Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Val je velmi atraktivní a vzdělaná mladá dáma posedlá sexem. Je schopna milovat se s kýmkoliv, kdykoliv a kdekoliv. Permanentně loví nové muže a každé toto setkání jí přináší uspokojení. Její deník je svědkem všech milostných eskapád se spoustou pikantních detailů. Posedlost se stále zvyšuje a proto se vzdá lukrativního zaměstnání a stane se prostitutkou v luxusním privátním klubu. Postupně ale odhaluje i stinnou stránku tohoto „povolání“: násilí a drogy. Smrt její blízké přítelkyně ji přesvědčí, že je čas postavit se na vlastní nohy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v srdceryvné drama, které očím diváka předhodí syrovost a útrapy života ženy, která je už od přírody trochu dost hodně veselejší v rozkroku. Abych ale nezlehčoval mou hlubokou myšlenku a postřehy hloupými připomínkami, jelikož jsem místním expertem na louskání ořechů v nulové gravitaci, musím se pozastavit nad skutečností, že film mi ze slibovaného přinesl pouze nahotu a pár pseudo mouder. Dle mého názoru se o čistokrevnou nymfomanku ani tak nejednalo, nebo nebyla představena divákům tak, jak jsem čekal. Poslední možnost je ta, že nymfomanka je každá druhá dívka, hodnocena jako hezká či krásná s alespoň trochu normálním libidem. Nevšiml jsem si ničeho, co by nějak zásadně devastovalo život hlavní hrdinky, krom jejího výběru životního partnera, který byl očividně hysterický zamindrákovaný žárlivec. Zamilovat se do něj však dokázala a jak někteří místní panicové jistě dobře znají, i sušit hubu nějaký ten čas vydržela. Představoval jsem si zcela jiný scénář, ve kterém bude obětí svého chtíče, lapena jako srna v reflektorech. Otrokem své vášně a těla, nemoha si sama pomoci. Skutečně ubíjející, neúmyslně krutě sobecká, likvidující své okolí a vztahy, pouze podřízena svému klínu. Ve výsledku je to ale jen příběh promiskuitní slečny, která se v životě malinko hledá. A že má ráda sex není vlastně ani tak na škodu. Co víc, v dnešní době docela normální. Takto mohu pochválit jen spanilé tělo hlavní herečky, kterého si divák užije skutečně dostatečně a v detailech častokrát nevídaných na díla tohoto formátu. Tedy za vidění určitě stojí, ale není dobré v něm hledat hloubku a myšlenku. Je to jen slabý obrys skutečnosti, načrtnutý uhlem na papíře. 50% ()

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Už název je zavádějící - Val tady není žádná nymfomanka, je to prostě ženská co to má ráda, v krizovejch situacích to zvládne a spoustu věcí objevuje, i když ve výsledku nezjistí nic. Neprojde žádnou změnou, jenom se schová za hlášku "Užívej si života" která se v tomhle počinu opakuje sedmkrát... --Užívej si, děvenko, života co to jde, manželství je zlo jako prostituce, kašli na lásku, obtáhni co nejvíc chlapů a když ti budou nadávat do kurev, tak se jim vysměj, protože to děláš pro sebe.-- Jenom snad takhle, lze Deník ehm nymfomanky brát a to je dost nemorální. Předtím, než mě militantní feministky potažmo holky, co se ve Val vidí, protože to maj taky rády, označí za odporného maskulinistu je nutno dodat, že kdyby se pohlaví všech zúčastněných vyměnilo (a hlavní roli hrál tedy muž), bude Deník nymfomana (nebo satyriaka když budete chtít) pořád stejnej průser. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pakárna... A teď kdo má pravdu, já nebo zbynekv?:) Kdo ví... _____ Pro zbynekv: "film...o svobodě a emancipaci" ? "feministickej názor" ? Cooože?:) nic takového (možná hodně vzdáleně), v tom filmu nebylo (teda já to tam neviděl.) Kde ty? Třeba když se Val sprchovala doma nahá?.) Proč tam ta scéna asi byla.... A jak moc feministický je tenhle plakát? Nebo ty myslíš monolog o tom, jak nymfomanii vymysleli muži? Nevím..pro film mám jen slova odsouzení, za nepovedenou psychologii postav a jejich schematičnost, celý scénář mi přišel jako sbírka klišé a nechápu, jak je možné, že ho napsala žena. (Prokázala svému pohlaví medvědí službu.) V tomhle filmu se o nymfomanii nedozví divák zhola nic, stejně jako o práci v bordelu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nymfomanii si vymysleli muži, aby se ženy cítily viny,když překročí pravidla. Takový deníček bych si s chutí přečetla. Narozdíl od jiných, kteří si hrají na puritány a hází tu odpady filmu, který si to nezaslouží. Je to takové soft porno, ale o mnoho zábavnější než to vaše "umělecké" Shame. Celé to mělo nějaký příběh a občas se to snažilo být až směšně filosofické, ale i tak mě bavilo poslouchat Valeriino hloubání. Chápu, že tady asi hodně lidem vadí ta skutečnost, že tenhle film není o žádné chudince z ulice, která šla nedobrovolně prodávat své tělo, je to o víceméně vyrovnané ženě, která jde dělat prostitutku jednoduše z toho důvodu, že ji to baví. Mně ten nápad připadá zajímavý, i když hlavní představitelka se do role nymfomanky a prostitutky teda vůbec nehodila. Nejen, že nebyla ani moc hezká, ale celkově jí role prostě nesedla. Navíc myslím, že kdyby tohle natočili Američani, bylo by to určitě koukatelnější. Takhle jen 3*. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tuctová baba, ale zároveň taky hezká. Zajímavý. Ale jako herečka se asi od téhle role zaškatulkovala (zašukatelkovala) a bůhví jestli jí někdo dá ještě roli, kde se nebude furt ukazovat nahá. Chvílema mi to přišlo, jak kdyby to bylo točený podle nějaké knížky od Viewegha. Závěr je ale jasnej, že takovou ženskou bych doma nechtěl. Takže sorry všem nymfomankám, to rač budu sám... Ale nehodnotíme nymfomanky, ale film - a ten byl hodně nudnej, nepřipadal mi erotickej (!) a těšil jsem se na konec. Jo a potom jsem měl chuť něco někam strčit, chch... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Valérie (Belén Fabra) říká, že panenství ztratila roku 1993 a později doplňuje, že od té doby uplynulo čtrnáct let. Avšak z náhrobku její ve filmu zemřelé babičky Marie Tasso (Geraldine Chaplin) vyplývá, že uplynulo pouze třináct let. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)

Reklama

Reklama