Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadná ale celkem slušná komedie, která jako by vypadla z pera Judda Apatowa. Film jede v klasickém komediálním schématu, kdy dva kamárádi (jeden pernamentně nadrženej, druhej suchar, který zjišťuje, že mu život utíká mezi prsty) něco pokazí a musí za to pykat. Tentokrát se za trest dostanou do programu "Velký bratr", kdy mají na starost dva dospívající mladíky, které zprvu nemůžou vystát ale později si je samozřejmě oblíbí. Hlavní plus filmu je, že se zaměřuje převážně na brilantní dialogy a ne na fekální nebo jinak trapný humor. Některé hlášky opravdu nemají chybu a nejednou jsem se hlasitě zasmál. Tomu dopomáhalo i výborné herecké obsazení, kde Seann William Scott ukazuje, že není jen "Stifler" a Paul Rudd už svůj komediální talent předvedl dříve. Škoda, že si film nedrží svou kvalitu až do konce (i když závěrečná, smrtelně vážně míněná bitva nemá chybu) a začne kýčovitět a sentimentálnět nad únosnou mez. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie, která velmi rychle uteče a člověk se u ní pořádně zabaví. Režie je sice spíše průměrná, ale celý to stojí na výborným scénáři a hlavně vynikajících hercích. Paul Rudd má poslední dobou dobrej výběr na role a tady to jenom potvrzuje.Sean William Scott tady má asi nejlepší roli od Stiflera a náležitě si jí užívá. Nejlepší byl stejně ale Christopher "Mclovin" Mintz-Plasse, se kterým musíme do budoucna vážně počítat a do týhle role se hodil perfektně. Prostě parádní komedie plná hlášek, kde všechno funguje jak má. A ty nutné moralitky na závěr jsou tady přebity fakt vtipnou bitvou bojovou scénou, u které jsem měl celou dobu úsměv od ucha k uchu. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Role Models berou rukavici hozenou Sex Drive a roztrhávají ji na kousíčky. Za všechno může chytřejší humor, vtipnější (a lepší) herecké obsazení a hlavně pravý Stiffler (narozdíl od Mardsena) Seann William Scott. Paul Rudd ale nezůstává pozadu a je Scottovi vyrovnaným soupeřem, Rudd však u mě boduje na jiné koleji - za scénář. Vtipné a chytré dialogy, žádné nechutnosti a nenásilně používaná sprostá mluva stejně jako chování postav a uvěřitelné kamarádství těch velkých s těmi malými překvapilo a já mu tudíž uděluji thumbs up. Jedinou postavu, která mi nějakým způsobem vadila, si zahrála Jane Lynch a trošku si to tak u mě po 40 let panic pokazila. To byla má jediná výhrada, která však stála Role Models pár krůčků k maximálnímu hodnocení. I tak u mě ale zůstává na první příčce žebříčku nejlepších komedií za rok 2008. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako je to docela vtipna komedie, ale nemuzu se ubranit dojmu, ze to mohlo bejt jeste lepsi, kdyby tvurci vic pritvrdili. Sice to ani takle neni zadnej cajicek, vsichni tu zvesela fuckujou, Scott se tu probehne nahej atd., ale nektery sceny proste nemaj vyuzitej potencial a slo sem urcite pridat vic vtipnejch situaci. Jinak ale pribeh je docela fajn, Rudd se na takovyho ze vseho otravenyho znudenyho typka skvele hodi a Scott hraje svoje typicky hovado, ktery zajimaj jen zensky, ale prislo mi, ze se celkem kroti. Deti k nim byly vybrany taky dobre, Bobb'e J. Thompson je fakt skoro takova detska verze Scotta a McLovin Mintz-Plasse je opet ukazkovy hovado. Ze zacatku mi ale misty prislo, ze decka jsou skoro jeste brutalnejsi, nez Scott s Ruddem. Z ostatnich stoji za zminku fajnovej Ken Marino a Jade Lynch, ktera je sice ze zacatku vtipna, ale pozdejc uz mi zacla lizt na nervy. No a film samozrejme smeruje k typickymu udobrovacimu moralizujicimu konci, ale jelikoz to je pojaty jako fantasy bitva, je vse v poradku. Sice davam jen 3*, respektive lepsi 3*, ale to rozhodne neznamena, ze bych se dobre nebavil. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Konečně zas jednou Rkový rating u komedie neznamená že jde jen o další přitroublou komedii o teenagerech co chtěji zasunout do každé díry co potkají. Konečně zas jednou malé děti ve filmu neznamenají dráždění dávícího reflexu na nejvyšší možnou míru. A konečně zas jednou zní i ty jednoduché morality o hledání vlastní cesty bez ohledu na nechápající okolí a překonávání krize... ehm, skorostředního věku docela přijatelně, takže i ten uberhappy end není nasírací ale vlastně velice vítaný. Což je hodně pozitivní... ale je trochu škoda že kromě toho všeho příjemného to místy poněkud přestává být dostatečně vtipné... všechny scénky z Larpu jsou sice boží a bojování s (pře)výchovou dětí k obrazu zkažených skorodospělých hrdinů je taky fajn, ale kromě něj je to místy vlastně docela nuda. I když i k té fantasy bitvě a oslavě po ní bych měl výhrady, a to že je poněkud krotká... no, ale pravda, držet se víc skutečnosti tak se to ani do toho Rka nevleze :-D 7+/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Když Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) na začátku filmu vykonávají potřebu, tak Danny prohlásí, že to je jako když čůrá Shrek, což je odkaz na stejnojmennou filmovou sérii. (Zix.)
  • Film sa natáčal v Los Angeles a San Diegu (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama