Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (417)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Takový to klasický béčko jen v moderním hávu. Musel jsem místy přetáčet, což není dobré. Vše mi to přišlo takové tisíc krát viděné. Amatéra v oblasti zbraní zvládl mnohem lépe Kevin Bacon v Rozsudku smrti, ale Bruce také nebyl k zahození. Příjemné ho znovu vidět a dokonce i hrát. Za mě celkem průměr, myslim, že zítra si na to nevzpomenu, zato na původní adaptaci vzpomínám s láskou ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis po delší době zase v pořádným filmu, který potěší každého, kdo by si přál bezpečný svět bez grázlů, drogových dealerů, únosců a vrahů. Samozřejmě v tomto duchu existuje vícero filmů i lepší kvality, ale já to mám prostě rád. Navíc v dnešní době, kdy v USA lidé rabují, demonstrují proti policejní "brutalitě" a na počest George Floyda. I v tomto ohledu to má zajímavý podtext. Máme chránit lidskou důstojnost a ke všem být miloučký, i když se jedná o grázly a nebo je pokosit jako Bruce, aby byl klid? 80% ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, když jsem viděl v kolonce režie jméno Eliho Rotha, co natočil jen všehovšudy dva zajímavý filmy (Cabin Fever a první Hostel). Výsledek proto moje očekávaní vysoce předčil. Pořádná béčková popcornová zábava jako za starých časů, která se nebojí obhajovat násilí. S tím souzním. A na rozdíl od ostatních komentujících mi ani trochu nevadily Rothovy hrátky s všemožnými klišé nebo ta slušná porce černýho humoru. Naopak, bylo to fajn odlehčení, bez nějž by šlo o obyčejný revenge thriller. Jasně, dá se tu polemizovat s nezbytností některých scén, například na začátku hádka na fotbalovém zápase nebo podivně nedořečená a hlavně nevyužitá postava hrdinova bratra (zvlášť když ho hraje někdo tak zábavný, jako je D´Onofrio). Paradoxně mám taky potíž s Brucem Willisem, ale to je čistě osobní dojem - podobně jako třeba Jack Nicholson, ani Willis nějak není schopný zahrát submisivnějšího kliďase (jak se právě ze scény na fotbalovém hřišti mohlo zdát), jakkoli je to třeba, aby potom vynikla ta proměna. A tohle nějak neumí - nebo jo, ale já už to po všech jeho filmech nejsem schopen vnímat. Ale to je jedno, po většinu filmu jde o starého dobrého Bruce, co se s nikým nesere, bez řečí odpráskne pár zloduchů a sem tam prohodí cynickou hlášku. A to se mi líbí. Plus skvělá hudba - hned dvakrát napálit do filmu Back in Black od AC/DC, to je paráda, chrochtal jsem blahem. Takže suma sumárum, v rámci žánru rozhodně nadprůměrná podívaná a skvělá béčková zábava, co si na nic nehraje. Je totiž hravá sama o sobě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Při první Kerseyho akci mi běhal mráz po zádech. Zase ten starý dobrý revenge thriller, kdy divák hlavnímu hrdinovi bezmezně fandí, aby všechny ty zlý hajzly vystřílel do jednoho. Willis to zahrál perfektně a po letech byla radost sledovat jeho herectví tak, jak sme ho měly všichni rádi. Prolog je sice zbytečně delší a samozřejmě nemá děj takovou sílu jako dřív. Na atmosféru se moc nehraje, vyšetřovatelé prakticky nehrají ve filmu žádnou roli a po Kerseym prakticky nejdou, což je veliká škoda. Celé je to trochu zjednodušené, ale to je bohužel Eli Roth, kdyby to režíroval Carnahan, mohli jsme být ještě úplně někde jinde. Ale i tak jsem se královsky bavil a ta finální řežba v baráku nemá absolutně chybu. Určitě nadhodnotím 4. hvězdičkou, ale Willis si to za tu upřímnou radost při zabíjení zlých hochů zaslouží. Jednoduchý béčko, pohoda na večer.69%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Chicagu (USA) a v Montrealu (Kanada). Natáčelo se od 24. září do 29. října 2016. (PaTeXx)
  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama