Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Smok 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu a miesta deja film pre mňa vyzeral zaujímavo, no nakoniec z toho vzišla len detektívka, ktorá splašene poskakuje medzi dvoma dejovými líniami a nevie si vybrať, ktorej sa chce vlastne venovať. Korunu tomu nasadil Tommy Lee, ktorý ako predrsnelý obstarožný policista všetky vraždy vyšetruje a s nikým sa nesere a nemá problém veci vybaviť s hocikým aj ručne. Či toho bitkára už vychrtlému dôchodcovi niekto uverí, to je iná vec. Tým pádom mi tu TLJ, ktorý mal celý film ťahať, nemá čo ponúknuť, a porovnávanie Tommyho s Clintom mi tiež zrovna vhodné nepríde, lebo Clint hrať vie. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dusná louisianská atmosféra, T. Lee Jones - v posledních letech jeden z mých nejoblíbenějších amerických herců, v menší roli další má oblíbenkyně - Kelly Macdonald, brutální zločiny, příjemný závan tajemna a v neposlední řadě uchu lahodící všudypřítomné zydeco - to jsou jen ty nejpodstatnější věci na které jsem při tápání "V elektrizující mlze" narazil a kvůli kterým se na tenhle snímek určitě rád podívám znovu. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ja fakt neviem čo som videl...zhúlene artový film?..alebo nejakú serióznu krimi?...Tommy Lee Jones sa vezie na vlne svojich drsných rolí - No Country For Old Men a Elah...ale čo je to platné...ak sa tento film tvári všelijak...obal a trailer klame...dostane sa vám strašne spomalená psycho kriminálka ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Vemte 10 deka Šerifů, 15 Hořící Mississippi, 5 deka Insomnie (nakrájené nahrubo), špetku Tahle země není pro starý a jemně dokořeníme Šestým smyslem. Vaříme v nezakrytém hrnci 117 minut. Pokud se vám to povede, může z toho být zajímavý kulinářský zážitek, pokud se vám však pokrm zdrcne a připálí, vznikne In the electric mist. Jones hraje zestárlého, tak trochu loserovského šerifa, kdesi na jihu USA a aby toho nebylo málo, musí řešit několik vražd. Film začíná jako klasická kriminálka, která ke konci sklouzne do žánru thrilleru. Film má poklidný průběh (ovšem například oproti Fargu je zde poklidnost na škodu a vyloženě nudí). Z rozuzlení filmu si rozhodně nikdo na zadek nesedne, spíš si řeknete: „Aha, tak to byl vrah, a co jako má být…“. V dílku se objevuje několik vyloženě rušivých momentů: mysteriozní úroveň, ve které Tommy hovoří s duchem konfederačního generála je hrozně BLBÁ. Taky jsem nepochopil jak postava hollywoodské star (Peter Sarsgaard) hledá neustále útočiště, poučení a otcovskou oporu u alkoholického šerifa Tommyho, no to bych blil. Hlavním negativem filmu je především nedotažený scénář. Tommy sice hraje důvěryhodně, ovšem bez jakékoliv hloubky, takže to rozhodně žádný hogofogo není. Ostatní herecké výkony nevynikají ničím jiným než šedí. Na začátku jsem byl ochoten dát filmu 4*, v průběhu jsem byl místy i na 2*, ale nenatahovaný konec mě ustálil na 3 s malinkatým pluskem. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nějak mi unikla pointa i vrah. Vlastně jsem tomu s každou další minutou přestával rozumět. Ale i tak mě u toho držela postava Lí Džounse - nemyslím tím jeho unavenou, vrásčitou postavu s kupou pigmentových znamének, ale tu kterou hraje tak, až dokoukáte i film, který se ztratil v překladu. P.S.: Zapomněl jsem přidat vtip, huups ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama