: Fame měla homosexualitu, chudobu, pochyby o vlastních schopnostech, bezdomovectví, negramotnost - remake se zmůže jen na nechápající rodiče, kteří se na promočním představení dojetím rozpláčou. Fame pracovala s vyhraněnými charakterovými typy, v remaku se jde cestou nejmenšího společného jmenovatele, aby se divák mohl ztotožnit s každou slizce líbivou postavou, což ovšem má za následek to, že postavy splývají do jedné šmouhy. Fame spoléhala na neotřelost a detaily, remake zase na stokrát omletý patos a klišé. Ve Fame byla volba následovat náročný sen vyvážena nelidskou dřinou, nejistou budoucností a ztrátou iluzí, v remaku nemusí nikdo obětovat vůbec nic, páč k dosažení hvězdného statusu stačí spoléhat na talent. A především, ve Fame šlo o umění, v remaku jde právě a jen o tu snadno nabytou slávu. Když se ovšem smířím s tím, že nejvyšší ambicí tanečníků je očividně být v doprovodu ke koncertům Justina Timberlakea, že laciný namachrovaný rap je synonymem pro moderní hudbu a že publikum původního filmu bylo vyměněno za děti obdivující HSM, pak se nejedná o sračku, na kterou by se při troše dobré vůle a zavřeném kuřím oku nedalo dívat. PS: ať si jsem za primitiva, ale cover titulní skladby v podání Naturi Naughton, ač obohacen o trendové melismatické vycpávky (hnusu tohohle vokalického blití se může vyrovnat snad jen jódlování a každá zpěvačka, která to dělá, by měla být umlácena kladivem), má o dost víc energie než originál od Irene Cary. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Fame není špatný film bohužel dějově je naprosto příšerný a úplně zbytečný (dívat se na to jak to mají děti těžké nebo lehké na taneční škole my příjde zybtečné) P.s. originál jsem neviděl ani mě neláká ta 1 hvězda je za poslední scénu a singl fame od Naturi Naughton P.P.S. ten blonďák my přišel jak nějaký buzerant a ten Nalik byl drsný asi tak jak šmirgl papír ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo a chtěla jsem tomu dát 2*, ale ke konci mě to docela i chytlo. Mám prostě pro tyhle filmy slabost, protože tohle je i můj sen, a vždycky jsem chtěla na školu tohohle typu chodit. Nicméně film jako celek mě docela zklamal, nakonec tomu ale dám 3*, i když nevím jestli bych se na to podívala podruhý. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama