Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama z produkce HBO inspirované stejnojmenným dokumentem z roku 1975 vypráví životní příběh „Velké Eddie“ a „Malé Eddie“ Bealeoých, blízkých příbuzných Jacqueliny Kennedyové. Dvojici podivínek hrají Jessica Langeová a Drew Barrymoreová.  Biografické drama z produkce HBO je inspirováno stejnojmenným stominutovým dokumentem bratří Mayslesových z roku 1975, který zblízka nahlédl do osudu matky a dcery Bealeových. Ženy, úzce spřízněné s bývalou první dámou Ameriky Jacqueline Kennedyovou (byly to její teta a sestřenice), se uzavřely do naprosté izolace a žily v rozpadajícím se domě o 28 místnostech v East Hampton. Po pětatřiceti letech se pozoruhodného námětu ujal scenárista a režisér Michael Sucsy a podrobně vylíčil osud dvou excentrických podivínek, jež k sobě váže až příliš úzké pouto. Říkaly si „Velká Eddie“ a „Malá Eddie“ a herecky je ztvárnily Jessica Langeová a Drew Barrymoreová. Ve vedlejších rolích uvidíme Jeanne Triplehornovou, Daniela Baldwina, Kena Howarda ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Trošku nabubřelá TV stanička HBO už zas přišla s něčím zajímavým ve své vlastní produkci. Ne že by nějak tentokrát vybočila ze svého vykalkulovaného středního proudu (jak se jí to povedlo s Generation Kill),takže místo dramatu spíše už zase melodrama.Ovšem mimo zajímavý příběh tu pro mě další dva bonusy. Takhle zprostředkovaně jsem se dozvěděl o dokumentu Grey Gardens a přestože ,,pouze" TV film,tak výběr představitelek hlavních rolí a následně obě herečky vynikající. U mě oblíbená Barrymore dobrá,a u mě jindy nepříliš vítaná Lange fenomenální,-klaním se,kaju se. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

HBO prostě dramata točit umí. Místy sice trochu zdlouhavé, ale jinak výborné drama s dobrou dobovou atmosférou a hlavně exceletními hereckými výkony. Jessica Lange se svojí bezchybnou kreací zas tolik nepřekvapí, Drew Barrymore tady ale předvádí asi svůj nejlepší výkon v kariéře a dokazuje, že má navíc než na přiblblé romantické komedie a podobné věci.80% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť zbytočný film, aj keď o zaujímavom skutočnom príbehu dvoch žien, ktoré boli veľmi blízkou rodinou niekdajšej slávnej prvej ženy USA - Jacqueline Kennedy. Film bol zameraný najmä na tvorbu dokumentu z roku 1975, no okrem toho pekne načrtli aj to, čo bolo predtým a čo bolo potom. Ale inak trochu zbytočné obliekať starý úspešný dokument do nového šatu, aj keď Drew Barrymore sa zmocnila svojej role Malej Eddie veľmi dobre. No vzhľadom na tie hodnotenia a toľké chvály som očakával určite pútavejšie spracovanie. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. S patřičnou dávkou lehkosti, ironie, smutku i nepochopení servíruje tento skromně působící film jeden neznámý příběh na stříbrném podnosu. Úžasná hudba, výborné výkony v hlavních rolích, milý konec s trochu netradičními titulky, se špetkou vizuální hravosti v jemných barevných tónech. Hrdinky balancují mezi uměním a absolutním sociálním vyloučením. To vše je proloženo dokumentární dějovou linkou. Jenom škoda, že při té skromnosti nedokázal film vyvolat větší emoce. Trochu mi to připomnělo film Edith Piaf z roku 2007. *** Ve zkratce: Jedině nohama napřed. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a nelichotivé role hlavních protagonistek, kterých se obě herečky zhostily bravurně (zejména Drew umí překvapit). Téma děsivé (jak hrůzně někdy mohou matky selhat, když brání dětem v separaci, jaké zajetí mohou představovat různé duševní poruchy, které bublají pod povrchem, pod fasádou plnou třpytek a lákadel), ztvárněné s neobyčejnou nonšalancí. A taky téma zajímavé, o kterém jsem nic nevěděla (příbuzné Jacqueline Kennedy). Nadprůměrný "TV film." ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Drew Barrymore mala počas natáčania alergickú reakciu na koži na tvári, nakoľko bola nútená nosiť veľa mejkapu. (chesterko)
  • Panstvo s domom, kde hlavné postavy žili, sa volá Grey Gardens a nachádza sa na adrese 3 West End Road a Lily Pond Lane v Easthamptone, štát New York. (elanius)
  • Malá Eddie dom predala po smrti svojej matky v roku 1979 za 220 000 dolárov. Noví majitelia sa vyjadrili, že dom je v skutočnosti ešte v horšom stave, než ako vyzeral v dokumentárnom filme. (elanius)

Reklama

Reklama