Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Rudd, David Wain, Ken Marino, Timothy Dowling .. Tohle má být nějaká řachanda? Kdeže. Chudá kombinace výchovné sociální psychologie. Velice podprůměrná režie zabije mnohé záblesky vtipů a vcelku slabý scénář (pokud vás tedy nefascinuje imaginární svět/historický klub jednoho puberťáka a převážně z toho vycházející dialogy) hercům ani moc ostrého střeliva nedává. Oproti komediální zrůdnosti The Ten (stejný tvůrčí tým) posun kapánek výše avšak přirovnání s komediálním géniem Tropic Thunder neodpustitelný hřích. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo by chtěl jít do vězení, byť jen na 30 dní?! To už si raději "odpracovat" 150 hodin hlídáním harantů... :-) Hmm, to si Wheeler s Dannym mysleli taky, ale záhy zjistí, že by jim bylo lépe v base. Celé je to šílené, ale je vidět, že se herci baví a já se díky nim nenudil. A teda, Královská bitva a příjezd zástupců světa Polib mi Anthiu byli famózní... :-) 70% ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nenáročnou komedii s dobrými fórky - a to je přesně to, co jsem nakonec dostal. Komedie je o dvojici kolegů, kteří spolu pracují jako propagátoři energy drinků (místo drog) po školách a jsou zároveň odlišní jako den a noc. Bezstarostný a poživačný Wheeler (S.W.Scott) svůj job miluje, zatímco již notně znechucený Danny (P. Rudd) má s přibývajícím věkem pocit, že mu život utíká skrze prsty a jeho postoj ke všemu je veskrze negativní. A když ho jednou potká "den blbec", kdy chtěl všechno ve svém životě změnit, vyvrbí se to tak, že kvůli spáchání zločinu stojí oba hlavní hrdinové před nelehkou volbou - buď jít na měsíc do vězení, nebo si trest odpracovat formou veřejně prospěšných prací ve spolku, kdy každému bude přiděleno problémové dítě, aby byl jejich "Velkým" kamarádem. Příběh se o něco více zabývá dějovou linkou okolo Dannyho a jeho svěřence, který veškerý volný čas tráví ve fiktivním světě, ne nepodobnému bájné Středozemi. Zde jsme ostatně svědky klasických klišé, které Hollywood může nabídnout. Klišé jsou samozřejmě součástí i příběhu Wheelera, který dostane na starost malého nevychovaného černouška, který ho v jednom kuse posílá do patřičných míst a kouká ženám na prsa. Jejich příběhy jsou ovšem svižnější a S. W. Scottovi tato role padla jako ulitá (je zde notný kus ze "Stifflera"). Role Models jsou veskrze průměrnou komedií, která ale neurazí a některé hlášky a scény jsou smrtící. Chtěl jsem dát silnější tři hvězdy, ale tu čtvrtou přihazuji za výborné zakomponování skupiny Kiss do příběhu. Takže - ač tento film nepřináší do žánru zbla nic nového, dá se u ní dobře pobavit. Nic víc, nic míň... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komu pripadala prestávka medzi LOTR a Hobitom príliš dlhá, ten tu mal Veľkých bratov. Priemerná americká komédia, kde som sa nahlas nemal čomu smiať, ale ktorá aspoň neuráža tuposťou a prvoplánovosťou. Zrelí tridsiatnici v podstate žijú svoje životy ako deti, ktoré dostanú pod ochranu, viď reklama s minotaurom verzus fantasy boje na lúke. Či si honíte pred monitorom, alebo vyhadzujete po jednej noci ženy z postele je znakom rovnakej emocionálnej nevyzretosti a tvorcom nechávam, že takto "nastavujú zrkadlo" dnešnej dobe. Inak fakt si neviem predstaviť, že by som niečo podobné pozeral za plnú sumu niekde v multiplexe. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je vám 35 a právě zjistíte, že už deset let děláte práci, která vás vlastně vůbec nebaví a neuspokojuje. K tomu vám dá kopačky vaše milá a kolotoč událostí, které změní váš život může začít. Tak takhle to vesměs v životě chodí a takhle také začíná příběh komedie "Velcí bratři". Chytrý scénář, jak je ve výsledku znát jeho dva z hereckých autorů Paul Rudd a Ken Marino na place ještě náležitě vypilovali. Vydatně jim pomáhá v hlavní roli Seann William Scott, který si postavu věčně nadrženého Wheelera, který kromě zasunutí zbožňuje kapelu Kiss a umí už jenom pracovat v kostýmu minotaura a podporovat tak prodeje jistého energetického nápoje. Wheeler, který si život užívá je přesným opakem nespokojeného Dannyho (Paul Rudd). Co však mají společného, je průser ve firmě, kdy nabourají minotauří dodávku plnou energetických nápojů a řeší, zda jít 30 dní bručet za katr anebo přijmout roli "Velkého bratra" a odpracovat 15 hodin v sociálním programu pomáhajícím problémovým dětem. Wheeler vyfasuje drzého Ronnieho (Bobb'e J. Thompson) s kterým poslední poradce vydržel jeden den a Danny se má starat o Augieho (skvělý Christopher Mintz-Plasse alias McLovin ze "Superbad"), který v kostýmu bojovníka ze Středozemě a plastového meče nedá ani ránu. Je známo, že protiklady se přitahují a naši dva týpci udělají všecko proto, aby jako "Velcí bratři" uspěli. Fakt je, že v konečném výsledku to místy skřípe, ale i tak se povedla jedna z těch "nepřístupných" komedií, která pro mladší publikum je bez koz, vagín a fukování. U nás je na DVD uvedená "unrated" verze. Jo a kdybyste to náhodou nevěděli, tak "šeptající oko" je vagína! 3 a 1/2 * ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V jeden natáčací deň sa na jednej improvizovanej Paul Rudd začal tak smiať, že si pocikal nohavice. (Arsenal83)
  • Paul Rudd prezradil, že natáčanie filmu malo prestávku, pretože sa prerábal scenár, do ktorého sa zapojil on. (Arsenal83)
  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)

Reklama

Reklama