Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama z produkce HBO inspirované stejnojmenným dokumentem z roku 1975 vypráví životní příběh „Velké Eddie“ a „Malé Eddie“ Bealeoých, blízkých příbuzných Jacqueliny Kennedyové. Dvojici podivínek hrají Jessica Langeová a Drew Barrymoreová.  Biografické drama z produkce HBO je inspirováno stejnojmenným stominutovým dokumentem bratří Mayslesových z roku 1975, který zblízka nahlédl do osudu matky a dcery Bealeových. Ženy, úzce spřízněné s bývalou první dámou Ameriky Jacqueline Kennedyovou (byly to její teta a sestřenice), se uzavřely do naprosté izolace a žily v rozpadajícím se domě o 28 místnostech v East Hampton. Po pětatřiceti letech se pozoruhodného námětu ujal scenárista a režisér Michael Sucsy a podrobně vylíčil osud dvou excentrických podivínek, jež k sobě váže až příliš úzké pouto. Říkaly si „Velká Eddie“ a „Malá Eddie“ a herecky je ztvárnily Jessica Langeová a Drew Barrymoreová. Ve vedlejších rolích uvidíme Jeanne Triplehornovou, Daniela Baldwina, Kena Howarda ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

marvan 

všechny recenze uživatele

Matka a dcera uzavřené v osamělém domě mají jedno společné: obě se zklamaly ve svých vztazích k mužům a uzavřely se před mužským světem do svého vlastního ženského mikrosvěta. Pohled do tohoto mikrosvěta je smutný i fascinující zároveň: obě ženy po ztrátě partnerů upadají do dětinskosti a dlouho není jasné, nakolik je jejich vztah obohacující nebo destruktivní. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Trošku nabubřelá TV stanička HBO už zas přišla s něčím zajímavým ve své vlastní produkci. Ne že by nějak tentokrát vybočila ze svého vykalkulovaného středního proudu (jak se jí to povedlo s Generation Kill),takže místo dramatu spíše už zase melodrama.Ovšem mimo zajímavý příběh tu pro mě další dva bonusy. Takhle zprostředkovaně jsem se dozvěděl o dokumentu Grey Gardens a přestože ,,pouze" TV film,tak výběr představitelek hlavních rolí a následně obě herečky vynikající. U mě oblíbená Barrymore dobrá,a u mě jindy nepříliš vítaná Lange fenomenální,-klaním se,kaju se. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto dramu som chcel vidiet predovsetkym vdaka hereckam Jessicy Lange a Drew Barrymore a myslim si, ze obe zahrali svoje postavy vynikajuco. Zo zaciatku to bolo trosku zdlhave s cim som pocital, ale potom to uz bolo celkom zaujimave. Zaujimalo ma hlavne, ako sa z toho stareho domu, kde uz sa nedalo zit, dostanu prec, ale nakoniec to dopadlo uplne inak. Je to taka mala televizna drama s velkymi hviezdami a preto netreba nic velke od tohto filmu ocakavat. ________ Drew Barrymore - (Malá Edie) +++ Jessica Lange - (Velká Edie) +++ Jeanne Tripplehorn - (Jacqueline 'Jackie O.' Kennedy Onassis) +++ Ken Howard - (Phelan Beale) +++ Kenneth Welsh - (Max Gordon) +++ Daniel Baldwin - (Julius 'Cap' Krug) +++ ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Televizní film? Tak asi takhle má vypadat "televizní" film! . . . A příběh, který by život neopsal líp! Ano, lehce zmýtyzováno, divácky zvděčněno. Ale skvěle! Bez podbízení se stádu, bez hledání laciných senzací... A úžasná J.L.! A i ta D.B. - jak herecky dorostla! Zde tedy naprosto, nikdy bych neřekl, že se ta rozmazlená coura dopustí tak skvělého hereckého výkonu! Adoruji!! Skvělý, prostě skvělý (ne)televizní FILM!!! - - - - - (Poprvé viděno 23.12.2012 na dvd - včetně bonusu /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 424., komentář zde nadšený jako čtyřicátý osmý - 25.12.2012) ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore mi vyrazila dech. A taky práce maskérky/a. // Viděno podruhé a klidně si to dám zase znova. Nejen proto, že ten příběh (a hlavně vztah) matky-dcery je poněkud “neobvyklý” (a o to víc zajímavý), drásavý a vlastně i dojemný a přitom děsivý a ve výsledku i smutný, ale taky kvůli hereckému koncertu obou Eddií. Dokument (1975) jsem neviděla, ale tohle zpodobnění osudu dvou výstředních dam v podání Michaela Sucsyho rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Edith "Big Edie" Ewingová Bouvierová Bealeová zomrela v Southhamptone (štát New York), v roku 1977, vo veku 81 rokov. Jej dcéra Edith "Little Edie" zomrela na Floride, v roku 2002, vo veku 84 rokov. (elanius)
  • Malá Eddie dom predala po smrti svojej matky v roku 1979 za 220 000 dolárov. Noví majitelia sa vyjadrili, že dom je v skutočnosti ešte v horšom stave, než ako vyzeral v dokumentárnom filme. (elanius)
  • Jessica Lange byla za svůj herecký výkon oceněna nejprestižnější televizní cenou PrimeTime Emmy v kategorii nejlepší hlavní herečka v minisérii nebo filmu. (Exos)

Reklama

Reklama