Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Skorofilm o skutočnosti, ako si dávala cez víkend po držkách robotnícka trieda frustrovaná z výrobných pásov v tých ich anglických fabričkách. Hoci si na tie búdky nakladali pomerne statočne a Nosno Anozie odviedol celkom sympatický výkon, hooligans mi môžu byť ukradnutí spolu s celým West Ham aj s jeho okrskom, sú to tam samé krumplové hlavy, čo vám budem hovoriť. Koho to tiež nezaujíma, minie ho film ako chrípkový vírus. Ledva do trojky. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No bohužel, docela zklamání. Jedná se o nejnovějšího "bratra" britských filmů o chuligánech, jako jsou třeba Hooligans, Rise of the Footsoldier a další. Musím ale říct, že jejich kvalit rozhodně nedosahuje. Je to film o násilí, který jakoby se násilí vyhýbal. Žádná bitka ve stylu, svých starších předchůdců. Kdyby to vyprávěl sám Cass Pennant někde v rádiu vyšlo by to skoro nastejno. Bohužel. ()

Reklama

Zeek 

všechny recenze uživatele

Další zfilmovaný příběh o fotbalu a násilí, nyní jsou to kladiváři a legenda Cass Pennant. Je vidět, že se režisér s celým štábem a samotným Cassem snažili, ale podle mě to nestačilo. Příběh to poutavý je, ale podle mě špatně zpracovaný. Ano, není to špatný, ale není to první film o hooligans. A kdo viděl ty ostatní, tak asi bude souhlasit, že toto je málo. Toto na ostatní nemá, i na Frodo Pytlíka(Elijah Wood) v Green street hooligans, zabývající se také WHU. Ale každýmu, kdo má tyhle filmy rád nebo jako já se na ně rád ze zvědavosti podívá, tak doporučuji Cass shlédnout, ale předem upozorňuji na mírný pocit sklamání na konci filmu, že z toho mohlo být víc. Hlubší pocit to ve mě nezanechalo. Moje hodnocení: 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu bylo více rvaček, bylo by to super, protože právě ty byly vcelku slušně udělané a byly asi tím nejzajímavějším na tomto dramatu. Cass Pennant to neměl lehké již od svého narození, ale právě okolí a šikana z něj udělali to, co se z něj stalo. Chtěl někam patřit, chtěl si něco dokázat a hlavně se mu to málem několikrát vymstilo. Až jeho vlastní rodina ho opravdu dokázala změnit. Několik vedlejších postav taky stály za pozornost, ovšem některé pasáže byly poněkud nudnějšího rázu (zvlášť to vězení mě moc nebavilo). Znám ale mnohem lepší kousky o fotbalových chuligánech a rivalství mezi hooligans. Vidím to na takový obyčejný průměr s jistým poselstvím… ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o Hooligans. Cass Pennant byl dobrej blázen :D Stará dobrá Anglie kurva! - Chuligáni, skinheadi a pěkně natočený bitky, jen škoda že jich nebylo víc. Taky se mi moc líbilo jak tam hrajou herci z The Football Factory a Green Street Hooligans :) West Ham United Forever! Oi! ;) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Tamer Hassan, který ve filmu hraje postavu Raye, si zahrál šéfa chuligánů z Millwallu ve filmu Football Factory (2004). (don corleone)
  • Ve filmu si zahraje po boku skutečného Pennanta i známý britský boxerský veterán Frank Bruno. Hraje s ním vyhazovače v klubu. Pennant se s Brunem údajně zná, dle svých slov, celou věčnost. Zastal se ho na zastávce, kde se do Bruna naváželi čtyři neonacisti. Pennant v rozhovoru řekl doslova "byl to velkej chlap od pohledu, řekl jsem, že si dva by zvládnout měl, tak jsem mu chtěl pomoct s těma dalšíma dvěma." (don corleone)
  • Režisér Jon S. Baird fandí skotskému týmu Aberdeen, ale když se přestěhoval do Londýna, začal chodit právě na West Ham, kolem jehož fanoušků se děj točí. Jeho nejoblíbenější zápas, který viděl, bylo finále Poháru vítězů pohárů z roku 1983, kdy právě Aberdeen porazil Real Madrid 2:1. (don corleone)

Reklama

Reklama