Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Vzácný jako diamant, takový je výskyt elektronické hudby ve filmech. A co teprve vybroušený diamant. Takový je Berlin Calling, navíc, když je o světě elektronické hudby, výborně v něm hraje skutečný DJ a producent Paul Kalkbrenner a z filmu zní jeho nádherná hudba, to je potom skutečný audiovizuální požitek a onoho krásného rozpoložení po skončení filmu se nemůžu nabažit. Filmů, jako je Berlin Calling je snad méně, než šafránu, o důvod víc, proč si jej vážit. Navíc fakt, že zemí původu je Německo, která plodí výborné producenty elektronické hudby, ale s filmovým průmyslem už tolik na výši není a přesto všechno vznikne takový šperk, je maximální hodnocení zajištěno. Zkrátka, občas se podaří, občas to vyjde a Berlín si vás přivolá. Nadhodnocuji jednu hvězdu, čistě ze sympatií a výjimečnosti. No a co. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Tak ten film je bomba, ale spis ho oceni fanousci elektronicke hudby. Hlavni roli si vystrihl skutecny Dj a producent Paul Kalkbrenner, ktery k tomuto filmu slozil soundtrack. Sountrack musim vychvalit, protoze je naprosto libovej :). V tomto snimku hraje dulezitou roli el. hudba (minimal, electro jemne smrcnuty technem), takze kdo nepatri k fanouskum teto hudby, tak ten tezko oceni tento snimecek. Jako neherec zvladl roli Dje Ickaruse Paul Kalkbrenner na vybornou. Nektere scenky jsou bozi napr. kdy Icki se zavre na pokoji a pari na svoji hudbu nebo, kdyz se doktorka vrati na pracoviste a pacienti a zrizenec objimaji lepe devy nahore bez :). Sceny me trochu evokovali vzdalene Prelet na kukaccim hnizdem, protoze Icki je taky problemovy pacient. Pro me vyborna zalezitost, ale pro nefanousky asi o hvezdicku niz, ale ja davam plny pocet :). ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Asi špatná konstelace hvězd, ale dokoukala jsem to až na třetí pokus a to se mi hrozně nechtělo. Dvakrat jsem to dávala při cestě busem směr homeland, ale pokaždý jsem u toho vytuhla, což se mi stává zřídka a na třetí dodívaní jsem se neskutečně překecávala. Není to špatně natočený, ale neosloví to asi každého. Komu se to líbilo, doporučuji podobný film http://www.csfd.cz/film/209030-its-all-gone-pete-tong/ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Miluju muziku, snad proto mám tak rad filmy o muzikantech. Zpravidla je asi dělají nadšenci, a diky tomu je to na těch filmech patrne znat. Další vydarenej kousek, další zajímavej lidskej osud, další porce dobre hudby. Stastnej konec spíše jen zdanlivej, Ickarus na tom podle me nebyl vůbec good, ale za to tu pecku nesundavam. Na patou to u me zkratka nedosahlo, tak moc se mi to zase pod kůži nedostalo. Ale jeste jednou bych si to klidně dal, to každopádně. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Berlín je pro elektronickou hudbu důležitým místem a Paul Kalkbrenner je ikonou, ale tahle hudba není zas tolik pro mě, takže tady nemohu plně docenit. Jinak se Berlin Calling jedná o poměrně zábavnou a zajímavou sondu do duše DJe v Mecce elektronické hudby, na kterého působí všemožné tlaky okolí. Drogy, label, přítelkyně, nevhodní přátelé. Není to špatné, ale vůbec mě to nezaujalo. Měl jsem pocit, že už jsem všechno někde viděl a možné lépe. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama