Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (561)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Čekal jsem o dost větší průšvih. Na jednu stranu jsou všechny postavy a postavičky dost ploché (ehm, nesprávný výraz - spíše by se dalo říci nevyužité) a povinné rodinné moralizování neskutečně vlezlé, na tu druhou jsou ale Šmoulové docela zábavní a VTIPNĚ nesnesitelní, což podtrhuje titulní šmoulí popěvek. Králové mejdanu jsou jednoznačně Gargamel s kocourem Azraelem. Asi by mi nevadilo, kdyby vzniklo pokračování, které by se odehrávalo pouze ve šmoulím světě. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„Gargamel má svůj hrad a zkouší čarovat, má z toho akorát bouli. Kam přijdou tam již jsou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly ……..“ Kdepak. Na tento dětský hit zapomeňte. _ Po absolvování desítek a desítek dílů svého oblíbeného dětského seriálu jsem si nemohl nechat ujít tento moderní 3D hybrid. Očekávání rozhodně nebyla přehnaná, přesto zklamání veliké. Příjemný pohodový šmoulovký svět nahradila žumpa newyorské city se svými automobily, protivnými kravaťákami, kariéristickými vyžírky atd. Šmoulí hrdinové zde poněkud přehnaně přemodralí se stůj co stůj snažili pošpinit obraz mých dětských hrdinů. Spojení dvou světů nefunguje a senzacechtivý potenciál této zápletky šumí do ztracena. Do očí bijící bezzubost je umocněna občasnými narážkami na známé scénky z jiných filmů, aneb když to fungovalo ve Shrekovi, musí to být i tady. Máme tu tak na talíři lehce promiskuitní Šmoulinku nad větrákem ala Marilyn Monroe nebo Gargamela ala Gandalf Šedý. Podobných excesů bychom napočítali jistě více….. Je to hnus velebnosti! _ Pro malé děti nevhodný, pro větší děti příliš infantilní. Situaci nezachraňuje ani hraná role Gargamela s protivným kocourem Azraelem, což má být dle mnohých komentářů hlavní tahák. Gargamel se svou lidskou podobou nebudí smích, ale často trpký údiv s naléhavou potřebou vyhledat pomoc v nejbližší psychiatrické léčebně. Otřesná dětinská mentalita všech rádoby reálných postav příběhu je neskutečně otravná. Co budu více povídat. Po cca 80min pozorného sledování děje jsem začal dostávat neutuchající chuť na kompletní anihilaci New Yorku, a to bez ohledu tu partičku bloudících modrásků. Tenhle film bylo jasné šlápnutí vedle, které kazí jméno pěkného kresleného seriálu, jež baví po několik generací ty nejmenší. Ze všeho nejvíc z toho čiší snaha o maximální komerci, o čemž vypovídá i ohromná reklamní kampaň. Prachsprosté vyžírání známého dětského idolu. Za to beru další hvězdu. 20% ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Přehrávající Azaria se s přimhouřením oka snést dal, manželé Winslowovi byli hrozní, ale suverénně nejstrašnější byli ti modří trpaslíci. Chyba bude nejspíš v předloze, něco takového snese televizní obrazovka v kreslené dvacetiminutové epizodě, ale jako hraný celovečerní film pro velké plátno námět neobstojí. Nebo že by byla chyba ve mně? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Toto nebyla reanimace ale znásilnění, při kterém byla soudnost knoukautována snahou vyždímat prachy ze všeho co producentům přijde pod ruku. Jako comics jsou Šmoulové klasika, jako kreslený seriál legenda, jako film průšvih. Nesmyslné a nedomyšlené zasazení do reálného světa plné kiksů ve vnitřní logice, dějová kostra plná klišé a k tomu 3D animace, která likviduje poslední zbytky šmoulovského kouzla. Zkázu pak dokonají protivné herecké projevy, mizerná interakce mezi herci a animovanými postavami, prázdné, místy až komicky křečovité dialogy. Pobavila snad jen Gargamelova posedlost vynořovat se z mlhy a to je na záchranu filmu poněkud málo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takže sem odešli všichni jednorožci !!" ;) Těžko si vzpomenout na jeden jediný film primárně určený dětem, který by děti, až na to nenarozené, kterého se pro změnu děsí bezbarvý obr Neila Patricka Harrise, zobrazoval pouze jako rozmazlené krvelačné bestie, což prostě nelze neocenit, scénáristické duo Stem, Weiss mělo rozhodně pořádný koule, byť právě Šmoulové jednoznačně platí za jejich nejpovedenější projekt, do něhož se jim dokonce po vzoru Shreka podařilo propašovat i nejeden ryze dospělácký vtípek, a nutno říct, že většinu otázek, respektive odpovědí na ně, které si dříve narozený starých animovaných šmoulůznalý divák musel alespoň jednou nutně položit, zde prostě najdete, i ten kontrast dvou světů byl vlastně využit takřka naplno.. Jistě, snímek bezesporu platí za jednu velkou reklamu, byť ten nápad s bluray v rámci toho monstrproduct placementu mě nesmírně bavil, nicméně si právě z tohoto faktu dost cynicky i zdařile utahuje, a tak zamrzí jen ty lehce ochotnické výkony takřka většiny živých herců, snad vyjma fantastického Hanka Azarii, v roli Gargamela takřka k nepoznání, ten totiž patří k ozdobám šmoulího celovečeráku.. Stejně jako kocour Azrael, který v mimickém souboji složí snad i Ivu Janžurovou..;) Režisér Raja Gosnel tak nakonec docela překvapil, ačkoliv v závěru snímku očividně silně dochází nejen dech, ale i nápady, je tak vidět, že se učil u samotného Columbuse.. U Chrise Columbuse samozřejmě..;) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Datum americké premiéry se změnilo celkem třikrát, nakonec Columbia Pictures zveřejnily konečné datum světové premiéry filmu na 29. července 2011. Původně se čekalo, že by film Šmoulové mohl výdělkem konkurovat filmu Kovbojové a vetřelci (2011), ale Šmoulové nakonec byli poraženi a vydělali “pouze” 35,6 milionů amerických dolarů, kdežto Kovbojové a vetřelci (2011) vydělali 36, 4 milionů amerických dolarů. Celosvětově film Šmoulové vydělal 550 milionů amerických dolarů. (Danny F.)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama