Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Val je velmi atraktivní a vzdělaná mladá dáma posedlá sexem. Je schopna milovat se s kýmkoliv, kdykoliv a kdekoliv. Permanentně loví nové muže a každé toto setkání jí přináší uspokojení. Její deník je svědkem všech milostných eskapád se spoustou pikantních detailů. Posedlost se stále zvyšuje a proto se vzdá lukrativního zaměstnání a stane se prostitutkou v luxusním privátním klubu. Postupně ale odhaluje i stinnou stránku tohoto „povolání“: násilí a drogy. Smrt její blízké přítelkyně ji přesvědčí, že je čas postavit se na vlastní nohy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to s filmem vypadalo hodne nahnute, uz jsem si chystal odpadni hodnoceni a fraze jak to strhat. Proc? Protoze se to az prilis koncentrovalo na jakousi radoby kontroverznost, ktera ovsem ve vysledku vyzni neuveritelne trapne a predevsim pak bezpocet sex scen, ktere vysumely absolutne do prazdna. Prestoze se zde pachal fucking asi na 100 zpusobu, tak ani 1 jediny z nich nebyl zajimavy, atmosfericky, nebo cokoliv - proste zero effect. Nemluve o tom, ze hlavni "hrdinka" je jednoduse hnusna, obzvlast bez obleceni a ma priserny uces. Nekde cca v pulce to ale zacne ziskavat davky kvality hned z nekolika stran. Boze, co tady delal muj nejoblibenejsi song od Nearly - "All Is Lost"??? Kdyz se ozvaly prvni tony magicky zdistortovane kytary, nemohl jsem uverit co slysim a kdyz se to nasledne cele rozjelo ve spojeni s pusobivou spiritualni sekvenci v bordelu, tak si me Nymfomanka ziskala. Razem to zacalo byt zajimavejsi, mentalne to bylo mnohem hlubsi nez zacatek, Valerii jste zacali chapat a ke vsemu k tomu hrala vyborna dramaticka piano music. Natocit to cele o neco lepe vizualne, s vice vzrusujicimi erotickymi scenami a atraktivnejsi hlavni zenskou roli, dopadlo by to mnohem lepe. 4/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v srdceryvné drama, které očím diváka předhodí syrovost a útrapy života ženy, která je už od přírody trochu dost hodně veselejší v rozkroku. Abych ale nezlehčoval mou hlubokou myšlenku a postřehy hloupými připomínkami, jelikož jsem místním expertem na louskání ořechů v nulové gravitaci, musím se pozastavit nad skutečností, že film mi ze slibovaného přinesl pouze nahotu a pár pseudo mouder. Dle mého názoru se o čistokrevnou nymfomanku ani tak nejednalo, nebo nebyla představena divákům tak, jak jsem čekal. Poslední možnost je ta, že nymfomanka je každá druhá dívka, hodnocena jako hezká či krásná s alespoň trochu normálním libidem. Nevšiml jsem si ničeho, co by nějak zásadně devastovalo život hlavní hrdinky, krom jejího výběru životního partnera, který byl očividně hysterický zamindrákovaný žárlivec. Zamilovat se do něj však dokázala a jak někteří místní panicové jistě dobře znají, i sušit hubu nějaký ten čas vydržela. Představoval jsem si zcela jiný scénář, ve kterém bude obětí svého chtíče, lapena jako srna v reflektorech. Otrokem své vášně a těla, nemoha si sama pomoci. Skutečně ubíjející, neúmyslně krutě sobecká, likvidující své okolí a vztahy, pouze podřízena svému klínu. Ve výsledku je to ale jen příběh promiskuitní slečny, která se v životě malinko hledá. A že má ráda sex není vlastně ani tak na škodu. Co víc, v dnešní době docela normální. Takto mohu pochválit jen spanilé tělo hlavní herečky, kterého si divák užije skutečně dostatečně a v detailech častokrát nevídaných na díla tohoto formátu. Tedy za vidění určitě stojí, ale není dobré v něm hledat hloubku a myšlenku. Je to jen slabý obrys skutečnosti, načrtnutý uhlem na papíře. 50% ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že erotika ve filmu Deník nymfomanky je nějak špatná . ostatně, když se film jmenuje Deník nymfomanky, tak je zcela jasné, o čem bude. Bude o ženě, erotice a sexu a cestě té ženy svým životem. Ten sex nemusí být prostě nikterak odporný nebo nějak zvlášť vzrušující, to není cílem filmu. Je to o té ženské, která je nymfomankou a nepotřebuje se s tím nijak vyrovnávat. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Fuck nevím co tím ten režisér vlastně chtěl říct (nebo to možná neví ani on sám, nějak se asi nemohl rozhodnout a tak toho říkal najednou nějak moc a vůbec to do sebe nějak nezapadlo). A do toho "treska" Geraldina Chaplin - moje dřívější oblíbená herečka ze Saurových filmů....hrůza. Přitom začátek nebyl špatný, ale pak se to nějak naprosto rozklížilo. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Asi bych pro lepší celkové hodnocení potřeboval film rozdělit na dvě poloviny, protože ty se od sebe docela výrazně liší. Zatímco v té první je Deník nymfomanky v podstatě jen o sexu bez příběhu (ten má asi propracovanější i kdejaké porno. Haha), druhá je výrazně lepší a nahých těl začíná být "přiměřeně". Na svlečené hlavní hrdince navíc neni nic moc zajímavého, to už taky v castingu mohli vybrat někoho s o číslo většími vnady :-) Mno ale zpátky k té lepší polovině, v té se začíná konečně něco dít a ačkoli dialogy pořád nejsou zrovna na Oscara, dávají smysl. Pořád v nich ale vidím jeden problém - film je pokud vím podle předlohy, kterou jsem nečetl. Proto zřejmě některé věci v knize jsou vysvětleny a zde jen naznačeny, nevím, jestli je to účel nebo jsem jen já něco nepochopil, ale jako obyčejnému divákovi mi to tak přišlo, což je docela škoda. Jinak zejména hudba zde byla hodně povedená, jak písničky, tak melodie v pozadí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Valérie (Belén Fabra) říká, že panenství ztratila roku 1993 a později doplňuje, že od té doby uplynulo čtrnáct let. Avšak z náhrobku její ve filmu zemřelé babičky Marie Tasso (Geraldine Chaplin) vyplývá, že uplynulo pouze třináct let. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)

Reklama

Reklama