Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hledám komedii roku. Značka: Chci se bavit! Ano, našel jsem jí v podobě Role Models. Nejspíš tomu bude asi tak, že pro mně je toto komedie roku, protože jsem se skvěle bavil. Za rok 2008 jsem viděl hodně komedií, ale tato mně bavila téměř celou svou délkou a to je docela dobré. Proč píšu, že téměř celou dobu mně bavila. Ke konci ta bitva byla docela nudnější. Sice se v ní našlo pár vtipných scén, ale byl to slabší úsek. Slušná řádka vtipných scén, kterým jsem se upřímně zasmál a hlavně geniální dialogy, jenž jsou nabitými skvělými hláškami. Například věty od asi 10-ti letého černocha mně dostávali. Třeba jako tohle: " Myslíš, že jsem to udělal já, protože jsem černej? " "Ne, udělal si to, proto si myslím, že si to udělal! " A podobných dialogů jsou tam mraky. Na tuto komedii jsem od začátku sázel, že to bude vtipný. Důvodem je účást Seanna William Scotta, jelikož nevěřím tomu, že zrovna on by šel do nějakého trapného filmu. A tady je velmi vtipný. Skvěle mu sekunduje Paul Rudd v roli morouse. A nejlepší byli ovšem ty děti. Christopher Mintz-Plasse je typickou ukázkou teenagera, který je chudák, avšak žije ve svém světě. Nejvíc to ovšem zabil Bobb´e J. Thompson!!! Na ty jeho hlášky nezapomenu nikdy. I když byl velmi vulgární, tak byl vtipný. Je tam nějaká schovaná sociální psychologie vůči dětem, ale je to sakra vtipné. Silně nadprůměrná komedie! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Rudd, David Wain, Ken Marino, Timothy Dowling .. Tohle má být nějaká řachanda? Kdeže. Chudá kombinace výchovné sociální psychologie. Velice podprůměrná režie zabije mnohé záblesky vtipů a vcelku slabý scénář (pokud vás tedy nefascinuje imaginární svět/historický klub jednoho puberťáka a převážně z toho vycházející dialogy) hercům ani moc ostrého střeliva nedává. Oproti komediální zrůdnosti The Ten (stejný tvůrčí tým) posun kapánek výše avšak přirovnání s komediálním géniem Tropic Thunder neodpustitelný hřích. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak už je u apatowovských filmů železným pravidlem, první polovina je svěží, řekl bych až nápaditá, v druhé části se film pokaždé zlomí do těch nejpoužívanějších schémat, které nepřinášejí nic nového. Přesně tak je tomu i u Velkých bratrů, kde závěrečná bitva, byť za odkazování na KISS, působí již poněkud vyčpěle a zdaleka ne tak zábavně, jak to tvůrci plánovali. Věřím, že LARP je sranda, ale koukat se na něj 10 minut ve filmu mě nebaví. Jo a zdaleka nejhorší ze všech, s mou osobní nominací na nejotravnější postavu filmů z roku 2008, je Jane Lynch z Glee, která zde v podstatě opakuje svou gleeovskou postavu, přičemž v obou dílech je tak leda na pěst. Tady ale víc. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Duo Scott a Rudd je naprosto špičkový! To jak se skvěle doplňujou, jak si ze všeho dělaj prcinu a jak táhnou film, to je parádní! Dokonce jde o komedii se Stiflerem, která má i geniální příběh, ze kterýho pramení spousta poučení! Taková pohodová rodinná komedie pro všechny generace. I dětský publikum si zde najde svoje! Já jsem si při těch bitvách pěkně zavzpomínal na svoje lega rytířů z báječných let klukoviny. 75% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo by chtěl jít do vězení, byť jen na 30 dní?! To už si raději "odpracovat" 150 hodin hlídáním harantů... :-) Hmm, to si Wheeler s Dannym mysleli taky, ale záhy zjistí, že by jim bylo lépe v base. Celé je to šílené, ale je vidět, že se herci baví a já se díky nim nenudil. A teda, Královská bitva a příjezd zástupců světa Polib mi Anthiu byli famózní... :-) 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu navyše. (Arsenal83)
  • Když Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) na začátku filmu vykonávají potřebu, tak Danny prohlásí, že to je jako když čůrá Shrek, což je odkaz na stejnojmennou filmovou sérii. (Zix.)
  • Když Wheeler (S. W. Scott) říká, že členové hard rockové kapely KISS jsou Židé, nemá tak docela pravdu. Paul Stanley, Gene Simmons a Ace Frehley židovského původu jsou, ale Peter Criss (jehož občanské jméno je George Peter John Criscuola) je Italo-Američan. (FilmFan24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno