Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40 % - Hra na Čínskou čtvrť a detektiva Marlowa na mě moc nepůsobila, vyprávění děje hlavním hrdinou mě spíš obtěžovalo. Taky nechápu, kde se vzal ten název - elektrizující mlhu jsem tam nějak neviděl a ani příběh sám příliš elektrizujícím dojmem nepůsobil. Bylo to celkem nudné a do konce jsem vydržel jenom proto, abych zjistil, "jak to tenkrát tedy bylo". Na druhou stranu - scéna závěrečného souboje s únoscem dcery hlavního hrdiny mě zaujala, ta se opravdu povedla. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh se stárnoucím Tommy Lee Jones v hlavní roli, který se prakticky po celou dobu nehne z plátna. Při jeho vnitřních monolozích, které doprovázejí celý film, jsem si připadala jako bych četla román a myslím si, že celý příběh by v románu vyzněl taky docela líp. Bylo to hodně roztříštěné, žádná postava nevzbuzovala moc sympatií ani antipatií a v podstatě mi bylo jedno, kdo vraždil...také celá vedlejší linie s vidinami vojáků z občanské války se mi zdála úplně zbytečná. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Možná že kdyby se tohle mysteriózní drama rozhoupalo trochu dřív, bylo by to hodnocení o něco lepší. Ale téměř dvě hodiny čekáte a čekáte. A Tommy je sice opravdický herec, ale tomuto filmu moc šťávy nepřihodil. Navíc, jsem čekala víc tajuplna, které se každou minutkou vytrácelo. Bohužel ani mlha to nezachránila. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones si na stará kolena hraje na drsňáka a člověk by mu to i věřil. Na této detektivce se mi líbilo, že i když ty vraždy byly popisovány jako úchylně sadistické, oběti nebyly ukázány. Líbily se mi tam i ty "halucinace" s generálem konfederace (New Orleans je nejmagičtější místo USA, takže nějaké tajemno a woodoo k tomu patří). Nenudil jsem se, a proto 4*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama