Reklama

Reklama

Populární spisovatel Ryan pomáhá lidem ve svých knihách vyrovnat se se ztrátou blízkých. Je hvězdou v oboru a něco jako guru pro lidi v těžkých životních situacích. Jeho obličej je na výrobcích všeho druhu a Ryan žije v domnění, že se sám vyrovnal se svou minulostí. Agent mu dohodne seminář v Seattlu, kde bydlí rodiče jeho tragicky zesnulé manželky. I když se tváří jako rozesmátý profesionál, Ryan skrývá nejedno tajemství, které ho nutí stále se dívat zpět. Naštěstí potká na chodbě v hotelu půvabnou květinářku, která jeho život obrátí vzhůru nohama. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na této žánrovce není moc co řešit, pro mě bylo hlavní, že prakticky ve všech směrech zafungovala jak měla, čas u ní mi docela příjemně utekl a já se u toho vůbec nenudil. Je sice pravda, že tento snímek chod filmových dějin zrovna nějak dvakrát nenarušil, ovšem o příjemnou podívanou se jedná a své cílové publikum tak jistě potěší. Takže, co nám to vlastně tento filmeček přinesl. Asi největší předností je obsazení. Zmiňuji to v každém komentáři, kde se Jennifer Aniston objeví, že její krása je božská a ikdyž Oscara asi nikdy nezíská, v tomto druhu filmů nikdy nezklame, je vždy velmi pozitivním přínosem a i tady to sakra platí. Ovšem hlavní postavou je zde Aaron Eckhart, který mě hodně překvapil, je to velký sympaťák a fakt mi tu sedl. Je to ale nejspíš i tím, že nejde o typickou romantickou taškřici, spíš jako o drama s velkou dávkou příchutě romantiky, kde se Eckhart cítil určitě lépe a proto i zabodoval . Zápletka je pak hodně o emocích a i zde musím hodnotit film kladně, neboť na mě vážně zapůsobili a s postavami a jejich osudy jsem opravdu soucítil. Jde zkrátka o film, který sice nepřináší nic nového, či nečekaného, ale je dobře natočen, má fajn herce, poměrně výraznou zápletku, prostě průměr, který mě bavil. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Chápu, že v lásce se meze nekladou, ale pokud jde o filmové zpracování romantického námětu, měla by ústřední dvojice jistá kritéria splňovat. Alespoň to, že to mezi nimi bude jiskřit nebo si na to tedy budou hrát. Tady to neklapalo ani na druhý, ani na třetí, ba ani na žádný další pohled. Jennifer Aniston mám rád, ale Aaron Eckhart mi k ní prostě neseděl. Navíc ona vedlejší, tedy aspoň si myslím, že byla vedlejší, "oukej" část byla dojemnější než celá love story. 40% ()

Reklama

1860 

všechny recenze uživatele

Film o člověku, který lže, ale díky tomu pomáhá ostatním vypořádat se se smutkem.. Pro někoho povrchní film, ale mě to zaujalo, hlavně scény, kdy se pomáhá vypořádat na seancích ostatním s úmrtím někoho blízkého. Tohle mi přišlo na filmu hodně silné, když se pak objeví Anistonová svět je zase o něco hezčí. Také jsem se bál, že tu bude hodně romantického patosu, ale naštěstí jsem se toho nedočkal.. Podle mě si na tomto filmu každý najde, co chce: Pokud chce vidět kýčovitou romantickou komedii, tak to bude nuda. Já jsem viděl zajímavé psychologické drama s trochou patosu a pěknou babou navíc.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate klasický priemer, ale mne hrozne vadilo "americké" riešenie životných problémov. Celkovo princíp "návodov na život" mi je proti strsti, navyše tu je v nadmerne patetickom prevedení... Tvorocvia dosť tlačia na emócie (úmrtie syna, úmrtie manželky), ale ja som im neveril ani chvíľu (Zoberte si sviečku a všetkým prítomným porozprávajte, čo cítie...). IBA NA OBJEDNÁVKU (Korenie lásky) je znesiteľnejšie... ()

otík 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu vypadala strašně. Otřesné dialogy (možná dáno překladem do dabingu, ale dialogy fakt hrůza), scény jak z amatérského filmu natočeného pro přijímačky na filmovou fakultu. Naštěstí zbývající části filmu jsou tuctovou romanticko-dramatickou jednohubkou, která sice žádného romantického fajnšmekra neohromí, ale také neurazí. A ke konci dokonce i ta pověstná slzička ukápne. Ano, dalo se to, ale na formát Aniston x Eckhart je to neskutečně málo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Jennifer Aniston, představitelka Eloise, se neúčastnila natáčení v Seattlu. Všimněte si, že nikdy nespatříme její obličej, byla totiž použita dvojnice. (HellFire)
  • Jméno firmy Unicorm je kombinací názvu produkční společnosti Universal a americké mediální společnosti Viacom. (HellFire)
  • Jako interiér Eloise´s Garden byl použit luxusní obchod s dámským prádlem, který filmaři předělali na květinářství. (Ruuzha)

Reklama

Reklama