Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sára a její rodina se hrdě hlásí ke Svědkům Jehovovým. V místní komunitě chodí od domu k domu a káží o Soudném dni a o věčném spasení Jehovou vyvolených. Když se však Sára zamiluje do Teise, je postavena před nejtěžší volbu svého života. Teis nepatří ke Svědkům, jejich láska však díky tajným schůzkám nadále vzkvétá. Sára se zmítá mezi svým svědomím, vírou i vášní a je nucena rozhodnout se mezi svou láskou a rodinou, což jsou dva naprosto rozdílné světy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKAŽDÉ, KDYŽ ZVONÍTE NA DOMOVNÍ ZVONEK, MÁTE MOŽNOST ZACHRÁNIT ČLOVĚKA“..... /// JEHOVA – to je otázka volby! KDO JE SOBEC? Ten kdo věří nebo bezvěrec? Tenhle film to ukazuje velmi dobře a jasně. Z obou stran! Film o něčem! O životě, který doufám nepoznám. O lidech, kteří NĚCO dokázali. Byť se ,,jen“ zřekli víry, Boha Jehovy. Je to totiž kurevsky složitý! PROČ ZACHRÁNIT ŽIVOT TADY A TEĎ, KDYŽ ZTRATÍTE ŽIVOT VĚČNÝ? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy podle skutečných událostí. 2.) Jsem Jehovista, kterej neví jak ukončit manželství. 3.) Zjistím, že pořádnej sex vyléčí každou průkopnici! /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pokřivené vnímání světa v podání Svědků Jehovových mi bylo vždy jasné a jejich náboráře jsem vždy hnal od domu svinským krokem, po shlédnutí tohoto skvělého filmu asi přidám ještě pár kopanců, aby se ti zmanipulovaní kreténi probudili. Zavrhnout své vlastní děti jen proto, že o tom rozhodli nějací grázlové si vůbec nedokážu představit, tohle nemá s vírou v Boha nic společného. Ona víra versus různé instituce, jenž kážou svou jedinou "pravdu" je vůbec zajímavé téma, ale na dlouhou rozpravu. Dávám plný počet, protože mě to zdravě nasralo a malý ! SPOILER ! : Dcera se ptá otce: Miluješ víc Boha než mě ? Samozřejmě, stvořil MĚ a daruje MI věčný život... Přijde mi to od tebe dost sobecké....KONEC SPOILERU. A podepisuju. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Díky osobní zkušenosti jsem byla hodně zvědavá, jak se dánští filmaři s problematikou odchodu ze sekty vypořádají. Vcelku obstojně a věrně vystihli do jaké samoty se člověk vrhá, když zvažuje, zda opustí svědky Jehovovy. S denním odstupem bych však filmařům asi vytkla přílišnou zkratkovitost. Ta vnitřní proměna mi přišla příliš rychlá a snadná a neodpovídá tak úplně osobním prožitkům lidí, které znám a kteří tuto organizaci opouštěli. Až na pár drobností ale žádnou větší faktickou chybu ve filmu neshledávám. Rozhodně užitečný a prospěšný počin. Anders W. Berthelsen je přesný co by "hodný" a "sympatický" starší. Tedy z psychologického hlediska. Ale ty polodlouhé vlasy a strniště, to by jmenovanému staršímu rozhodně neprošlo... :-) ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh o vítězství srdce a zdravého rozumu nad zvráceným bohem, který nutí otce a matky vyhnat a již nikdy nespatřit své děti, pokud se „proviní“ něčím tak lidským, jako je láska (nebo taky čtením nedoporučených knih nebo sledováním TV...) Pokud nás tento Bůh odmítá přijmout se všemi lidskými chybami, potřebami a city, tak jaké nás tedy chce? Vygumované poslušné robůtky, kterým pak za odměnu nadělí věčný život? Takový Bůh, který vám sebere veškeré právo na vlastní úsudek a svobodnou vůli, aby za to vykšeftoval do svého rajského královstvíčka další rozesmáté šťastné figurky si má říkat Bůh?? A skutečně nás tento „Bůh“ počastuje svojí milosrdnou přízní jen když nosíme uniformu jedné z mnoha jeho politických stran, které si říkají církve nebo sekty? Jsem šťastná za Sáru, jejíž příběh jsem ve filmu sledovala, že zvolila tak, jak zvolila. Pokud bych také někdy musela volit mezi vírou, rodinou a láskou..a nepochybuji, že je to ta nejtěžší volba, zvolila bych stejně jako ona. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...je jednoduché vzít v zásadě banální příběh a rozcupovat ho na kousky... jenže Oplev to neudělal... nechal ho plynout a vyrůstat ze sebe sama a vrůstat do každého, kdo takovéto zrcadlo vidí... ...je nepochopitelné, že přes všechny zkušenosti lidstva nechápeme, že každá ne-láska posílá všechno a všechny do "někam"... pevně vystavěný příběh a robusní přímost neuhýbá... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Dánové tento film vyslali jako svého kandidáta na Oscara za rok 2009. Snímek se však nedostal pětice nominovaných. (Rokle)
  • Ačkoli je film fikcí, na řadě míst se opravdu podobá životu Tabity. Titulky v závěru snímku, které odkazují na Sářinu (Rosalinde Mynster) budoucnost, přesně reflektují Tablitin skutečný život. (Rokle)
  • V závěrečné scéně je dívka, která se na Sáru podívá a usměje, "skutečná Sára", podle které byl snímek z části natočen. Její pravé jméno je Tabita a režisér přiznává, že inspirací pro natočení filmu mu byl její článek z roku 2006, jenž si přečetl v dánských národních novinách. (Rokle)

Reklama

Reklama