Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (366)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V 80tych rokoch bol tento koncept pomerne čerstvý, inovatívny, Spielberg fičal. Pre súčasný stav kinematografie je jeho verná kópia len rutinou bez výraznej inovácie. Pôvodného Poltergeista som videl asi tak pred 10timi rokmi a veľmi dobre si spomínam, aký mi pripadal smiešny, nudný a bez štipky napätia alebo schopnosti vyvolať strach. Nespomínam si v ňom pomaly ani na jednu ľakačku, z môjho pohľadu to bolo jednoducho ťažké retro spracovaním a efektmi úplne cudzie mojej generácii. Nový Poltergeist má smolu v tom, že prichádza po záplave novodobých menej komerčnách ducharín typu Insidious, Conjuring alebo Anabelle, v záplave jeho žánrových predchodcov sa oprávnene už tak trochu stráca. Ja som bol však s filmom prekvapivo a neočakávane spokojný a vlnu kritiky chápem iba ako podráždené komentáre odchovancov originálu, ktoré dnes s nevôľou prijímajú nové efekty a hercov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $47,029,025Tržby Celosvetovo $86,429,025Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ nakoniec ani len ošumelá rutina ale len gulášový zlepenec bez poriadnej atmosféry, k tomu zlý výber hercov, hlavne keď Sam Rockwell hrá tatka, úlohu do ktorej sa absolútne nehodí z jeho jašatým pohľadom, miestami až zbytočne komické, dokonca aj pri takzvaných strašidelných scénach ako keď konár stromu ťahá chlapca von, ďalší zbytočný remake /35%/ ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

V první třetině hodně solidní předělávka s několika atmosférickými momenty, ovšem ve své podstatě už tady zcela zbytečná, protože kvalit originálu nedosahuje ani vzdáleně. A to nemluvím o tom, že ve druhé půlce se to celé sesype. Atmosféra i napětí jdou do kopru, vše se tvůrcům rozpadá po rukama (tento rozpad graduje zejména s příchodem Jareda Harrise), přestává fungovat napětí, mizí hororová atmosféra, a jediným dominantním pocitem se stává nuda. Kupodivu ani speciální efekty nepůsobí lépe než ve více než o 30 let starším originále. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť dobrého Poltergeista? Pozrite si originálny film. Ako remake je to veľká bieda, sám o sebe je film celkom stráviteľný a aspoň nie je frustrujúco nudný ako minulého roku Annabelle. Dá sa na to pozrieť, ale je škoda, že to nie je strašidelné. Napriek tomu sa na to pozerať dá, ale ako som už povedal na začiatku - radšej si pozrite originál. To je skutočný horor a oveľa pôsobivejší než toto. A mimochodom...Ďakujeme Johnovi Deerovi za film, ktorý dokopy naozaj nikto nechcel. Hodnotenie: C- ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Na film jsem si zašel do letňáku s osůbkou, kterou jsem chtěl sbalit - to se mimochodem povedlo. Každopádně lekačka v první polovině, poté slabší doznívání, ba dokonce komedie. Rockwella mám opravdu rád, a tady mi nevadil. Vždycky mě u hororů dostane, že i když je někdo vystrašenej k pos*ání, tak se stejně jde podívat do toho temnýho kouta, aby zjistil, co a jak ho zabije :) Průměrný horůrek ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)
  • Film obsahuje medzititulkovú scénu. (EvilMatus)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama